این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 25 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۶، صفحات ۶۸-۸۱
عنوان فارسی
بررسی تأثیر افزودن ترکیبات زیستفعال دانهی کدو تخم کاغذی استخراج شده به روش حلال با کمک امواج فراصوت بر پایداری اکسایشی گوشت گوسفند چرخ شده
چکیده فارسی مقاله
در پژوهش حاضر، بازیابی ترکیبات زیستفعال از دانه
ی
کدو تخم کاغذی
با استفاده فناوری حلال به کمک امواج فراصوت تحت شرایط دامنه
ی امواج فراصوت 50 درصد، دما 57 درجه سلسیوس و مدّت زمان 54 دقیقه انجام پذیرفت. ترکیبات فنولی عمده موجود در ترکیبات زیستفعال توسط کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا شناسایی گردید. در ادامه، تأثیر استفاده از ترکیبات زیستفعال بازیابی شده بر پایداری اکسایشی گوشت گوسفند چرخ شده در دمای یخچال به مدت 15 روز
مطالعه شد
. مقدار
پی اچ،
شاخص پراکسید (
PV
)، شاخص تیوباربیتوریک اسید
(
TBARS
) و ارزیابی حسی
نمونهها
در فواصل زمانی 5 روزه مورد بررسی قرار گرفت.
بر اساس نتایج، ترکیبات فنولی مختلف عمدتاً شامل کوماریک اسید، سیرینجیک اسید، فرولیک اسید، کافئیک اسید، وانیلیک اسید و پروتوکاتکویک اسید در ترکیبات بازیابی شده شناسایی گردید که در میان آنها
کوماریک اسید
(17/0
±
36/14 میلیگرم بر گرم)
دارای بالاترین مقدار بود. نمونه
ی کنترل منفی بیشترین میزان شاخص پراکسید را در تمامی روزهای نگهداری داشت. شاخص پراکسید در نمونه حاوی ترکیبات زیست
فعال بازیابی شده بهطور قابل توجهی کمتر از نمونه کنترل منفی و سپس نمونه حاوی ترکیب ضد اکسایش مصنوعی در طی 15 روز نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس
بود.
نتایج نشان داد که استفاده از ترکیبات زیستفعال دارای اثر قابل توجّهی بر مقدار
پی اچ،
PV
و
TBARS
نمونههای تیمار شده در طی 15 روز نگهداری در دمای 4 درجه سلسیوس است. همچنین بر اساس نتایج ارزیابی حسّی، بهبود ویژگیهای حسّی شامل رنگ، بو و مقبولیّت کلی در نمونههای حاوی ترکیبات زیستفعال در مقایسه با سایر نمونهها مشاهده شد
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
دانهی کدو تخم کاغذی،ترکیبات فنولی،پایداری اکسایشی،گوشت گوسفند چرخ شده،
عنوان انگلیسی
Evaluation the effect of Cucurbita pepo seeds bioactive compounds obtained via ultrasound-assisted extraction on oxidative stability of ground mutton meat
چکیده انگلیسی مقاله
In the current study, ultrasound-assisted extraction of bioactive compounds from Cucurbita seeds was performed using ultrasound amplitude of 50%, temperature of 57 °C and 54 min sonication time. The major phenolic compounds were determined using high-performance liquid chromatography. The effect of bioactive compounds on the oxidative stability of ground mutton beef at refrigerated temperature was evaluated. The values of pH, peroxide value (PV), thiobarbituric acid reactive substances (TBARS), and sensorial evaluation were performed during storage of samples considering 5-day intervals. According to the results, coumaric acid,
syringic acid
, ferulic acid, caffeic acid, and
protocatechuic acid
were detected in the bioactive compounds extracted while coumaric acid
(14.36
±
0.17 mg/g)
showed the highest content among the others. The highest value of PV was determined in the negative control, while the lower values were observed in the samples treated with natural and then synthetic bioactive compounds during 15 days of storage at 4 °C.
According to the results from sensorial analysis, the improved characteristics of color, odor, and total acceptance was observed in the treated samples with the bioactive compounds obtained from Cucurbita seeds.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
دانهی کدو تخم کاغذی,ترکیبات فنولی,پایداری اکسایشی,گوشت گوسفند چرخ شده
نویسندگان مقاله
فرشته نوروزی |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
ماندانا بی مکر |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
علی گنجلو |
گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران
مجید امین زارع |
گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27160_53860e5082952fcc5b7ea05952a80da1.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات