این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۲۰۱-۲۱۵
عنوان فارسی
بهینه سازی تولید اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Rhizubium radiobacter PTCC ۱۶۵۴ در لجن لبنی با استفاده از روش آماری سطح پاسخ
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش تولید اگزوپلی ساکارید توسط باکتری Rhizubium radiobacter PTCC 1654 از لجن لبنی در کشت غوطهوری به منظور کاهش ضایعات صنایع لبنی و استفاده به عنوان محیط سودمند برای رشد میکروارگانیسمها مورد بررسی قرار گرفت. غربالگری اولیه با استفاده از طرح فاکتوریل جزئی از میان 7 متغیره، زمان، دما، غلظت کربنات کلسیم، غلظت سولفات آمونیوم، سرعت هم زدن، درصد لجن لبنی و pH محیط کشت جهت شناسایی متغیرهای مؤثر بر رشد باکتری R. radiobacter انجام گرفت. نتایج نشان داد که سه متغیر درصد لجن لبنی، غلظت کربنات کلسیم و زمان گرمخانه گذاری اثر مثبت بر رشد R. radiobacter داشت (05/0 p<). این سه متغیر همچنین اثر معنیداری (05/0 p<) بر تولید اگزوپلی ساکارید توسط R. radiobacter با استفاده از روش آماری سطح پاسخ دارند. حداکثر تولید اگزوپلی در غلظت g/l 1 کربنات کلسیم، 50 درصد لجن لبنی و زمان گرمخانه گذاری 69/101 ساعت حاصل شد که در این صورت تولید اگزوپلی ساکارید g/100ml 0٫686 و تولید بیومس g/100ml 288/0 میباشد. نتایج FTIR نشان داد که اگزوپلی ساکارید تولید شده در محیط لجن لبنی دارای باقیمانده کربوهیدراتی و گروههای کربوکسیل روی زنجیره خود میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اگزوپلی ساکارید،لجن لبنی،روش سطح پاسخ،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اگزوپلی ساکارید,لجن لبنی,روش سطح پاسخ
نویسندگان مقاله
الهام اسکندری |
دانشگاه فردوسی مشهد
سید علی مرتضوی |
دانشگاه فردوسی مشهد
آرش کوچکی |
دانشگاه فردوسی مشهد
فریده طباطبایی |
دانشگاه فردوسی مشهد
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25670_c3f0d9c633c5efa76a8fd143bba8da3b.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات