این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۶، صفحات ۱۶۹-۱۷۹
عنوان فارسی
بررسی تأثیر عصاره درمنه دشتی (Artemisia sieberi Besser.) رویشگاههای مختلف منطقه قم بر کیفیت و ماندگاری پنیر سفید ایرانی
چکیده فارسی مقاله
به منظور ارزیابی اثر عصاره درمنه دشتی رویشگاههای مختلف بر عمر ماندگاری پنیر سفید ایرانی، تحقیقی در سال 1401 در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه قم انجام شد. این تحقیق در قالب طرح کاملا تصادفی به صورت فاکتوریل انجام و پنیر از نظر شیمیایی و میکروبی در شرایط عدم کاربرد عصاره (شاهد) و کاربرد عصاره حاوی 1 درصد وزن ماده تر درمنه دشتی از سه رویشگاه ونان، تاجخاتون و عباسآباد در روزهای 1، 15 و 30 ام بررسی شد. نتایج نشان داد جمعیت میکروارگانیزمهای پنیر با افزایش دوره نگهداری افزایش یافت و عصاره ونان بهتر از عصاره
ها، جمعیت میکروارگانیزمها را کنترل کرد. با افزایش مدت نگهداری، میزان
pH
و پروتئین در ماده خشک کاهش و میزان رطوبت، نمک، چربی، ماده خشک، فنول و فعالیت آنتیاکسیدانی افزایش پیدا کرد. عصاره ونان بیشتر از سایر عصاره ها سبب افزایش کیفیت و عمر نگهداری پنیر شد که ممکن است ناشی از بیشتر بودن میزان فنول کل عصاره ونان در مقایسه با سایر عصارهها باشد. بطور کلی عصاره درمنه دشتی بطور معنیداری موجب افزایش عمر ماندگاری و کیفیت پنیر گردید که با مطالعات بیشتر می توان از عصاره این گیاه ارزشمند برای افزایش ماندگاری و کیفیت محصولات غذایی خصوصا محصولات لبنی استفاده نمود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
درمنه دشتی،فنول کل،کلیفرم،میزان چربی،رویشگاهها،
عنوان انگلیسی
Investigating the effect of the extract of Artemisia sieberi Besser. from different habitats of Qom region on the quality and shelf life of Iranian white cheese
چکیده انگلیسی مقاله
In order to evaluate the effect of Artemisia sieberi extract from different habitats on the shelf life of Iranian white cheese, this research was conducted in 2022 in the research laboratory of Qom University, Iran. A factorial experiment was conducted based the completely randomized design, and cheese in terms of chemical and microbial characteristics in the conditions of no extract (control) and the use of extract containing 1% of the weight of the fresh material ofA. sieberi from three habitats of Venan, Tajkhatun and Abbas. Abad was checked on the 1
st
, 15
th
and 30
th
. The results showed that the population of cheese microorganisms increased with the increase of the storage period, and the extract of Venan better controlled the population of microorganisms than other extracts. The amount of pH and protein in the dry matter decreased with the increase of the storage period, and the amount of moisture, salt, fat, dry matter, phenol and antioxidant activity increased. Venan extract increased the quality and shelf life of cheese more than other extracts, which may be due to the higher amount of total phenol in Venan extract compared to other extracts. In general, the extract of Artemisia sieberi significantly increased the shelf life and quality of cheese, and with further studies, the extract of this valuable plant can be used to increase the shelf life and quality of food products, especially dairy products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
درمنه دشتی,فنول کل,کلیفرم,میزان چربی,رویشگاهها
نویسندگان مقاله
حسنعلی نقدی بادی |
دانشگاه شاهد، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27167_c87f505f7b12b6e040a88d4510afbb02.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات