این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 4 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۶، شماره ۸۹، صفحات ۵۹-۶۹
عنوان فارسی
جداسازی، شناسایی مولکولی و ارزیابی ایمنی باکتریهای اسید لاکتیک پروتئولیتیک به دست آمده از نمونههای مختلف شیر خام
چکیده فارسی مقاله
برخی از باکتریهای اسید لاکتیک موجود در شیر خام بهویژه انواع پروتئولیتیک، خصوصیات تکنولوژیک مفیدی دارند و نقش مهمی در توسعه ویژگیهای محصول نهایی بازی میکنند، اما غالبا در طی فرآوری از بین میروند. از این رو، جداسازی و نگهداری آنها به منظور کاربردهای بعدی ارزشمند خواهد بود. در این پژوهش، پس از جداسازی باکتریهای اسید لاکتیک موجود در شیر خام گاو، گوسفند و بز بر روی محیطهای کشت
MRS agar
و
M17 agar
، جدایههای گرم مثبت و کاتالاز منفی انتخاب شده و از نظر فعالیت پروتئولیتیکی روی محیط
Skim milk agar
غربال شدند. جدایههای دارای فعالیت پروتئولیتیکی مناسب با استفاده از توالییابی قطعه ژنی
16S rDNA
شناسایی شدند و فعالیت همولیزی و مقاومت آنتیبیوتیکی آنها در برابر 10 آنتی بیوتیک رایج مورد بررسی قرار گرفت. آنالیز توالییابی با برنامه
BLAST
منجر به شناسایی
Lactobacillus delbruekii
(5 جدایه)،
L. delbruekii
زیرگونه
bulgaricus
،
L. fermentum
،
L. reuteri
،
L. curvatus
،
Lactococcus
lactis
زیرگونه
lactis
، و
Streptococcus lutetiensis
شد. از میان جدایههای شناسایی شده،
L. lactis
زیرگونه
lactis
پس از 48 ساعت گرمخانهگذاری در 37 درجه سانتیگراد با ایجاد قطر هاله 23 میلیمتر بیشترین فعالیت پروتئولیزی را نشان داد. در مورد فعالیت همولیزی، فقط
Lactobacillus fermentum
فعالیت آلفا-همولیزی نشان داد و سایر باکتریها غیرهمولیتیک بودند. تمام جدایههای شناساییشده به تتراسایکلین، آمپیسیلین، اریترومایسن، ونکومایسین و جنتامایسین حساس بودند بهجز
L. reuteri
و
Lactococcus lactis
زیرگونه
lactis
که به ترتیب به ونکومایسین و جنتامایسن مقاوم بودند. در مورد مقاومت به پنیسیلین، کلرآمفنیکول، کلیندامایسین، کانامایسین و استرپتومایسین نتایج بسته به نژاد مورد بررسی متفاوت بود. نتایج این پروژه، نشاندهنده تنوع نژادهای باکتریهای اسید لاکتیک پروتئولیتیک در شیر خام است. به علاوه، اگرچه باکتریهای اسید لاکتیک ایمن در نظر گرفته میشوند و در لیست
GRAS
قرار دارند، اما نژادهای وحشی جداسازیشده از شیر خام باید از نظر جنبههای مرتبط با ایمنی مورد بررسی قرار گیرند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
شیر خام،ایمنی،باکتری های اسید لاکتیک،فعالیت پروتئولیتیکی،
عنوان انگلیسی
Isolation, molecular identification and safety assessment of proteolytic lactic acid bacteria obtained from different raw milks
چکیده انگلیسی مقاله
Some lactic acid bacteria (LAB), in particular proteolytic strains, in raw milk have useful technological properties and play important role in developing desired characteristics in the final products. However, they are mostly lost during heating and technological processes. Therefore, it would be important to be isolated and maintained for further applications as pure adjunct cultures. In this study, after selective isolation of LAB from raw cow’s, ewe’s and goat’s milks on MRS agar and M17 agar, Gram-positive catalase-negative were selected and maintained as pure cultures. Then, the isolates were screened according to their proteolytic activities on skim milk agar (well-diffusion method). The potent Gram-positive, catalase-negative proteolytic strains were identified via 16S rDNA gene sequencing and antibiotic resistance (10 antibiotic agents, disc-diffusion method) and hemolytic activities (on blood agar containing 5% sheep blood) were evaluated. BLAST analysis resulted in identification of
Lactobacillus delbruekii
(five isolates)
, L. delbruekii subsp.
bulgaricus,
L. fermentum
,
L. reuteri
,
L. curvatus
,
Lactococcus lactis
subsp. Lactis, and
Streptococcus lutetiensis. L. lactis
subsp
.
Lactis obtained from cow milk showed the highest proteolytic activity as a 23-mm halo zone was observed on skim milk agar plate after 48 h incubation at 37 °C. In case of hemolysin production, only
Lactobacillus fermentum
showed α-hemolytic activity and the others showed no activities. All the identified isolates were sensitive to tetracycline, ampicillin, erythromycin, vancomycin and gentamycin with the exception of
L. reuteri
and
lactococcus lactis
subsp. lactis that found to be resistant to vancomycin and gentamycin, respectively. About penicillin, chloramphenicol, clindamycin, kanamycin and gent streptomycin, the results were varied. Our results verified diversity of wild proteolytic LAB strains in raw milk, as reported before. Although LAB mainly belong to the GRAS list, strains isolated from raw milk should be re-checked for their safety-related properties.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
شیر خام,ایمنی,باکتری های اسید لاکتیک,فعالیت پروتئولیتیکی
نویسندگان مقاله
علی مویدی |
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
ماندانا محمودی |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مرتضی خمیری |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شهرام لقمان |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_25949_b20b66764e1d830ba774c3ff66c702f3.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات