این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 26 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۱۹، شماره ۱۳۰، صفحات ۱۳۱-۱۴۲
عنوان فارسی
بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی تیمول و رسوراترول ریزپوشانی شده با نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات
چکیده فارسی مقاله
هدف از این مطالعه
درونپوشانی
تیمول و رسوراترول تهیه شده با نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی آنها بود. بدین منظور برای تهیه نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات از روش دیسپرسیون مایع - مایع استفاده گردید. در این مطالعه تاثیر غلظتهای مختلف تیمول و رسوراترول (صفر تا 100 درصد) و نسبت
های مختلف
هسته به دیواره (1 : 10 و 1: 20) بر توانایی مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
، قدرت احیاکنندگی یون آهن و
فعالیت ضدمیکروبی بر باکتریهای اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و شیر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که
نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت 1 به 10 هسته به دیواره، دارای بیشترین میزان توانایی مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
و قدرت احیاکنندگی یون آهن بود و مشخص گردید که افزایش غلظت دیواره بهجز نمونه حاوی 75 درصد تیمول منجر به افزایش توانایی مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
و قدرت احیاکنندگی یون آهن گردید. باکتریهای لیستریا موجود در محیط کشت
TSB
حساسترین باکتری به نمونههای تهیهشده بود و قویترین نانوذرات تهیه شده که کمترین
MIC
و
MBC
را داشت به نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت هسته به دیواره 1 به 10 اختصاص داشت و اغلب، باکتریهای موجود در شیر نسبت به محیط کشت به این نانوذرات مقاومتر بودند. در نهایت میتوان گفت که نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت هسته به دیواره 1 به 10 میتواند بهعنوان ترکیبی با قدرت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی مناسب انتخاب گردد.
هدف از این مطالعه
درونپوشانی
تیمول و رسوراترول تهیه شده با نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات و بررسی خواص آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی آنها بود. بدین منظور برای تهیه نانوذرات کامپوزیتی زئین- کازئینات از روش دیسپرسیون مایع - مایع استفاده گردید. در این مطالعه تاثیر غلظتهای مختلف تیمول و رسوراترول (صفر تا 100 درصد) و نسبت
های مختلف
هسته به دیواره (1 : 10 و 1: 20) بر توانایی مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
، قدرت احیاکنندگی یون آهن و
فعالیت ضدمیکروبی بر باکتریهای اشریشیا کلی و لیستریا مونوسیتوژنز در محیط کشت و شیر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که
نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت 1 به 10 هسته به دیواره، دارای بیشترین میزان توانایی مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
و قدرت احیاکنندگی یون آهن بود و مشخص گردید که افزایش غلظت دیواره بهجز نمونه حاوی 75 درصد تیمول منجر به افزایش توانایی مهار رادیکالهای آزاد
DPPH
و قدرت احیاکنندگی یون آهن گردید. باکتریهای لیستریا موجود در محیط کشت
TSB
حساسترین باکتری به نمونههای تهیهشده بود و قویترین نانوذرات تهیه شده که کمترین
MIC
و
MBC
را داشت به نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت هسته به دیواره 1 به 10 اختصاص داشت و اغلب، باکتریهای موجود در شیر نسبت به محیط کشت به این نانوذرات مقاومتر بودند. در نهایت میتوان گفت که نمونه حاوی 75 درصد تیمول و 25 درصد رسوراترول با نسبت هسته به دیواره 1 به 10 میتواند بهعنوان ترکیبی با قدرت آنتیاکسیدانی و ضد میکروبی مناسب انتخاب گردد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تیمول،رسوراترول،نانوانکپسولاسیون،ضد میکروبی،
عنوان انگلیسی
Investigating the antioxidant and antimicrobial properties of thymol and resveratrol microcoated with zein-caseinate composite nanoparticles
چکیده انگلیسی مقاله
The present study aimed to encapsulate thymol and resveratrol prepared with zein-caseinate composite nanoparticles and to investigate their antioxidant and antimicrobial properties. For this purpose, liquid-liquid dispersion method was used to prepare zein-caseinate composite nanoparticles. In this study, the effect of different concentrations ratio of thymol and resveratrol (zero to 100%) and different ratios of core to coating (1:10 and 1:20) on the ability to inhibit DPPH free radicals, the reducing power of iron ions and antimicrobial activity on Escherichia coli and Listeria monocytogenes was investigated in culture media and milk. The results showed that the sample containing 75% thymol and 25% resveratrol with a ratio of 1 to 10 of core to coating had the highest ability to inhibit DPPH free radicals and the reducing power of iron ions, and it was found that the increase in the coating concentration except for the sample containing 75% thymol, led to an increase in the Inhibition power of DPPH free radicals and reducing power of iron ion. Listeria bacteria in the TSB culture medium were the most sensitive bacteria to the prepared samples, and the strongest prepared nanoparticles, which had the lowest MIC and MBC, belonged to the sample containing 75% thymol and 25% resveratrol with a core-to-wall ratio of 1:10, and in most samples, The bacteria in milk were more resistant to these nanoparticles than the culture medium. Finally, it can be said that the sample containing 75% thymol and 25% resveratrol with a core-to-wall ratio of 1 to 10 can be selected as a combination with appropriate antioxidant and antimicrobial power.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
تیمول,رسوراترول,نانوانکپسولاسیون,ضد میکروبی
نویسندگان مقاله
فاطمه ساداتی خادر |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
الهام مهدیان |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
اسماعیل عطای صالحی |
گروه علوم و صنایع غذایی، واحد قوچان، دانشگاه آزاد اسلامی، قوچان، ایران
رضا کاراژیان |
گروه بیوتکنولوژی میکروبی صنعتی، سازمان تحقیق و بیوتکنولوژی صنعتی، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_26866_9a2509b88363abb966284f4a8a20decd.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات