این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۵، شماره ۸۱، صفحات ۱۵۱-۱۶۱

عنوان فارسی تأثیر میزان اولئیک اسید بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی و مکانیکی فیلم خوراکی زئین ذرت
چکیده فارسی مقاله چکیده
آلودگی ناشی از استفاده از مواد پلاستیکی سنتزی و مشکلات ناشی از روش­های کاهش آلودگی موجب نگرانی برای محیط زیست و بطور کلی بشر شده است. مقاومت ضعیف از بسپار­های طبیعی در برابر بخار آب مهمترین نقص آن­ها می­باشد. هدف از این مطالعه تأثیر افزایش اولئیک اسید بر روی نفوذ­پذیری نسبت به بخار آب واکسیژن و خواص مکانیکی می­باشد. فیلم­های مختلفی از پروتئین زئین ذرت، گلیسرول، اولئیک اسید به روش مرطوب تهیه شدند. آزمون­های آماری، تأثیر غلظت­های اولئیک اسید روی مقاومت کششی TS))، ازدیاد طول تا نقطه پارگی (ETB %)، مدول الاستیک فیلم­ها (YM)، نفوذپذیری به اکسیژن (OTR) و بخار آب (WVP) معنی­دار (05/0P<) ارزیابی شدند. مقاومت کششی و مدول الاستیک فیلم­ها با افزایش غلظت اولئیک اسید تا 90 % کاهش یافت ولی ازدیاد طول تا نقطه پارگی فیلم­ها تا غلظت 60-70 % اولئیک اسید افزایش و از غلظت 70 تا 90% اولئیک اسید کاهش یافت. نفوذپذیری به اکسیژن (OTR) با افزایش غلظت اولئیک اسید فیلم­ها افزایش یافت. مقادیر WVP برای فیلم­ها حاوی اولئیک اسید 70 -60 % به ترتیب برابر 34/6 و 62/5 % نسبت به فیلم حاوی اولئیک اسید 40% کاهش یافت. در صورتیکه افزایش غلظت اولئیک اسید بیش از 70%، مقدار WVP افزایش یافت. مقدار WVP فیلم زئین حاوی 90 % اولئیک اسید نسبت به فیلم حاوی اولئیک اسید 40%، 24% افزایش یافت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله زئین ذرت،اولئیک اسید،نفوذ‌پذیری به بخار آب،خواص مکانیکی،پوشش خوراکی،

عنوان انگلیسی
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله زئین ذرت,اولئیک اسید,نفوذ‌پذیری به بخار آب,خواص مکانیکی,پوشش خوراکی

نویسندگان مقاله عبدالحسین آقابابایی |
دکتری علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی واحد سبزوار، گروه علوم و صنایع غذایی، سبزوار، ایران.

سید علی مرتضوی |
استاد، دانشگاه فردوسی مشهد، گروه علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران.

حمید توکلی پور |
دانشیار، مهندسی صنایع غذایی، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاداسلامی،واحد سبزوار، ایران.


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_25666_c177e3c2b6a9ce03b258ba2460739037.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات