این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۶، صفحات ۱۸۰-۱۹۴
عنوان فارسی
اثر ژل آلوئه ورا غنی شده با روغن کنجد، عسل و اسانس آویشن شیرازی بر کاهش قهوه ای شدن میوه کنارهندی
چکیده فارسی مقاله
میوه کنارهندی (
Ziziphus
mauritiana
Lamk
) حاوی ترکیبات فنلی فراوان است و پس از برداشت به قهوهای شدن آنزیمی بسیار حساس است. بهمنظور کاهش قهوهای شدن و حفظ کیفیت میوه کنارهندی آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی و با چهار تکرار انجام شد.
تیمارهای آزمایش شامل:
شاهد (آب مقطر)، اسانس آویشن شیرازی نیم درصد، اسانس آویشن شیرازی یک درصد، ژل آلوئه ورا (20%) غنیشده با روغن کنجد (1%) و عسل (1%)، ژل آلوئه ورا (20%) غنیشده با روغن کنجد (1%)، عسل (1%) + اسانس آویشن شیرازی نیم درصد، ژل آلوئه ورا (20%) غنیشده با روغن کنجد (1%)، عسل (1%) + اسانس آویشن شیرازی یک درصد
و زمان نگهداری ( صفر، 7، 14، 21 و 28 روز) در دمای 1
±
6 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 5
±
90 درصد بودند. نتایج نشان داد که کاربرد پوشش خوراکی اثر معنیداری بر ویژگیهای کیفی میوه کنارهندی در زمان انبارمانی داشت. ترکیب ژل آلوئه ورا با روغن کنجد، عسل و اسانس آویشن شیرازی، بهعنوان یک پوشش خوراکی، طی 28 روز نگهداری، با کاهش فعالیت پلیفنل اکسیداز و
پراکسیداز، بهطور قابل توجهی قهوهای شدن آنزیمی را در میوه کاهش دادند.
پس از 28 روز انبارمانی، میوههای تیمار شده با پوشش خوراکی و اسانس 5/0 درصد
نسبت به شاهد، شاخص قهوهای شدن (70%) را کاهش دادند، اما نسبت به شاهد،
محتوای فنل کل و فعالیت آنتیاکسیدانی (بهترتیب 14/18 و 16/31 درصد) را افزایش دادند.
همچنین استفاده از اسانس آویشن شیرازی 5/0 درصد در پوشش خوراکی موجب کاهش نشت الکترولیت و پراکسیداسیون لیپید (بهترتیب 7/19 و 8/17 درصد) در مقایسه با شاهد پس از 28 روز نگهداری شد.
این نتایج نشان داد که تیمار پوشش خوراکی و اسانس آویشن شیرازی 5/0 درصد میتواند یک روش مفید برای بهتاخیر انداختن فرآیند رسیدن و پیری، افزایش انبارمانی و حفظ کیفیت میوه کنارهندی باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انبارمانی،پوشش خوراکی،کیفیت میوه،قهوه ای شدن،ترکیبات فنلی،
عنوان انگلیسی
Effect of Aloe vera gel enriched with sesame oil, honey and Zataria multiflora Boiss essential oil on browning reduction of ber fruit
چکیده انگلیسی مقاله
Ber fruit
(Zizyphus mauritiana Lamk)
contains abundant polyphenols and is highly susceptible to
enzymatic
browning after harvest. In order to reduce browning and maintain fruit quality of ber fruit, a factorial experiment was conducted in a completely randomized design with four replications. Experimental treatments included Aloe vera gel-based (20%) edible coating enriched with
sesame oil 1%, honey 1% (ASH)
and Zataria multiflora Boiss essential oil
(ZEO)
(0, 0.5 and 1%)
and storage time (0, 7, 14, 21 and 28 days) at 6 ± 1°C and relative humidity of 90±5%.
The results showed that edible coating
application
had significant effect on the quality characteristics of the ber fruit during storage.
The combination of ASH with
ZEO (0.5%)
, as an edible coating, significantly
alleviated enzymatic
browning
by reducing PPO and POD activities
on fruit
during 28 days of storage
. Fruits treated with ASH with
ZEO (0.5%)
reduced
browning index (
70%) compared to the control; while increased total phenol content and antioxidant activity (18.14%, and 31.16%, respectively) compared to the control after 28 days of storage. Also, ASH in combination with ZEO (0.5%) treatment decreased electrolyte leakage and malondialdehyde (19.7%, and 17.8%, respectively) compared to the control after 28 days of storage. These results indicated that ASH edible coating in combination with ZEO (0.5%) can be a useful method for delaying ripening and senescence, extending the storage life of ber fruit.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
انبارمانی,پوشش خوراکی,کیفیت میوه,قهوه ای شدن,ترکیبات فنلی
نویسندگان مقاله
عالیه سادات رفعت حقیقی |
دانشگاه هرمزگان
عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی |
دانشگاه هرمزگان
لیلا جعفری |
دانشگاه هرمزگان
فرزین عبدالهی |
دانشگاه هرمزگان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27168_7b38f6af904f4307d607d0c114792b8f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات