این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 14 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۹، صفحات ۱۸۵-۱۹۷
عنوان فارسی
ارزیابی ویژگیهای کاغذهای کرافت پوششدهی شده با محلولهای پروتئینی حاوی پودر عصاره چای با تکنیک لایه به لایه خود شکل گیرنده
چکیده فارسی مقاله
فناوری لایه به لایه خود شکل گیرنده یکی از روشهای نوین در تولید کرافتهای چندلایه با تکیه بر قرارگیری محلول پروتئینی بر بسترهای جامد است. هدف از این تحقیق تولید کرافتهای چندلایه بر پایه پلیمرهای زیستی پروتئینی (زئین و ایزوله آب پنیر) حاوی پودر عصاره چای سبز با استفاده از فناوری لایه به لایه خود شکل گیرنده و ارزیابی خواص ضدباکتریایی، فیزیکی- مکانیکی و رهایش ترکیبات فنولی از کرافت پوششدهی شده در دمای یخچالی و
pH
های 5/4 و 7 بود. نتایج حداقل غلظت بازدارندگی باکتریایی پودر عصاره چای سبز نشان داد که
اشرشیا کلای
(5 میلیگرم بر میلیلیتر) در مقایسه با
لیستریا مونوسیتوژنز
(10 میلیگرم بر میلیلیتر) از حساسیت بیشتری برخوردار بود. نتایج ارزیابی خواص فیزیکی کرافتها نشان داد که ضخامت، گراماژ و دانسیته حجمی طی پوششدهی افزایش یافت. هم
چنین قرارگیری زئین در لایه خارجی سبب کاهش نفوذپذیری نسبت به بخار آب و افزایش مقاومت در برابر عبور هوا گردید. ارزیابی رهایش ترکیبات فنولی از بستر کرافتهای پوششدهی شده نشان داد که سرعت رهایش در مدل غذایی اسیدی بیش از مدل خنثی بود. همچنین رهایش ترکیبات فنولی از کرافتهای پوششدهی شده زئین بهعنوان لایه خارجی در مقایسه با ایزولهپروتئینآبپنیر در روزهای نخست بیشتر و در زمان طولانیتری ادامه داشت. کاهش اندیس لگاریتمی کرافت پوششدهی شده با زئین فعال دولایه علیه
اشرشیا کلای
و
لیستریا مونوسیتوژنز
بهترتیب 25/0 و06/0 بود. بر اساس نتایج بهدست آمده از این تحقیق کرافت پوششدهی شده با دولایه زئین فعال برای بستهبندی مواد غذایی بهعنوان حامل ترکیبات فنولی توصیه میگردد
کلیدواژههای فارسی مقاله
تکنیک لایه به لایه خود شکل گیرنده،زئین،ایزوله آب پنیر،کرافت،عصاره پودر جای سبز،
عنوان انگلیسی
Characteristics of kraft papers coated with protein solutions containing tea extract powder with a layer-by-layer technique
چکیده انگلیسی مقاله
Layer by layer self - assembly technique is one of the newest methods to produce multilayer films relying on the placement of the liquid layers on solid substance. The purpose of this studies is to manufacture multilayer kraft based on protein biopolymers (zein and whey isolated protein) containing of green tea phenolic compounds by utilizing layer by layer self - assembly technique and evaluation antibacterial, physical-mechanical properties and release of phenolic compounds from coated kraft at refrigerator temperature in pH of 4.5 and 7. The minimum inhibitory concentration of green tea powder demonstrates that
Escherichia coli
(5mg/ml) compared to
Listeria monocytogenes
(10mg/ml) is more sensitive. The results of physical properties of krafts coated paper showed that thickness, grammage and bulk density increased by coating process. Also, the presence of zein in outer layer caused a significant reduction in WVP and increased air resistance. Evaluation of phenolic compounds release from coated krafts demonstrated that release rate in acidic food stimulant was more than the neutral stimulants. Also, release content of kraft paper with zein as outer layers respect to whey isolated protein was higher in the first days and continued in a longer time. Log reduction value of coated Kraft with active bilayer zein against
Escherichia coli
and
Listeria monocytogenes
was 0.25 and 0.06 respectively. According to the results of this study, active zein bilayer kraft is recommended as a carrier of phenolic compounds for the packaging of food products
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تکنیک لایه به لایه خود شکل گیرنده,زئین,ایزوله آب پنیر,کرافت,عصاره پودر جای سبز
نویسندگان مقاله
محبوبه کشیری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حسن اسدی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
یحیی مقصودلو |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حبیب الله میرزایی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
ساجده آلسوی آلتینکای |
انسیتیتوی تکنولوژی ازمیر ، دپارتمان مهندسی شیمی
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25959_bcf5edd8f106ddfe205107f2efa6f114.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات