این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۴۵۷-۴۶۹

عنوان فارسی اثرات ضد اکسیداسیونی عصاره گیاه اوجی(Mentha aquatica) بر فیله ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix) در دمای فوق سرد(۳- درجه سانتیگراد)
چکیده فارسی مقاله ماهیان بسیار فساد پذیر بوده و برای جلوگیری یا به تعویق انداختن فساد در آنها استفاده از مواد نگهدارنده طی دوره نگهداری ضروری است. هدف از این پژوهش افزایش عمر ماندگاری و کاهش روند تغییرات شیمیایی در دمای فوق سرد(3- درجه سانتیگراد) از طریق افزودن عصاره گیاه اوجی(غلظت های 1و 0/5 درصد) به عنوان نگهدارنده طبیعی بر فیله ماهی کپور نقره ای می باشد. بدین منظور فیله این ماهی ها در 2 گروه شاهد(غوطه ور در آب مقطر) و مورد(غوطه ور در عصاره اوجی 0/5 و 1 درصد) تقسیم و در معرض هوا بسته بندی و در دمای 3- درجه سانتیگراد نگهداری شدند. طی 28 روز در تناوب های زمانی 7 روزه آزمون های شیمیایی(TVB-N،PV ،FFA ،TBA ، pH) و ویژگی های حسی مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که به طور کلی عصاره اوجی به طور معنی داری(P<0.05) اکسیداسیون چربی را در طول دوره نگهداری در فیله های تیمار شده به تأخیر انداخت. مقادیر TVB-N،PV ،FFA ،TBA ، pH در تیمارها در مقایسه با نمونه کنترل، تغییرات کمتری طی زمان نگهداری نشان دادند(به ترتیب تیمار 1 درصد اوجی > تیمار 0/5 درصد اوجی >نمونه شاهد). بر اساس نتایج حاصل، می توان از عصاره اوجی به عنوان نگهدارنده طبیعی، جهت کاهش روند آنتی اکسیدانی در مدت ذخیره سازی و افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی کپور نقره ای استفاده کرد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلمات کلیدی عصاره گیاه اوجی،ماهی کپور نقره ای،عمر ماندگاری،تغییرات بیوشیمیایی،آنتی اکسیدان،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کلمات کلیدی عصاره گیاه اوجی,ماهی کپور نقره ای,عمر ماندگاری,تغییرات بیوشیمیایی,آنتی اکسیدان

نویسندگان مقاله زهرا لطیفی |
کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، نور، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نور، ایران

مهدی شریفی سلطانی |
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

امیر رضا شویکلو |
رئیس بخش پژوهش های فرآوری تولیدات دامی، مؤسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران.


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25691_4821e1c39b792b94d97916a002fe6db0.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات