این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 30 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۳، صفحات ۱۰۳-۱۱۵
عنوان فارسی
بررسی خواص فراسودمندی ترکیبات فنولی کپسوله شده پوست انار ایرانی
چکیده فارسی مقاله
امروزه مواد غذایی علاوه بر اینکه به عنوان یک منبع تغذیهای بهحساب میآیند، همچنین به علت داشتن مواد زیستفعال طبیعی به عنوان مواد سلامتی بخش برای مصرفکنندگان نقش دارند. ترکیبات
فنولیک که
در پوست میوه انار به فراوانی دیده میشوند
از جمله ترکیبات زیستفعال میباشند که میتوان بوسیلهی نانو حاملها برای غنی سازی مواد غذایی به آنها افزود
.
هدف از این مطالعه درون
پوشانی ترکیبات فنولیک موجود در پنج رقم پوست انار واریتههای ایرانی
با روش نانونیوزوم
و بررسی
خصوصیات شیمیایی عصاره پوست انار از جمله فعالیت آنتیاکسیدانی، راندمان استخراج عصاره و خاصیت فنولی توسط منحنی استاندارد اسید گالیک طبق روش فولین-سیو کالتیو و همچنین بررسی
خصوصیات ریز پوششهای حاصل با استفاده از تجزیهوتحلیل اندازه ذرات، پتانسیل زتا و مقایسه آنها برای دست یافتن به بیشترین کارایی در بین پنج رقم انار میباشد
.
نتایج مطالعه نشان داد که پوست انارهای جمعآوری شده تفاوتهای معنیداری (در سطح احتمال یک درصد 05/0
p<
) از نظر خصوصیات فیزیکوشیمیایی دارند. بررسی نتایج حاصله از خصوصیات فیزیکوشیمیایی عصاره پوست انار، حاکی از آن بود که انار پوست سفید رقم گرچشهوار بالاترین میزان ترکیبات فنولیک (72/6
±
00/78 میلیگرم معادل اسید گالیک در 100 گرم) و همچنین بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی 42% را دارد. با توجه به نتایج بدستآمده از این پژوهش میتوان گفت که کپسولهای حاوی عصاره پوست انار رقم پوست سفید گرچ شهوار بهترین کارایی کپسولهکردن (71%) را دارد،
که استفاده از نانو حاملهای حاوی این رقم انار در مواد غذایی میتواند تأثیر قابل ملاحظهای در حفظ و پایداری ترکیبات حساس به تغییرات محیطی داشته باشد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
درون پوشانی،نیوزوم،ترکیبات فنولیک،پوست انار،
عنوان انگلیسی
Investigating the Functional properties of encapsulated phenolic compounds of Iranian pomegranate peel
چکیده انگلیسی مقاله
Today, food is considered as a source of nutrition. Foods are known as health-giving substances for consumers due to their natural bioactive substances. Phenolic compounds that are found in the peel of pomegranate fruit are among the bioactive compounds. These materials can be used by nanocarriers to enrich food. The purpose of this study is to investigate the phenolic compounds present in five cultivar of Iranian pomegranate peels using the nano method and to further investigate the chemical properties of pomegranate peel extract, including antioxidant, extract extraction efficiency and phenolic properties. This investigation was done by standard curve of gallic acid according to folin-ciocalteu method. Also, the characteristics of the resulting encapsulation were investigated using particle size analysis and zeta potential. The purpose of their comparison is to achieve the highest efficiency among five pomegranate cultivars. The results of the study showed that the peels of the collected pomegranates have significant differences (at the probability level of one percent p<0.05) in terms of physicochemical properties. Examining the results obtained from the physicochemical properties of pomegranate peel extract indicated that white peel pomegranate (Grech Shahwar) had the highest amount of phenolic compounds (78.00±6.72 mg equivalent to gallic acid per 100 grams). It also had the highest antioxidant property of 42%. According to the results obtained from this research, it can be said that the capsules containing pomegranate peel extract (white skin type of Gherch Shahwar) have the best encapsulation efficiency (71%). The use of nanocarriers containing this cultivar of pomegranate in food can have a significant effect on the preservation and stability of compounds sensitive to environmental changes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
درون پوشانی,نیوزوم,ترکیبات فنولیک,پوست انار
نویسندگان مقاله
زهرا برجی زاده |
گروه علوم و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات لیزر و بیوفوتونیک در فناوریهای زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
محمد Goli |
گروه علوم و صنایع غذایی، مرکز تحقیقات لیزر و بیوفوتونیک در فناوریهای زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، اصفهان، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27267_86db57a0fb67ab910a5ee8694388e21c.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات