این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 26 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۶، صفحات ۱۳۸-۱۵۷
عنوان فارسی
استخراج ترکیبات زیستفعال مغز دانه نارنج به کمک مایکروویو و تعیین ویژگیهای پاداکسندگی آنها
چکیده فارسی مقاله
در مطالعه
ی
حاضر، ترکیبات زیستفعال از مغز دانه نارنج (
Citrus
aurantium
)،
بهعنوان
یکی از
پسماندهای
فرآوری مرکبات با استفاده از روش مایکروویو استخراج شد. اثر چهار متغیر مستقل شامل توان مایکروویو (300-
100 وات)، زمان استخراج (15- 5 دقیقه)، وزن نمونه (15- 5 گرم) و حجم حلال (200- 100 میلی لیتر) بر پاسخهای بازدهی استخراج، میزان فنل کل، میزان فلاونوئید کل، فعالیت مهار رادیکال آزاد (
IC
50
)، قدرت احیای یون فریک، ظرفیت احیای یون مس و ظرفیت کلاتهکنندگی
بررسی
شد. روش سطح پاسخ مبتنی بر طرح مرکب مرکزی
بهمنظور
بررسی اثر متغیرهای مستقل بر پاسخها و همچنین به منظور بهینهسازی شرایط استخراج استفاده شد. شرایط بهینه استخراج شامل توان مایکروویو 300 وات، زمان استخراج 15 دقیقه، وزن نمونه 5 گرم و حجم حلال 200 میلی لیتر بود.
در خصوص بازدهی استخراج، با افزایش توان مایکروویو، زمان استخراج و وزن نمونه، میزان آن بهشکل معنیداری افزایش یافت درحالیکه با افزایش حجم حلال، میزان آن بهشکل معنیداری کاهش یافت. همچنین، بیشترین میزان فنل کل عصاره در کمترین سطوح توان مایکروویو و زمان استخراج مشاهده شد. در رابطه با میزان فلاونوئید کل عصاره، با افزایش زمان استخراج و افزایش حجم حلال، میزان آن بهشکل معنیداری افزایش یافت درحالیکه با افزایش وزن نمونه، میزان آن بهشکل معنیداری کاهش یافت. علاوه بر این، ظرفیت احیای یون مس عصاره با افزایش توان مایکروویو، زمان استخراج و حجم حلال، برخلاف وزن نمونه، بهشکل معنیداری افزایش یافت.
در مجموع، روش استخراج به کمک مایکروویو را میتوان
بهعنوان
روشی مناسب برای استخراج ترکیبات زیستفعال از مغز دانه نارنج پیشنهاد داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
استخراج،مایکروویو،مغز دانه نارنج،پاداکسنده،پسماند مرکبات،
عنوان انگلیسی
Microwave-assisted extraction of bioactive compounds from bitter orange seed cotyledon and evaluating their antioxidant properties
چکیده انگلیسی مقاله
In the present study, bioactive compounds were extracted from cotyledon of bitter orange (Citrus aurantium) seed, as a waste of citrus processing, using a microwave-assisted extraction method. The effects of four independent variables including microwave power (100-300 W), extraction time (5-15 min), sample weight (5-15 g), and solvent volume (100-200 mL) on responses of extraction yield, total phenolic content, total flavonoid content, free radical scavenging activity (IC
50
), ferric ion reducing antioxidant power (FRAP), cupric ion reducing antioxidant capacity (CUPRAC), and chelating capacity of extracts were
investigated
. Response surface methodology based on the central composite design was employed to investigate the effects of independent variables on the responses and also to optimize the extraction conditions. The optimum extraction condition included microwave power of 300 W, extraction time of 15 min, sample weight of 5 g, and solvent volume of 200 mL.
Regarding the extraction yield, its amount increased significantly by increasing microwave power, extraction time, and sample weight, while it decreased significantly by increasing solvent volume. Also, the highest total phenolic content in the extract was observed at the lowest levels of microwave power and extraction time. Concerning the total flavonoid content in the extract, its amount increased significantly by increasing extraction time and solvent volume, while it decreased significantly by increasing sample weight. In addition, the CUPRAC of the extract increased significantly by increasing microwave power, extraction time, and solvent volume, as opposed to sample weight.
In conclusion, microwave-assisted extraction can be suggested as a suitable method for extracting bioactive compounds from the bitter orange seed cotyledon.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
استخراج,مایکروویو,مغز دانه نارنج,پاداکسنده,پسماند مرکبات
نویسندگان مقاله
محمدتقی گلمکانی |
دانشگاه شیراز
آزیتا حسین زاده فربودی |
بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
غلامرضا مصباحی |
بخش علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
سیده نصیره علوی |
دانشگاه شیراز
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27165_606c7e83717a850e9c2c2213d4dfe479.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات