این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۰، صفحات ۱۷۱-۱۸۱
عنوان فارسی
بررسی فرایند تولید نانوذرات لیپیدی جامد؛ تأثیر پارامترهای فرآیند بر ویژگی های پیش امولسیون و امولسیون نهایی
چکیده فارسی مقاله
نانوذرات لیپیدی جامد یکی از سیستم های انتقال کاربردی است که در سال های اخیر جهت دورن پوشانی مواد فعال زیستی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. یکی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی مهم این نانوحامل ها اندازه ذرات است که بسیار تحت تاثیر فرمولاسیون و فرایند تولید آنها قرار می گیرد. شرایط نامناسب فرایند تولید نانوحامل ها در مرحله پیش امولسیون و امولسیون اصلی باعث ایجاد اندازه ذرات نامناسب و همچنین ناپایداری امولسیون و تشکیل ژل می گردد. بنابراین در این پژوهش فرایند تولید نانوذرات لیپیدی جامد تولید شده با دو لیپید کمپریتول و پریسیرول به صورت جداگانه با روش هموژنیزاسیون گرم بررسی و بهینه سازی شد. بدین جهت پارامترهای فرایند مانند زمان همزنی با استفاده از همزن دور بالا جهت تهیه پیش امولسیون و همچنین شدت میدان نوسان و زمان اعمال فراصوت بر پیش امولسیون جهت دستیابی به کوچک ترین اندازه ذرات نانوحامل ها مورد بررسی قرار گرفت. در تهیه پیش امولسیون، کوچک ترین اندازه ذره در زمان 180 ثانیه ودور همزن 16000 دور در دقیقه در نانوذرات پرسیرول (
nm
) 3
±
373 و در نانوذرات کمپریتول (
nm
) 4
±
619 بود. همچنین در تهیه امولسیون نهایی میدان نوسان 40٪ و زمان 3 دقیقه کوچک ترین اندازه نانوذرات لیپیدی جامد پریسیول ((
nm
) 2
±
259) و نانوذرات لیپیدی جامد کمپریتول ((
nm
) 5
±
397) را ایجاد کرد. سپس خصوصیاتی مانند پراکندگی اندازه ذرات، پتانسیل زتا و مشاهدات بصری نانوحامل های تولید شده در شرایط بهینه تولید، بررسی شد. نتایج نشان داد که نانوذرات لیپیدی جامد پریسیرول علاوه بر اندازه ذرات کوچک تر دارای پتانسیل زتای بالاتری (
mV
60/0
±
30/12-) در مقایسه با نانوحامل کمپریتول (
mV
17/0
±
97/8-) بود. اما پراکندگی اندازه ذرات هر دو نانوحامل تفاوت معنی داری نداشت. همچنین مشاهدات بصری هر دو نانوحامل در پایان زمان نگهداری هیچ گونه ناپایداری را نشان نداد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
نانوذرات لیپیدی جامد،فراصوت،کمپریتول،پریسیرول،اندازه ذرات،
عنوان انگلیسی
Evaluating the production process of Solid lipid nanoparticles: The effect of process parameters on the physicochemical properties of pre and final emulsion
چکیده انگلیسی مقاله
Solid lipid nanoparticles (SLN) are one of the appropriate delivery systems which attract enormous interest for encapsulating bioactive componds in recent years. One of the important physicochemical properties of SLNs is particle size that is influenced by formulation and production process parameters. Inappropriate conditions of the nanaocarrier production process in the pre and main emulsion steps cause unsuitable paricle size as well as unstable emulsion and gel formation. Therefore, in this research production process of SLN was investigated and optimized by hot homogenization method and with two lipids of Compritol and Precirol separately. Hence, homogenization time in preparation of pre emulsion and amplitude and time of ultrasonication in final emulsion production was studied to obtained the smallest particle size. In pre emulsion step, the smallest particle size for Compritol SLN (619±4 nm) and Precirol SLN (373±3 nm) obtained in 180 second mixing by ultra-turax in 16000 (rpm). In final emulsion, 40% amplitude and 3 minutes caused to attained smallest particle size in Compritol SLN (397±5 nm) and Precirol SLN (259±2 nm). Then polydispersity index (PDI), zeta potential and visual observation of nanocarriers with optimized particle size were examined. The results showed that Precirol SLN had higher zata potential (-12.3±0.6 mV) than Compritol SLN (-8.97±0.17mV) but PDI of two nanocarriers was not significantly different. Visual observation of both nanocarriers at the storage time showed no instability.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نانوذرات لیپیدی جامد,فراصوت,کمپریتول,پریسیرول,اندازه ذرات
نویسندگان مقاله
مریم محمدی زاده |
گروه نانوفناوری موادغذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
آرام بستان |
گروه نانوفناوری موادغذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
رسول کدخدایی |
گروه نانوفناوری موادغذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26869_b6bff6f3aa1a95fde40806a9689db9f6.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات