این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۱، شماره ۱۵۴، صفحات ۱۰۷-۱۲۷

عنوان فارسی خشک‌کردن سیب با استفاده از خشک‌کن خورشیدی با چرخه جاذب در دو حالت تابش مستقیم –همرفتی و غیرمستقیم-همرفتی
چکیده فارسی مقاله دف: هدف از پژوهش حاضر خشک‌کردن سیب با استفاده از خشک‌کن خورشیدی با چرخه جاذب در دو حالت تابش مستقیم –همرفتی و غیرمستقیم-همرفتی می‌باشد. از دو نوع روش خشک کردن مستقیم و غیرمستقیم با جاذب و بدون جاذب رطوبت و خشک کردن در هوای آزاد استفاده شد. ورقه‌های سیب آماده‌شده از قبل (طعم دار شده با دارچین) روی یک قطعه توری با ابعاد مشخص قرار گرفت، وزن اولیه نمونه ها اندازه گیری و در داخل خشک‌کن خورشیدی با چرخه جاذب در دو حالت تابش مستقیم –همرفتی و غیرمستقیم-همرفتی، گذاشته شد؛ و طی فرایند خشک شدن سرعت تبخیر، بافت، چروکیدگی، میزان بازجذب آب، میزان حفظ ویتامین C (آسکوربیک اسید) و تغییر رنگ و خصوصیات حسی در سطوح مختلف تیمار (30 درصد ساکارز و بدون ساکارز و صفر، 5/0، 1 و 2 درصد دارچین) بررسی و همچنین چند نمونه به‌عنوان شاهد بدون طعم‌دار کردن با دارچین به‌تنهایی توسط خشک‌کن خورشیدی خشک شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با روش آماری طرح فاکتوریل کاملاً تصادفی و استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS نسخه 26 صورت گرفت.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آغازگر،خمیرترش،بدون گلوتن،شبه غلات،

عنوان انگلیسی Drying apples using a solar dryer with a desiccant cycle in two modes: direct radiation-convection and indirect radiation-convection
چکیده انگلیسی مقاله Purpose: The purpose of the current research is to dry apples using a solar dryer with an absorbent cycle in two modes of direct-convective radiation and indirect-convective radiation. Two types of direct and indirect drying methods with and without moisture absorbers and drying in open air were used. The pre-prepared apple slices (flavored with cinnamon) were placed on a piece of mesh with certain dimensions, the initial weight of the samples was measured and inside the solar dryer with an absorbent cycle in two modes of direct-convective radiation and indirect-convective radiation. It was placed; And during the drying process, the rate of evaporation, texture, wrinkling, water reabsorption rate, retention rate of vitamin C (ascorbic acid) and color change and sensory characteristics at different levels of treatment (30% sucrose and without sucrose and zero, 0.5, 1 and 2% of cinnamon) and also some samples were dried by solar dryer without flavoring with cinnamon alone. Data analysis was done with the completely random factorial design statistical method and using SPSS version 26 statistical software.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله

نویسندگان مقاله شادی یوسفی |
دانشجو کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

مهدی کاشانی نژاد |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

حسین درویشی |
دانشیار گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان

امان محمد ضیایی فر |
استاد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

هیمن نوربخش |
استادیار گروه علوم صنایع غذایی، دانشگاه کردستان


نشانی اینترنتی https://fsct.modares.ac.ir/article_27282_ab1b1ecfe9f0b1a5a14f08a0ba871abd.pdf
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات