این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 24 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۰، صفحات ۳۴۳-۳۵۴
عنوان فارسی
ارزیابی پایداری اکسایشی روغن سویای مخلوط با روغن بنه (Pistacia atlantica)
چکیده فارسی مقاله
امروزه با ثابت شدن اثرات مضر آنتیاکسیدانهای سنتزی بر سلامت انسان، پژوهشگران صنایع غذایی در پی جایگزین کردن ترکیبات طبیعی بهجای آنتیاکسیدانهای سنتزی هستند. این پژوهش با هدف بررسی امکان استفاده از توانایی آنتیاکسیدانی روغن بنه
(Pistacia atlantica)
در پایداری روغن تصفیه شده بدون آنتیاکسیدان
روغن
سویا انجام شد. در این پژوهش،
مخلوطهایی از روغن بنه با نسبتهای متفاوت (1، 3، و 5 درصد وزنی- وزنی) با روغن سویا در مقایسه با نمونههای حاوی آنتیاکسیدانهای سنتزی
ترسیو
بوتیل
هیدروکینون (
TBHQ
)
و
بوتیل هیدروکسی تولوئن
(
BHT
), (به ترتیب
ppm
100 و
ppm
200) و همچنین نمونه شاهد (فاقد آنتیاکسیدان) تحت شرایط تسریع یافته (دمای 70 درجه سانتیگراد) با سنجش اعداد پراکسید،
اسیدی و تیوباربیتوریک اسید (به مدت 12 روز و فاصله زمانی دو روز) مورد ارزیابی قرار گرفت. مقدار ترکیبات فنلی تام با استفاده از آزمون فولین سیوکالتو و اندازهگیری فعالیت آنتیاکسیدانی با آزمون فعالیت مهار رادیکال آزاد 2-2دی فنیل-1 پیکریل هیدرازیل
(
DPPH)
بررسی گردید. پروفایل اسیدهای چرب روغن بنه با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی بررسی گردید. نتایج نشان داد
اسید چرب غالب در روغن بنه اسید اولئیک (53/56%) است. درصد مهار رادیکال آزاد
DPPH
برای روغن بنه 6/2
±
7/64 درصد و میزان ترکیبات فنولی تام برای عصاره تهیه شده از روغن بنه
μg/mg
5/4
±
3/87 به دست آمد. همچنین در آزمون آون در بررسی اعداد اسیدی، پراکسید و تیوباربیتوریک اسید نمونه حاوی 5 درصد روغن بنه اختلاف معنیداری با نمونه حاوی آنتیاکسیدان سنتزی
BHT
نداشت و عملکردی مشابه آنتیاکسیدان سنتزی
BHT
نشان داد. نتایج این پژوهش، اثر روغن بنه در به تاخیر انداختن اکسیداسیون روغن سویای بدون آنتیاکسیدان سنتزی را تائید کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اکسیداسیون،فعالیت آنتیاکسیدانی،اسید چرب،تیوباربیتوریک اسید،
عنوان انگلیسی
Effect of Bene (Pistacia atlantica) oil on oxidative stability of soy bean oil
چکیده انگلیسی مقاله
Nowadays, by proving the harmful effects of synthetic antioxidants on human health, food scientists are seeking natural compounds to replace synthetic antioxidants. In this study antioxidant properties of Bene (Pistacia atlantica) oil in stabilizing crude soybean oil were investigated. Treatments were prepared by blending different ratios of Bene oil with soybean oil (1, 3, and 5%w/w) and synthetic antioxidants of TBHQ (100 ppm) and BHT (200 ppm) along with the antioxidant free soybean oil were used as a control to monitor stability at accelerated oxidation conditions (70 °C). At different time intervals (2 to 12
days), peroxide value, acid value and thiobarbituric acid of samples were evaluated. Fatty acid profile of Bene oil was analyzed using gas chromatography and its total phenolic content and antioxidant properties were measured using Folin-Ciocalteu and DPPH methods, respectively. Results showed that the predominant fatty acid in Bene oil was oleic acid (% 56.53) and Free Radical scavenging activity and total phenol content were 64.7 ± 2.6 % and 87.3 ± 4.5 μg/mg, respectively. Accelerated oxidation test showed that antioxidant properties of 5% Bene oil containing samples were comparable with BHT samples. Generally, the results of this study showed the ability of Bene oil in retarding the oxidation of crude soybean oil.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اکسیداسیون,فعالیت آنتیاکسیدانی,اسید چرب,تیوباربیتوریک اسید
نویسندگان مقاله
نسیم دهقان |
دانش آموختهی کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
حسن برزگر |
دانشیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
محمدامین مهرنیا |
استادیار، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
حسین جوینده |
استاد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26880_0462965e1d6aa54ecdc4f4f228f8f8fd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات