این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 1 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۴۶، صفحات ۵۷-۶۷
عنوان فارسی
تاثیر پیشتیمار فراصوت و سرکه سیب خالص بر روی ویژگیهای عملکردی و ضدباکتریایی برشهای سیر خشک شده تحت هوای داغ
چکیده فارسی مقاله
خشک کردن یکی از راههای موثر در جهت افزایش ماندگاری و حفظ ترکیبات مفید مواد است که با به کارگیری روشها و مواد مختلف میتوان این خصوصیات را بهبود بخشید. استفاده از مواد زیست فعال به عنوان پیشتیمار میتواند یکی از راههای موثر در افزایش خصوصیات فراسودمندی و ضدباکتریایی باشد. این پژوهش با هدف
به کارگیری همزمان پیشتیمار فراصوت و سرکه سیب خالص قبل از خشک کردن برشهای سیر، و بررسی تاثیر آنها بر روی خصوصیات عملکردی و ضدباکتریایی نمونههای برشهای سیر خشک شده تحت هوای داغ صورت گرفت
.
برشهای سیر قبل از خشک شدن در داخل سرکه سیب خالص و آب مقطر، تحت تیمار فراصوت با فرکانس40 کیلوهرتز
به مدت 10 دقیقه در دمای 35 درجه سانتیگراد و همین طور تحت تیمار سرکه سیب خالص به مدت 10 دقیقه در دمای 35 درجه سانتیگراد قرار گرفت و با استفاده از خشک
کن جابهجایی هوای داغ در دمای50 درجه سانتیگراد تا رطوبت نهایی
٪6
(بر مبنای مرطوب) خشک شدند. خصوصیات شیمیایی نمونهها شامل محتوی ترکیبات فنلی و فلاوونوئیدی، تعیین گروههای عاملی، خصوصیات آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که به کارگیری همزمان پیشتیمار فراصوت همراه با سرکه سیب خالص بیشترین تاثیر را در افزایش ترکیبات زیست فعال و خواص ضدباکتریایی برشهای سیر خشک شده داشت. نمونههای پیش تیمار شده با سرکه سیب خالص و سپس امواج فراصوت به ترتیب خواص عملکردی بالاتری از نمونههای بدون پیشتیمارداشت. نتایج نشان داد کاربرد پیشتیمارهای فراصوت و سرکه سیب خالص، سبب بهبود کیفیت، خصوصیات عملکردی و ضدباکتریایی نمونههای سیر برش خورده
خشک گردید.
کلیدواژههای فارسی مقاله
برشهای سیر خشک شده،فراصوت،سرکه،فراسودمند،ضدمیکروبی،
عنوان انگلیسی
The effect of ultrasound and pure apple vinegar as pretreatments on the functional and antibacterial properties of dried garlic slices in the hot air
چکیده انگلیسی مقاله
Drying is one of the effective ways to increase shelf life and preserve the useful compounds of materials, which can be improved by using different methods and materials. The use of bioactive compounds as a pre-treatment can be one of the effective methods to increase functional and antibacterial properties. This research was conducted to simultaneously apply ultrasonic pretreatment and pure apple vinegar before drying garlic slices, and investigate their effect on the functional and antibacterial properties of dried garlic slices by hot air. Before drying, the slices were floated in pure apple vinegar and distilled water under ultrasonic treatment (frequency of 40 kHz) for 10 minutes at 35
o
C, and also in pure apple vinegar for 10 minutes at 35
o
C. Then they dried using a hot air circulation dryer at a temperature of 50
o
C to reach a moisture content of 6% (wet basis). The chemical properties of samples including total phenolic and flavonoid content, functional properties, antioxidant capacity, and antibacterial properties were evaluated. The results showed that the use of ultrasound pretreatment together with pure apple vinegar had the greatest effect in the increase of bioactive compounds and antibacterial properties of samples compared with the control one. The results showed that the use of ultrasonic and pure apple vinegar improved the quality, functional, and antibacterial properties of dried sliced garlic samples.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
برشهای سیر خشک شده,فراصوت,سرکه,فراسودمند,ضدمیکروبی
نویسندگان مقاله
معصومه صنعتی |
دانشگاه ارومیه
محسن اسمعیلی |
دانشگاه ارومیه
فروغ محترمی |
گروه علوم و صنایع غذایی دانشگاه ارومیه
آرش قیطران پور |
دانشگاه ارومیه
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27159_611deba113c3c8fc8a51e00a0463846f.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات