این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 23 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۰، صفحات ۱۴۳-۱۵۳
عنوان فارسی
کاربرد روش استخراج آب مادون بحرانی در عصاره گیری از صمغ کندر و بررسی قابلیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی عصارهها
چکیده فارسی مقاله
استخراج به روش آب مادون بحرانی، به
عنوان روشی کارآمد، اقتصادی و دوست
دار محیط زیست، به
منظور استخراج ترکیبات موثره صمغ کندر مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور از آب مادون بحرانی در دماهای 120 تا 160 درجه سانتی گراد و مدت زمان 5 و 15 دقیقه استفاده و مقدار ترکیبات فنولی کل، قدرت رادیکال گیرندگی و خاصیت ضدمیکروبی عصاره
های حاصل مورد بررسی قرار گرفت. عصاره به
دست آمده با بهترین خصوصیات، به روش خشک کن پاششی انکپسوله شد و خصوصیات آن شامل توزیع اندازه ذرات و خاصیت ضدآسپرژیلوسی آن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که روش استخراج آب مادون بحرانی، تاثیر معنی داری در افزایش راندمان استخراج عصاره صمغ کندر داشته است.بیشترین مقدار ترکیبات فنولی استخراج شده در روش آب مادون بحرانی در دمای 160 درجه سانتی گراد و زمان 15 دقیقه مشاهده شد که مقدار آن 83/130 میلی
گرم گالیک اسید در 100 گرم ماده خشک بود. قدرت رادیکال گیرندگی عصاره
های حاصل از روش آب مادون بحرانی مشابه با آنتی اکسیدان طبیعی اسید آسکوربیک بود و عصاره حاصل از روش سنتی خیساندن کارایی کمتری در جذب رادیکال
های آزاد
DPPH
داشت. نتایج میکروبی نشان داد که تاثیرعصاره
هایحاصلازروش
هایخیساندن و آبمادونبحرانی،برباکتریاستافیلوکوکوساورئوس،بیشترازباکتریایشرشیاکلیبودهاست. پودر ریزپوشانی شده کندر در غلظت
های کمتر از 600 هزار میلی
گرم بر لیترفاقد قدرت ضدآسپرژیلوسی بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب مادون بحرانی،آسپرژیلوس فلاووس،صمغ کندر،قدرت رادیکال گیرندگی،لاکتوباسیلوس،
عنوان انگلیسی
Application of subcritical water method in extraction from frankincense gum and evaluation of antioxidant and antibacterial ability of extracts.
چکیده انگلیسی مقاله
Extraction by the subcritical water method was studied as an efficient, economical, green, and environmentally friendly method to extract effective compounds of frankincense gum.
For this purpose, subcritical water was used at temperatures of 120 and 160 ° C for 5 and 15 minutes. The amount of total phenolic compounds, radical scavenging ability, and antimicrobial properties of the extracts were investigated. The encapsulated powder of the extract obtained from the optimal conditions was also prepared by spray drying method and the particle size distribution and anti-aspergillus properties of that were also investigated. The results showed that the subcritical water extraction method significantly increased the extraction efficiency of frankincense gum extract. The amount of phenolic compounds extracted at 160 °C and time of 15 minutes was the highest among the extracts with 130.83 mg of gallic acid per 100g dry matter. The radical scavenging ability of the extracts from the subcritical water method was similar to that of the natural antioxidant ascorbic acid, and the extract from the maceration method as a traditional was less efficient at absorbing DPPH free radicals.
Microbial results showed that the effects of extracts from maceration and subcritical water methods on Staphylococcus aureus were more than Escherichia coli. Encapsulated frankincense powder had no anti-aspergillus potency at concentrations less than 600,000 μg / ml.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
آب مادون بحرانی,آسپرژیلوس فلاووس,صمغ کندر,قدرت رادیکال گیرندگی,لاکتوباسیلوس
نویسندگان مقاله
سحر گلچین |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
بهاره حاجی رستملو |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
زهره دیدار |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
محسن وظیفه دوست |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد نیشابور، دانشگاه آزاد اسلامی، نیشابور، ایران
مرتضی محمدی |
گروه فرآوری مواد غذایی، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26867_cd30b1765675e496bbd4bd258fa95bd4.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات