این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 27 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۴، صفحات ۲۰۲-۲۱۱
عنوان فارسی
بررسی مهار رشد قارچهای عامل فساد و کپک زدگی پس از برداشت میوه سیب با استفاده از اسانس هل سبز
چکیده فارسی مقاله
با توجه به حساسیت میوه سیب به بسیاری از آفتها و بیماریها و حساسیت مصرفکنندگان به آفتکشهای سنتزی، استفاده از اسانسهای گیاهی جهت افزایش طول عمر محصولات مختلف باغبانی از جمله سیب افزایش یافته است. در این پژوهش میزان فنول کل، فلاونوئید کل و خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس هل سبز مورد بررسی قرار گرفت. علاوه بر این، خاصیت ضد میکروبی این اسانس بر تعدادی از قارچهای عامل فساد و کپک زدگی پس از برداشت میوه سیب از جمله
Penicillium expansum
،
Botrytis cinerea
و
Alternaria alternata
مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان فنول و فلاونوئید کل اسانس هل سبز به ترتیب برابر با
60/69 میلیگرم گالیک اسید در گرم اسانس و 40/27 میلیگرم کوئرستین در گرم اسانس
بود. میزان خاصیت آنتی اکسیدانی اسانس هل سبز در روش مهار رادیکال آزاد
DPPH
و
ABTS
به ترتیب 30/57 و 60/63 درصد به دست آمد. در بررسی خاصیت ضد قارچی بیشترین قطر هاله عدم رشد در روش دیسک دیفیوژن و چاهک آگار در
P. expansum
مشاهده شد و حداقل غلظت مهارکنندگی برای قارچیهای
P. expansum
و
B. cinerea
برابر با 8 میلیگرم در میلیلیتر و حداقل غلظت کشندگی در این قارچها برابر با 64 میلیگرم در میلیلیتر بود. با توجه به خواص آنتی اکسیدانی و ضد قارچی بالای اسانس هل سبز، میتوان از آن به عنوان جایگزین مناسبی برای قارچکشهای سنتزی استفاده کرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس هل سبز،خاصیت آنتی اکسیدانی،اثر ضد قارچی،میوه سیب،عفونت پس از برداشت،
عنوان انگلیسی
Investigating the inhibition of the growth of spoilage fungi causing appleâs rot and mold using Elettaria cardamomum essential oil
چکیده انگلیسی مقاله
Considering the sensitivity of apple fruit to many pests and diseases and the sensitivity of consumers to synthetic pesticides, the use of plant essential oils has increased to increase the lifespan of various horticultural products, including apples. In this research, total phenol, total flavonoid and antioxidant properties of Elettaria cardamomum essential oil were investigated. In addition, the antimicrobial property of this essential oil was evaluated on a number of fungi that cause spoilage of apple fruit, including Penicillium expansum, Botrytis cinerea, and Alternaria alternata. The phenol and flavonoid content of E. cardamomum essential oil was equal to 69.60 mg of gallic acid per gram of essential oil and 27.40 mg of quercetin per gram of essential oil, respectively. The amount of antioxidant property of E. cardamomum essential oil in DPPH and ABTS free radical inhibition method was obtained as 57.30% and 63.60%, respectively. In the investigation of the antifungal property, the largest inhibition zone was observed in P. expansum by disk diffusion and agar well methods, and the minimum inhibitory concentration for P. expansum and B. cinerea fungi was 8 mg/ml and minimum fungicidal concentration was 64 mg/ml. Considering the high antioxidant and antifungal properties of E. cardamomum essential oil, it can be used as a suitable alternative to synthetic fungicides.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
اسانس هل سبز,خاصیت آنتی اکسیدانی,اثر ضد قارچی,میوه سیب,عفونت پس از برداشت
نویسندگان مقاله
مصطفی رحمتی جنیدآباد |
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
محمدرضا زارع بوانی |
2- دانشیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
فاطمه برنا |
1- استادیار، گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران.
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27289_f2c9fdd59988ff8889e87011a7fdddb2.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات