این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 25 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۹، صفحات ۸۵-۱۰۰
عنوان فارسی
استخراج پلیساکارید محلول در آب از قارچ خوراکی صدفی بهکمک امواج فراصوت و بررسی فعالیت آنتیاکسیدانی آن
چکیده فارسی مقاله
این پژوهش بهمنظور بررسی تأثیر امواج فراصوت در توانهای 80-40 درصد (معادل
232-464
وات)، دماهای استخراج 80-50 درجه سانتیگراد و زمانهای استخراج 30
–
10 دقیقه بر میزان
راندمان
استخراج پلیساکارید محلول در آب از قارچ خوراکی صدفی
(
Pleurotus
ostreatus
) انجام پذیرفت. بهینهیابی فرایند
استخراج
و بررسی تأثیر اثرات اصلی و متقابل فاکتورها با استفاده از روش سطح پاسخ و به کمک طرح
Box
–
Behnken
با سه متغیر و در سه سطح و 5 تکرار در نقطه مرکزی انجام شد. همچنین پلیساکارید استخراج شده از نظر ظرفیت آنتیاکسیدانی (
مهار رادیکال
OH
و
DPPH
) مورد بررسی قرار گرفت. بهینهسازی بازده استخراج پلیساکارید به کمک روش سطح پاسخ نشان داد که ترکیبی از توان امواج فراصوت 06/58 درصد (معادل 337 وات)، دمای استخراج 15/65 درجه سانتیگراد و زمان امواجدهی 72/21 دقیقه باعث بیشترین بازده (71/17 درصد) استخراج گردید. نتایج حاصل از بررسی
فعالیت
آنتیاکسیدانی نشان داد که
هرچند
پلیساکارید استخراجی در مقایسه با آنتیاکسیدانهای
طبیعی
اسید آسکوربیک و سنتزی
BHT
از قابلیت
کمتری
در جذب رادیکالهای آزاد برخوردار بود اما
خواص ضداکسایشی قابل قبولی از خود نشان داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
بهینهیابی،قارچ صدفی،روش سطح پاسخ،فعالیت آنتیاکسیدانی،
عنوان انگلیسی
Extraction of polysaccharide from Pleurotus ostreatus by ultrasound and evaluation of its antioxidant activity
چکیده انگلیسی مقاله
The aim of this study was to investigate the effect of ultrasound power at 40 to 80 percent (equal to 232-464 W), extraction temperature (50 to 80
°C) and extraction time (10 to 30 min) on the soluble polysaccharide extraction from the Pleurotus ostreatus. The response surface methodology using Box-Behnken design (with three variables, three levels and 5 replications at central point) was applied to optimize extraction conditions and evaluation of the effects of main factors and their interactions. Antioxidant activity (scavenging ability of OH and DPPH) of extracted polysaccharide were also evaluated. Optimization of polysaccharide extraction yield using response surface methodology indicated that combination of the ultrasonic power of 58.06 percent (
~
337 W), extraction temperature of 65.15 °C and extraction time of 21.72 min resulted in maximum extraction yield (17.71%). Among three independent variables, ultrasonic power had the highest and temperature had the lowest impact on the rate of extraction. The results from antioxidant activity evaluation showed that even though extracted polysaccharide had lower absorbance capacity of the free radicals in comparison with control samples (ascorbic acid and BHT), but it revealed an acceptable antioxidant property.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
بهینهیابی,قارچ صدفی,روش سطح پاسخ,فعالیت آنتیاکسیدانی
نویسندگان مقاله
حسین جوینده |
عضو هیات علمی دانشگاه
زهرا حاجی ابراهیمی فروشانی |
مدیر آزمایشگاه
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25951_bebb0b68602c5088c97d2ba20a1d2b8a.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات