این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 26 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۲۹۹-۳۱۰
عنوان فارسی
بررسی نانوساختارهای لیپیدی حاوی اولئوروپئین با استفاده از آزمون دینامیکی نور (DLS) و گرماسنجی روبشی تفاضلی (DSC)
چکیده فارسی مقاله
پلیفنلها از جمله ترکیبات حساس به شرایط محیطی میباشند با این وجود دارای ویژگی نوتراسوتیکال میباشند، از این رو طراحی سیستمهای رسانش هدفمند با رهایش کنترل شده در کنار حفظ این ترکیبات از طریق سیتمهای ریزپوشانی، یکی از راهکارهای مناسب جهت به حداقل رساندن این معایب میباشد. در این پژوهش، گلیسرول مونو استئارات، روغن سویا و اسید لینولئیک به عنوان دیواره نانوذره، لسیتین به عنوان امولسیفایر و پودر عصاره برگ زیتون (واریته اسپانیایی و خرمآبادی) به عنوان هسته نانوحامل انتخاب شد. در این روش نانوحاملها از طریق تکنیک روش انتشار امولسیون تغییر یافته (emulsification–diffusion) تهیه و آماده شدند و ویژگیهای اندازه ذرات، پتانسیل زتا و اندیس پراکندگی ذرات و ویژگیهای حرارتی ارزیابی شدند. نتایج حاصل از بهینهسازی استخراج نشان داد عصاره حاصل از مخلوط اتانول و آب (70:30)، بالاترین میزان پلی فنل (اولئوروپئین) را دارا بود. نتایج حاصل از پراکندگی نور ذرات نشان داد که فرمول 05/0 گرم پودر عصاره، کمترین میانگین (9/121 نانومتر) و میزان پراکندگی اندازه ذرات (153/0) را داشت. همچنین نتایج حاصل از زتاسایزر نشان داد که فرمول بهینه حاصل (کد 1) دارای پتانسیل زتا با مقدار 3/43- میلیولت میباشد که نمایانگر پایداری فیزیکی نانوذره حاصل میباشد. در بررسی ارزیابی حرارتی تیمارها مشخص که اولئوروپئین در ترکیب با مواد لیپیدی موجود در نانوحامل، خواص حرارتی نانوحامل را تغییر داده است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوساختار لیپیدی،اولئوروپئین،آزمون پراکندگی اندازه ذرات،گرماسنجی روبشی تفاضلی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانوساختار لیپیدی,اولئوروپئین,آزمون پراکندگی اندازه ذرات,گرماسنجی روبشی تفاضلی
نویسندگان مقاله
منصوره سلیمانی فرد |
علوم و صنایع غذایی. دانشکده صنایع غذایی. دانشگاه گرگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25678_67425f750c1c6d6862addb08db57f3d5.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات