این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۳۰، صفحات ۲۱۳-۲۲۶

عنوان فارسی بررسی مقایسه ای ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی هیدرولیزهای پروتئینی سارکوپلاسمیک و میوفیبریلار گربه ماهی (Pangasius sutchi) توسط هیدرولیز آنزیمی
چکیده فارسی مقاله پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر هیدرولیز آنزیمی پروتئین‌های سارکوپلاستیک و میوفیبریلار گربه ماهی patin (Pangasius sutchi) بر ترکیبات شیمیایی، حلالیت، درجه هیدرولیز (DH)، محتوای پپتید و ترکیبات اسید آمینه مورد ارزیابی قرار گرفت و وزن مولکولی آنها انجام شد. هیدرولیزهای پروتئین سارکوپلاسمیک ماهی (SPHs) و هیدرولیز پروتئین‌های میوفیبریلار (MPHs) با استفاده از سه نوع پروتئاز: پاپائین، آلکالاز و فلاورزایم تولید شدند و خواص فیزیکوشیمیایی پروتئین ها و وزن مولکولی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که نوع پروتئاز بر درجه هیدرولیز (DH) تأثیر می‌گذارد که در آن تمام آنزیم‌ها در ساعت اول سرعت هیدرولیز بالایی را نشان می‌دهند و سپس به تدریج کاهش می‌یابند. نوع آنزیم و میزان DH تا حد زیادی بر ترکیب باقی مانده اسید آمینه و وزن مولکولی هیدرولیزهای پروتئین تأثیر گذاشت. ترکیب اسیدهای آمینه مختلف پروتئین‌ها و هیدرولیزهای آنها مشاهده شد. محتوای پپتید و پروتئین محلول هیدرولیزها با افزایش زمان انکوباسیون به طور قابل توجهی افزایش یافت. میزان بالای اسیدهای آمینه آبگریز و آروماتیک در SPH و MPH می تواند فعالیت‌های بیولوژیکی پپتیدها را افزایش دهد. نتایج نشان می دهد که هر دو هیدرولیزهای پروتئینی سارکوپلاسمیک و میوفیبریلار مشتق شده از ماهی patin به دلیل وزن مولکولی پایین و اسیدهای آبگریز و آروماتیک بالا ممکن است در مواد غذایی عملکردی و مکمل‌ها استفاده شوند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله ترکیبات اسید آمینه،هیدرولیز آنزیمی،وزن مولکولی،پروتئین های سارکوپلاسمی و میوفیبریلار،حلالیت،

عنوان انگلیسی Comparative Study on Physicochemical Properties of Catfish Sarcoplasmic and Myofibrillar Protein Hydrolysates Produced by Enzymatic Hydrolysis
چکیده انگلیسی مقاله The present work aimed to study the effect of enzymatic hydrolysis of sarcoplastic and myofibrillar proteins from pangasius sutchi fish on the chemical compositions, the solubility, degree of hydrolysis (DH), peptide content and amino acid compositions was evaluated and their molecular weight recorded. The fish sarcoplasmic protein hydrolysates (SPHs) and myofibrillar protein hydrolysates (MPHs) were produced using three types of proteases: papain, alcalase and flavourzyme. Physicochemical properties of proteins and molecular weight were investigated. Results indicated that type of protease affected the degree of hydrolysis (DH), where all of the enzymes showed high rate of hydrolysis during the first hour, and then gradually decreased. The type of enzyme and the extent of the DH greatly influenced the amino acid residue composition and the molecular weight of the protein hydrolysates. Different amino acid composition of proteins and their hydrolysates was observed. The soluble protein and peptide content of hydrolysates significantly increased by the increase in time of incubation. The high amount of hydrophobic and aromatic amino acids in the SPH and MPH can enhance the biological activities of the peptides. Results suggest that the protein hydrolysates derived from patin may be used in functional food and supplements.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله ترکیبات اسید آمینه,هیدرولیز آنزیمی,وزن مولکولی,پروتئین های سارکوپلاسمی و میوفیبریلار,حلالیت

نویسندگان مقاله لیلا نجفیان |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26872_f9cc5ba0d929ea52c6ad144c1203343f.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات