این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 5 آذر 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۱، شماره ۱۵۴، صفحات ۳۷-۴۸
عنوان فارسی
بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای فنولی و فلاونوئیدی کل عصارههای برگ و میوه انگور وحشی
چکیده فارسی مقاله
زیر گونه انگور وحشی
(Vitis vinifera subsp. Sylvestris)
متعلق به جنس
Vitis
و از گیاهان بومی ایران، از منطقه میانکاله جمعآوری شد
.
در این پژوهش،عصارههای متانولی،آبی،کلروفرمی و اتیل استاتی به روش خیساندن از میوه و برگ گیاه انگور وحشی تهیه شد. پس از آن بازده عصاره گیری تعیین گردید. همچنین محتوای فنولی کل و فلاونوئیدی کل میوه و برگ مورد ارزیابی قرار گرفت
و به منظور تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهها از دو روش
)
2و2-
دی فنیل-1-پیکریلی هیدرازیل
)
DPPH
و روش (قدرت احیا آهن)
FRAP
استفاده گردید. بررسیها نشان داد که بیشترین بازده عصارهگیری مربوط به عصاره آبی با مقادیر%35/14برای برگ و %71/12 برای میوه گیاه بوده است. از نظر محتوای فنولی، میوه گیاه دارای محتوای بالاتری نسبت به برگ است. همچنین میتوان گفت که عصاره متانولی دارای بالاترین مقادیر محتوای فنولی در برگ (
mg/g
25/0
±
9/2) و میوه گیاه (
mg/g
1/0
±
3/12) است. در مورد محتوای فلاونوئویدی بیشترین میزان مربوط به عصاره متانولی میوه (
mg/g
03/0
±
7/9) بوده است. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی به روشهای
DPPH
نشان داد که عصاره آبی برگ با
50
IC
برابر با
m
g/ml
12/0
±
74/26 دارای بهترین نتیجه در مقایسه استاندارد میباشد. عصاره متانولی برگ نیز دارای بیشترین قدرت احیای آهن در روش سنجش فعالیت آنتیاکسیدانی به روش
FRAP
بود. به طور کلی ارزیابی فیتوشیمیایی برگ و میوه گیاه انگور وحشی نشان داد که عصاره متانولی بهترین عملکرد را در بین چهار عصاره مورد بررسی داشته است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
انگور وحشی،فعالیت آنتی اکسیدانی،عصاره گیری،محتوای فنولی،محتوای فلاونوئیدی،
عنوان انگلیسی
Investigation the antioxidant activity and total phenol and flavonoid contents of wild grapevines (Vitis vinifera subsp. Sylvestris) fruit and leaf extracts
چکیده انگلیسی مقاله
V
itis vinifera
subsp. Sylvestris, belonging to vitis family and is one of the indigenous plants of Iran, was collected from Miankalleh. In this research, different plant extractions (methanol, water,
c
hloroform, ethyl acetate) were obtained from the leaf and fruit of wild grapes. The yield of extraction was determined.
Also, the total phenol and total flavonoid content of different extracts were analyzed and the antioxidant activity of the extracts was assessed using DPPH (
2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl)
and FRAP (ferric reducing power) methods. Our investigation showed that the aqueous extract of leaf (14.35%) and fruit (12.71%) had the highest level of extraction yield. The total phenolic content of the fruit was higher than the leaf. Also, the methanolic extract had a higher total phenolic content than other extracts in leaf (2.9±0.25 mg/g) and fruit (12.3±0.1 mg/g).Regarding the total flavonoid content, the methanolic extract of the fruit with 9.7±0. 03 mg/g, had the highest level. Investing the antioxidant activity using DPPH assay revealed that the aqueous leaf extract with IC
50
of 26.74±0.12 µg/ml had the best result. The methanolic extract of the leaf was more potent than other extracts in the FRAP assay. In conclusion, the phytochemical analysis of the leaf and fruit of
wild grapes showed that the methanolic extract had the best performance.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
انگور وحشی,فعالیت آنتی اکسیدانی,عصاره گیری,محتوای فنولی,محتوای فلاونوئیدی
نویسندگان مقاله
مریم مهاجرانی |
دانشگاه مازندران
رحمان حسین زاده |
دانشگاه مازندران
رویا مقیمی |
دانشگاه مازندران
بنفشه اسماعیلی |
دانشگاه مازندران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27277_8b2d5190150f03b2586f5ffc3877d789.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات