این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۱۵۱-۱۶۱
عنوان فارسی
تأثیر میزان اولئیک اسید بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم خوراکی زئین ذرت
چکیده فارسی مقاله
چکیده
آلودگی ناشی از استفاده از مواد پلاستیکی سنتزی و مشکلات ناشی از روشهای کاهش آلودگی موجب نگرانی برای محیط زیست و بطور کلی بشر شده است.
مقاومت ضعیف
از بسپارهای طبیعی
در برابر بخار آب مهمترین نقص
آنها
میباشد.
هدف از این مطالعه تأثیر افزایش اولئیک اسید بر روی نفوذپذیری نسبت به بخار آب واکسیژن و خواص مکانیکی میباشد. فیلم
های مختلفی از پروتئین زئین ذرت، گلیسرول، اولئیک اسید به روش مرطوب تهیه شدند
.
آزمونهای آماری، تأثیر غلظتهای اولئیک اسید روی مقاومت کششی
TS)
)، ازدیاد طول تا نقطه پارگی (
ETB %
)، مدول الاستیک فیلمها (
YM
)، نفوذپذیری به اکسیژن (
OTR
) و بخار آب (
WVP
) معنیدار (05/0
P<
) ارزیابی شدند
.
مقاومت کششی و مدول الاستیک فیلمها با افزایش غلظت اولئیک اسید تا 90 % کاهش یافت ولی ازدیاد طول تا نقطه پارگی فیلمها تا غلظت 60-70 % اولئیک اسید افزایش و از غلظت 70 تا 90% اولئیک اسید کاهش یافت. نفوذپذیری به اکسیژن (
OTR
) با افزایش غلظت اولئیک اسید فیلمها افزایش یافت. مقادیر
WVP
برای فیلمها حاوی اولئیک اسید 70 -60 % به ترتیب برابر 34/6 و 62/5 % نسبت به فیلم حاوی اولئیک اسید 40% کاهش یافت. در صورتیکه افزایش غلظت اولئیک اسید بیش از 70%، مقدار
WVP
افزایش یافت. مقدار
WVP
فیلم زئین حاوی 90 % اولئیک اسید نسبت به فیلم حاوی اولئیک اسید 40%، 24% افزایش یافت.
کلیدواژههای فارسی مقاله
زئین ذرت،اولئیک اسید،نفوذپذیری به بخار آب،خواص مکانیکی،پوشش خوراکی،
عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
زئین ذرت,اولئیک اسید,نفوذپذیری به بخار آب,خواص مکانیکی,پوشش خوراکی
نویسندگان مقاله
عبدالحسین آقابابایی |
دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران.
سید علی مرتضوی |
استاد، دانشگاه فردوسی مشهد، گروه علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.
حمید توکلی پور |
دانشیار، مهندسی صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی،واحد سبزوار، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25666_c177e3c2b6a9ce03b258ba2460739037.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات