این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 26 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۵۸، صفحات ۲۱۳-۲۲۶
عنوان فارسی
غربالگری فاکتورهای موثر در رشد باکتری Paenibacillus polymyxa با استفاده از طرح آزمایشی پلاکت-برمن
چکیده فارسی مقاله
باکتری Paenibacillus polymyxa از جمله میکروارگانیسمهای است که توانایی تولید اگزوپلیساکاریدهای خارج سلولی و نیز آنتیبیوتیکها را دارا میباشد. عوامل متعددی از جمله محتوای محیط کشت، منبع کربن و نیتروژن، pH، دما، سرعت هوا و شرایط کشت بر رشد و تولید توده سلولی بالاتر و نیز تولید متابولیتهای میکروبی تأثیر دارند. هدف از این مطالعه بررسی میزان رشد باکتری P. polymyxa در محیط کشت حاوی ملاس و همچنین غربالگری 5 جزء محیط کشت و 4 فاکتور شرایط تخمیر با استفاده از روش پلاکت-برمن جهت به حداکثر رساندن میزان تولید توده سلولی بود. نتایج نشان داد از بین متغیرهای مورد بررسی بریکس ملاس مورد استفاده، زمان، درصد تلقیح، میزان سولفات آمونیوم، سرعت همزدن، میزان گلوکز و اوره بهصورت معادله درجه اول اثر مثبت معنیداری بر رشد باکتری و تولید زیستتوده دارد که از این میان اثر بریکس ملاس مورد استفاده بیش از سایر متغیرها است؛ این درحالی است که pH و میزان عناصر کم مصرف مورد استفاه اثر منفی بر رشد سلولی داشتند. نتایج این مطالعه نشان داد محیط کشت برپایه ملاس میتواند به عنوان یک گزینه ارزان قیمت و مناسب برای رشد باکتری P. polymyxa مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
Paenibacillus polymyxa،رشد سلولی،پلاکت برمن،
عنوان انگلیسی
Screening of effective factors in the growth of Paenibacillus polymyxa using Plackett - Burman experimental desig
چکیده انگلیسی مقاله
Paenibacillus polymyxa
is one of the microorganisms that has the ability to produce extracellular exopolysaccharides and antibiotics. Several factors, including culture medium content, carbon and nitrogen sources, pH, temperature, air velocity, and culture conditions, have an effect on the growth and production of higher cell mass, as well as the production of microbial metabolites. The purpose of this study was to investigate the growth rate of P. polymyxa in a culture medium containing molasses and to screen five components of the culture medium along with four factors of the fermentation conditions using the Plackett -Burman method to maximize cell mass production. The results showed that among the investigated variables, molasses brix, time, percentage of inoculation, amount of ammonium sulfate, stirring speed, and the amount of glucose and urea, as a first-order equatino, had a significant positive effect on bacterial growth and biomass production. Molasses brix medium was found to be more effective than other variables; however, pH and the amount of low-use elements had a negative effect on cell growth. The findings of this study indicated that molasses-based culture medium can be used as a cost-effective and suitable option for the growth of P. polymyxa.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Paenibacillus polymyxa,رشد سلولی,پلاکت برمن
نویسندگان مقاله
علیرضا وسیعی |
گروه ایمنی و کنترل کیفیت مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
محبوبه سرابی |
گروه زیست فناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
فرشته فلاح |
گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
سیدعلی مرتضوی |
گروه علوم ومهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27349_b76bdc9520da09f34ac836477d8fd640.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات