این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۲۸۷-۲۹۷
عنوان فارسی
تعیین محتوی، ویژگیهای آنتیاکسیدانی و شناسایی ترکیب فنولی غالب در عصاره اناریجه به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا
چکیده فارسی مقاله
گیاه اناریجه با نام علمی Froriepia subpinnata از جمله گیاهان بومی ایران با توزیع گسترده در مناطق جنگلی شمال کشور است. این پژوهش برای اولین بار با هدف بررسی ویژگیهای ضدرادیکالی و آنتیاکسیدانی عصاره اناریجه با بهره-گیری از روشهای متفاوت (فولین-سیوکالته، ظرفیت آنتیاکسیدانی کل، فعالیت مهارکنندگی رادیکالهای آزاد DPPH و ABTS و نیز قدرت احیاءکنندگی آهن) و همچنین شناسایی و اندازه گیری کمی اسید فنلی غالب موجود در عصاره اناریجه به روش کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا، صورت گرفت. عصاره در تمام ارزیابیها از پتانسیل آنتیاکسیدانی قابل ملاحظهای برخوردار بود و فعالیتهای آنتیاکسیدانی وابسته به غلظت را نشان داد. در غلظتهای کمتر از 03/0 درصد، عصاره استخراجی ظرفیت آنتیاکسیدانی بالاتری را نسبت به آنتیاکسیدان سنتزی به خود اختصاص داد؛ بطوریکه در غلظت 50 میکروگرم در میلیلیتر توانایی آنتیاکسیدانی عصاره و آنتیاکسیدان سنتزی به ترتیب 47/0 و 22/0 میکروگرم در میلیلیتر تعیین گردید. لازم به ذکر است که برای اولین بار حضور اسید کلروژنیک به عنوان اسید فنلی غالب در گیاه اناریجه شناسایی گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، میتوان سبزی اناریجه را به عنوان منبع غنی و جدید از آنتیاکسیدانهای طبیعی به صنعت غذا و دارو معرفی نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اناریجه،ترکیبات فنلی،اسید کلروژنیک،فعالیت آنتیاکسیدانی،کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اناریجه,ترکیبات فنلی,اسید کلروژنیک,فعالیت آنتیاکسیدانی,کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا
نویسندگان مقاله
شهلا سلمانیان |
1- دانشجوی دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه فردوسی مشهد
علیرضا صادقی ماهونک |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
معصومه جامسون |
3- دانشآموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه دامغان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25677_96e996a780c79eeef6924cd2312fe52f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات