این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 1 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۲۴، صفحات ۱۲۷-۱۳۵
عنوان فارسی
بررسی مهارکنندگی و کشندگی قارچهای عامل کپکزدگی میوه پرتقال (پنیسیلیوم دیجیتاتوم و پنیسیلیوم ایتالیکوم) با استفاده از عصاره هیدروالکی گیاه اشنان
چکیده فارسی مقاله
در مطالعه حاضر، عصاره هیدروالکلی گیاه اشنان (
Seidlitzia rosmarinus
) با استفاده از روش خیساندن استخراج گردید و اثر ضد قارچی آن بر علیه قارچهای عامل کپکزدگی میوه پرتقال (
پنیسیلیوم دیجیتاتوم
و
پنیسیلیوم ایتالیکوم
) مطابق آزمونهای دیسک دیفیوژن آگار، چاهک آگار، حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، میزان فنول و فلاونوئید تام و فعالیت آنتیاکسیدانی عصاره هیدروالکلی گیاه اشنان تعیین گردید. مطابق نتایج آزمونهای دیسک دیفیوژن و چاهک آگار، فعالیت ضد قارچی عصاره وابسته به غلظت بود و
پنیسیلیوم دیجیتاتوم
حساسترین سویه قارچی در برابر عصاره بود. بعلاوه، هر دو سویه قارچی در حضور 32 میلیگرم در میلیلیتر عصاره قادر به رشد نبودند و حداقل غلظت کشندگی برای
پنیسیلیوم دیجیتاتوم
برابر با 512 میلیگرم در میلیلیتر بود. محتوای فنول تام و فلاونوئید تام عصاره به ترتیب برابر با
mg GAE/g
19/26 و
mg QE/g
10/11 بود. نتایج فعالیت آنتیاکسیدانی نشان داد عصاره هیدروالکلی گیاه اشنان قادر به مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
(14/112 میکروگرم در میلیلیتر) و
ABTS
(46/103 میکروگرم در میلیلیتر) میباشد. بطور کلی، نتایج این مطالعه نشان میدهد که عصاره هیدروالکلی گیاه اشنان حاوی ترکیبات فنولی با قابلیت ضد قارچی و آنتیاکسیدانی بالقوه میباشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گیاه اشنان،عصاره هیدروالکلی،فعالیت ضد قارچی،اثر آنتیاکسیدانی،
عنوان انگلیسی
Inhibitory and lethality effect of Seidlitzia rosmarinus hydroalcoholic extract on mold fungi causing orange fruit rot (Penicillium digitatum and Penicillium italicum)
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, the hydroalcoholic extract of
Seidlitzia rosmarinus
was obtained using maceration method and its antifungal effect against fungi species causing orange fruit rot (
Penicillium digitatum
and
Penicillium italicum
) according to disk diffusion agar, well diffusion agar, minimum inhibitory concentration, and minimum fungicidal concentration were evaluated. In addition, the content of total phenols and flavonoids and the antioxidant activity of the hydroalcoholic extract of
S. rosmarinus
were determined. According to the results of disk diffusion and well diffusion agar tests, the antifungal activity of the extract was dependent on its concentration and
P. digitatum
was the most sensitive fungal strain to the extract. Moreover, both fungal strains were unable to grow in the presence of 32 mg/ml extract and the minimum fungicidal concentration for
P. digitatum
was 512 mg/ml. The contents of total phenols and total flavonoids of the extract were 26.19 mg GAE/g and 11.10 mg QE/g, respectively. The results of antioxidant activity showed that the hydroalcoholic extract of
S. rosmarinus
is able to scavenge DPPH (112.14 μg/ml) and ABTS (103.46 μg/ml) free radicals. In general, the results of this study show that the hydroalcoholic extract of
S. rosmarinus
plant contains phenolic compounds with antifungal and antioxidant potential.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
گیاه اشنان,عصاره هیدروالکلی,فعالیت ضد قارچی,اثر آنتیاکسیدانی
نویسندگان مقاله
مصطفی رحمتی جنیدآباد |
استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمد نوشاد |
دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26709_f65996be9453f85846def6cdd51a8ac1.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات