این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۱۹، شماره ۱۳۰، صفحات ۹۷-۱۰۹

عنوان فارسی بررسی ترکیبات شیمیایی و ضدمیکروبی عصاره گیاه پونه (Mentha pulegium) بومی مشگین شهر و نمین
چکیده فارسی مقاله در این پژوهش، ترکیبات شیمیایی عصاره اِن-هگزانی گیاه پونه بومی مناطق مشگین شهر و نمین و همچنین اثر ضدمیکروبی آن بر باکتری­های سودوموناس آئروجینوزا (ATCC 27853) و باسیلوس سرئوس (ATCC 11778) با دو روش تکنیک رقت در لوله (ارزیابی حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتری­کشی) و روش دﻳﺴﻚ دیفیوژن مورد بررسی قرار گرفت. طبق نتایج، مهمترین ترکیبات تشکیل دهنده عصاره­های مذکور سیس-پیپریتنون اپوکسید، پیپریتنون اکسید و پولگون شناسایی شدند. علاوه بر این حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتری­کشی عصاره­های اِن-هگزانی گیاه پونه مربوط به مناطق مختلف علیه باکتری سودوموناس آئروجینوزا مشابه هم و به میزان 20 میلی­گرم بر میلی­لیتر گزارش گردید. از سوی دیگر حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت باکتری­کشی عصاره اِن-هگزانی گیاه پونه مشگین شهر علیه باکتری باسیلوس سرئوس به ترتیب برابر 5 و 10 میکروگرم بر میلی­لیتر در حالی‌که علیه باکتری باسیلوس سرئوس مشابه هم و به میزان 10 میلی­گرم بر میلی­لیتر اندازه‌گیری گردیدند. همچنین نتایج ارزیابی آزمون دﻳﺴﻚ دیفیوژن نشان داد که هاله عدم رشد عصاره اِن-هگزانی نمونه‌های به دست آمده از منطقه مشگین شهر علیه هر دو باکتری بیشتر از هاله عدم رشد نمونه‌های به دست آمده از منطقه نمین بودند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله باسیلوس سرئوس،پونه،سودوموناس آئروجینوزا،عصاره،ضدباکتریایی،

عنوان انگلیسی Investigation of chemical and antimicrobial compounds of native Mentha pulegium extract of Meshginshahr and Namin
چکیده انگلیسی مقاله The chemical constituents of n-hexane extract of Mentha arvensis (wild mint) native to Meshginshahr and Namin region, and the antimicrobial effect of the extract against Pseudomonas aeruginosa (ATCC 27853) and Bacillus cereus (ATCC 11778) were studied in this research using broth and agar dilution methods (assessment of minimum inhibitory concentration, MIC, and minimum bactericidal concentration, MBC) and disk diffusion method. The results showed that cis-piperitone epoxide, piperitenone oxide and pulegone were the main components of the extracts. In addition, the MICs and MBCs of the n-hexane extracts of the wild mint in the various regions against P. aeruginosa were similar (20 mg/mL). Moreover, the MIC and MBC of the n-hexane extracts of the wild mint in Meshginshahr against B. cereus were 5 and 10 μg/mL, respectively, whereas the corresponding values against B. cereus were similar (10 mg/mL). Furthermore, the results of the disk diffusion test interpretation revealed that the inhibition zone diameters (IZDs) of the n-hexane extract in the samples obtained from Meshginshahr against both bacterial species were larger than those of the samples taken from Namin.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله باسیلوس سرئوس,پونه,سودوموناس آئروجینوزا,عصاره,ضدباکتریایی

نویسندگان مقاله سیده معصومه هاشمی نیا |
استادیار، گروه زراعت و اصلاح نباتات، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.

منیژه جمشیدی |
استادیار، گروه گیاه پزشکی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_26863_38bef316f5def6e6c2b7931ac1ff29dc.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات