این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 30 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۹، صفحات ۱۷۷-۱۸۴
عنوان فارسی
اثر محلولهای شستشو برکاهش بار میکروبی در رطب مضافتی
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش، اثر محلولهای آب و سدیم دیاستات در کاهش آلودگیها در رطب مضافتی مورد بررسی قرار گرفت. خوشههای خرما در اواخر مرحله خلال با آب خالص و محلول سدیم دیاستات (به غلظت
ppm
4000) شستشو داده شدند. میوههای خرما قبل از شستشو و سپس در فواصل زمانی دو، سه و چهار هفته از شستشو از لحاظ آلودگی میکروبی مورد آزمون قرار گرفتند. نمونههای رطب مضافتی، پس از برداشت، بستهبندی شده و برای مدت 6 ماه در انبار معمولی و سردخانه نگهداری شدند. نتایج نشان داد که محلولهای سدیم دیاستات و آب، میزان آلودگیهای سطحی و بار میکروبی را در میوههای خرما بهطور معنیداری کاهش دادند. تعداد کل میکروارگانیسمها و قارچها در میوههای خرما در طی رسیدگی به تدریج افزایش یافت. میزان پوسیدگی میوه خرما در هنگام برداشت در تیمارهای شستشو با سدیم دیاستات بهطور معنیداری بالا بود. نگهداری محصول در انبار معمولی بهطور معنیداری میزان رطوبت میوهها را کاهش و درصد کل مواد جامد محلول را افزایش داد. در کلیه تیمارهای شستشو، میزان
pH
میوه با گذشت زمان انبارداری کاهش و درصد اسیدیته (بر حسب لاکتیک اسید) افزایش یافت. شمارش کلی میکروارگانیسمها در تیمار شستشو با سدیم دیاستات در طی مدت نگهداری بهطور معنیداری کمتر از دیگر تیمارها گزارش شد. نتایج آزمونها نشان داد که شستشوی خوشههای خرمای مضافتی در اواخر مرحله خلال به روش اسپری کردن با آب معمولی میتواند در کاهش آلودگیهای سطحی در میوه مؤثر باشد. همچنین برای جلوگیری از فعالیت میکروارگانیسمها و آفات و در نتیجه افزایش عمر نگهداری رطب مضافتی، استفاده از سردخانه ارجحیت دارد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رطب مضافتی،شستشو،دی استات سدیم،انبارداری،
عنوان انگلیسی
The effect of washing solutions on reduction of microbial load in Mazafati rutab
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the effect of water and Sodium diacetate solutions on reduction of pollutions in Mazafati rutab was investigated. Date branches were washed at the last stage of Khalal by spraying of pure water and Sodium diacetate solution (4000 ppm). Total microbial and fungal counts were determined before washing as well as two, three and four weeks after washing of the fruits on tree. Mazafati rutab samples were packed after harvest and stored in cold room and also at ambient temperature for 6 months. The results showed that surface and microbial pollutions significantly (P<0.05) decreased after washing of the fruits with pure water and Sodium diacetate solution. Total microbial and fungal counts gradually increased during stage of fruit maturity. Rotting rate was significantly (P<0.05) high in the dates treated with Sodium diacetate at harvest time. The moisture content of the dates decreased but total soluble solids (TSS) increased during storage at ambient temperature. In all treatments, pH content decreased and percent acidity (as lactic acid) increased during storage. Total microbial counts in the dates treated with Sodium diacetate was significantly (P<0.05) lower than other treatments during storage. The results indicated that washing of Mazafati date bunches at the last stage of Khalal by spraying of pure water can be effective in reduction of surface pollutions on the fruits. Mazafati rutab should be stored in cold rooms to prevent the activity of microorganisms and pests and increase the storage life.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
رطب مضافتی,شستشو,دی استات سدیم,انبارداری
نویسندگان مقاله
ابوالفضل گلشن تفتی |
استادیار، بخش تحقیقات مهندسی صنایع غذایی و فناوریهای پس از برداشت، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
مریم روزبه |
کارشناس ارشد، بخش تحقیقات گیاهپزشکی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرمان، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25958_9f72e3616bbb8b8a14094846e898dfc7.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات