این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 24 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۹، صفحات ۳۴۱-۳۵۶
عنوان فارسی
تاثیر دمای انبار و نیتریک اکسید بر کیفیت و انبارمانی آریلهای انار نادری
چکیده فارسی مقاله
مهمترین مشکلات آریل انار طی انبارمانی، نرم شدن، قهوهای شدن آنزیمی و آلودگی میکروبی است.
برای رفع این مشکلات تیمار پس از برداشت نیتریک اکسید و انبار سرد بر آریل انار بررسی شد.
بنابراین به
منظور، ارزیابی اثر دمای انبار و غلظتهای مختلف نیتریک اکسید بر خصوصیات کیفی و انبارمانی آریل انار
آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این مطالعه،
نیتریک اکسید در غلظتهای صفر، 5 و 10 میکرومول در لیتر استفاده شد. آریلها بهمدت 15 ثانیه در تیمار نیتریک اکسید غوطهور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، درون ظروف پلیاتیلنی بستهبندی و به دماهای 2، 4 و 8 درجه سلسیوس منتقل شدند
.
برخی صفات کیفی، کمی و بیوشیمیایی نمونهها در طی زمانهای (صفر، 7، 14 و 21 روز) انبار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس نشان داد تفاوت معنیداری بین غلظتهای مختلف نیتریک اکسید و دماهای انبارمانی در اکثر صفات مورد ارزیابی وجود داشت. پس از 21 روز انبارمانی، آریلهای تیمار شده با نیتریک اکسید در غلظت 10 میکرومولار و نگهداری در دمای 8 درجه سلسیوس در مقایسه با شاهد در دمای 2 درجه سلسیوس دارای 50% کاهش وزن کمتر و 21% نشت یونی کمتری بوده و دارای ارزیابی حسی،
مقدار آنتوسیانین، ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتیاکسیدانی
مطلوبی بودند.
در مجموع آریلهای تیمارشده با 10 میکرومول در لیتر
نیتریک اکسید
در دمای 8 درجه سلسیوس بالاترین کیفیت ظاهری و انبارمانی را داشتند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آریل انار،آنتوسیانین،انبارمانی،فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی،نیتریک اکسید،
عنوان انگلیسی
Effects of storage temperature and nitric oxide on quality and storage life of Naderi pomegranate arils
چکیده انگلیسی مقاله
Softening, enzymatic browning and microbial activity are the most common problems of pomegranate arils during storage. In order to improve these problems, postharvest treatments of nitric oxide and cold storage were studied on pomegranate arils. Therefore, In order to evaluate the effect of temperature and different concentrations of nitric oxide on pomegranate arils, a factorial experiment was conducted based on a completely randomized design with three replications. In this study, nitric oxide was used at concentrations of 0, 5 and 10 µM/L as liquid solutions. The arils were dipped in solution for fifteen seconds and were packed by polyethylene containers after drying at room temperature. They were stored at cold temperatures (2, 4 and 8°C). The qualitative, quantitative and biochemical parameters were measured on days 0, 7, 14 and 21 of the storage period
.
The ANOVA results showed that the different concentrations of nitric oxide and storage temperatures caused significant differences among most of the evaluated parameters. The exposure of arils to nitric oxide at concentration of 10 µM/L and storage at 8°C caused them lower 50% weight loss and less 21% ion leakage, as well as higher marketability, anthocyanin content, total phenolic and antioxidant activity compared to arils of the control group storage at 2°C after 21 days. In general, arils treated with 10 µM/L of nitric oxide at 8°C showed the best apparent quality and storage life of pomegranate arils.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آریل انار,آنتوسیانین,انبارمانی,فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی,نیتریک اکسید
نویسندگان مقاله
مریم ماندگاری |
دانشجوی دکتری، فیزیولوژی و فناوری پسازبرداشت، گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی |
استادیار، گروه علوم باغبانی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران.
لاله مشرف |
استادیار، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران.
مریم تاتاری |
استادیار، بخش تحقیقات علوم زراعی- باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، اصفهان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25972_8af9f261a39756a32fb956f441896d17.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات