این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۲۲۹-۲۳۶

عنوان فارسی بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
چکیده فارسی مقاله آفلاتوکسین‌ها متابولیت‌های ثانویه کپک‌ها هستند که بوسیله گونه‌های کپک آسپرژیلوس تولید می‌گردند. آفلاتوکسین یکی از شایع‌ترین سموم قارپی است که غالبا در شیر و فرآورده‌های شیری یافت می‌شود و عوارض خطرناکی را به همراه دارد. هدف از انجام این مطالعه بررسی آلودگی به آفلاتوکسین در پنیر سفید ایرانی به روش الایزا و روش HPLC بود. در این مطالعه مقطعی، تعداد 129 نمونه پنیر سفید تولید شده از کارخانه فراورد‌ه‌های لبنی شهر مشهد در فصل تابستان 1395 جمع‌آوری و تعداد 82 نمونه از نظر وجود آفلاتوکسین M1 با استفاده ازروش الایزا و 47 نمونه نیز با استفاده از روش HPLC در خصوص وجود آفلاتوکسین M1 بررسی گردید. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS/22 و آزمون‌های آماری T-student مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. مطابق نتایج بدست آمده درصد آلودگی در نمونه‌ پنیرهای مورد آزمون مطابق روش الایزا و HPLC به ترتیب 68.22 درصد و 64.58 درصد بود که تفاوت آماری معنی‌داری در سطح 5 درصد (0.05
کلیدواژه‌های فارسی مقاله کلید واژگان آفلاتوکسین،پنیر سفید ایرانی،روش الایزا،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله کلید واژگان آفلاتوکسین,پنیر سفید ایرانی,روش الایزا

نویسندگان مقاله مرضیه خوری |
فارغ التحصیل دکتری دامپزشکی دانشگاه فردوسی

عصمت خوری |
سرپرست آزمایشگاه معاونت غذا و دارو معاونت غذا و دارو تربت حیدریه

علی محمدی ثانی |
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25672_ae1ee1382f629597e31621a19ef07459.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات