این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 7 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۶، صفحات ۱۱۸-۱۳۷
عنوان فارسی
بهینه سازی استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی از پوست انگور(Vitis vinifera L.) با کمک پیش تیمار اولتراسونیک
چکیده فارسی مقاله
انگور یکی از
مهمترین محصولات کشاورزی است که می تواند به صورت میوه تازه یا فرآیند شده مصرف گردد.
انگور یکی از مهمترین محصولات باغی و تجاری ایران به شمار می آید. سالیانه مقادیر زیادی پسماند انگور در واحدهای تولید کننده ی شیره انگور تولید می شود و تولید کنندگان این محصول را با مشکلات زیادی برای دفع پسماند رو به رو می کند. ضایعات و پسماندهای انگور
منبع ارزشمندی از رنگدانه ها و ترکیبات
آنتی اکسیدانی طبیعی خصوصأ ترکیبات پلی فنولی
هستند.
استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی از مواد اولیه ارزان قیمتی مانند ضایعات انگور روش مناسبی برای استفاده از آنها در صنایع غذایی و دارویی است.
در این تحقیق برای یافتن شرایط بهینه استخراج ترکیبات فنولی از پوست انگورشانی استان همدان از روش سطح پاسخ (
RSM
) و طرح
مرکب مرکزی (
CCD
)
با سه متغییرمستقل (زمان استخراج با استفاده از حمام اولتراسونیک، نسبت فاز مایع به جامد وغلظت حلال اتانول
(
استفاده شد.
شرایط بهینه استخراج ترکیبات فراسودمند از پوست انگور قرمز برحسب ماکزیمم مقدار ترکیبات فنولی، ترکیبات فلاونوئیدی، ترکیبات آنتوسیانینی وهمچنین ماکزیمم ظرفیت آنتی اکسیدانی (بر حسب
DPPH
) به دست آمد. شرایط بهینه استخراج ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و آنتوسیانینی شامل غلظت اتانول 59.06%، نسبت فاز مایع به جامد
ml/g
16.08 و زمان بهینه استخراج
min
24.12 بود. نتایج تحقیق
نشان داد عصاره پوست انگور قرمز حاوی 8 نوع ترکیب فنولی مختلف است که درمیان آنها
اپی گالوکاتچین و کاتچین بالاترین غلظت را دارند
. بنابراین با
یافتن شرایط بهینه استخراج ترکیبات فنولی و شناسایی اجزای دقیق آنها، میتوان این ترکیبات را در مقیاس کارگاهی تهیه کرد و در اختیار صنایع مختلف غذایی و دارویی قرار داد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
پوست انگور شانی،ترکیبات فنولی،آنتی اکسیدان های طبیعی،امواج اولتراسونیک،
عنوان انگلیسی
Optimizing the Extraction of Antioxidant Components from Grape (Vitis vinifera L.) Skin by Ultrasonic Pre-treatment
چکیده انگلیسی مقاله
انگور یکی از
مهمترین محصولات کشاورزی است که می تواند به صورت میوه تازه یا فرآیند شده مصرف گردد.
انگور یکی از مهمترین محصولات باغی و تجاری ایران به شمار می آید. سالیانه مقادیر زیادی پسماند انگور در واحدهای تولید کننده ی شیره انگور تولید می شود و تولید کنندگان این محصول را با مشکلات زیادی برای دفع پسماند رو به رو می کند. ضایعات و پسماندهای انگور
منبع ارزشمندی از رنگدانه ها و ترکیبات
آنتی اکسیدانی طبیعی خصوصأ ترکیبات پلی فنولی
هستند.
استخراج ترکیبات آنتی اکسیدانی از مواد اولیه ارزان قیمتی مانند ضایعات انگور روش مناسبی برای استفاده از آنها در صنایع غذایی و دارویی است.
در این تحقیق برای یافتن شرایط بهینه استخراج ترکیبات فنولی از پوست انگورشانی استان همدان از روش سطح پاسخ (
RSM
) و طرح
مرکب مرکزی (
CCD
)
با سه متغییرمستقل (زمان استخراج با استفاده از حمام اولتراسونیک، نسبت فاز مایع به جامد وغلظت حلال اتانول
(
استفاده شد.
شرایط بهینه استخراج ترکیبات فراسودمند از پوست انگور قرمز برحسب ماکزیمم مقدار ترکیبات فنولی، ترکیبات فلاونوئیدی، ترکیبات آنتوسیانینی وهمچنین ماکزیمم ظرفیت آنتی اکسیدانی (بر حسب
DPPH
) به دست آمد. شرایط بهینه استخراج ترکیبات فنولی، فلاونوئیدی و آنتوسیانینی شامل غلظت اتانول 59.06%، نسبت فاز مایع به جامد
ml/g
16.08 و زمان بهینه استخراج
min
24.12 بود. نتایج تحقیق
نشان داد عصاره پوست انگور قرمز حاوی 8 نوع ترکیب فنولی مختلف است که درمیان آنها
اپی گالوکاتچین و کاتچین بالاترین غلظت را دارند
. بنابراین با
یافتن شرایط بهینه استخراج ترکیبات فنولی و شناسایی اجزای دقیق آنها، میتوان این ترکیبات را در مقیاس کارگاهی تهیه کرد و در اختیار صنایع مختلف غذایی و دارویی قرار داد.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
پوست انگور شانی,ترکیبات فنولی,آنتی اکسیدان های طبیعی,امواج اولتراسونیک
نویسندگان مقاله
سیده سعادت عزیزی |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
سید معین نظری |
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده ی فنی و مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
لیلا مرادی حق گو |
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27164_d5d209849b3d4e8f1ccbcce1a2670e94.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات