این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 29 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۰، صفحات ۲۵۸-۲۸۹
عنوان فارسی
ردیابی و سرنوشت لاکتوباسیلوس پلانتاروم جدا شده از لبنیات بومی ایران: مروری جامع
چکیده فارسی مقاله
ایران کشوری پهناور و وسیع با تنوع اکوسیستمی و زیستی بالایی است؛ که در آن محصولات بومی خواه لبنی و غیر لبنی زیادی تولید میشوند. این محصولات و گیاهان بومی دارای باکتریهای اسیدلاکتیک متنوعی هستند که می توان
آنها را
جداسازی و
شناسایی نمود. گروهی از این محصولات، فراوردههای لبنی بوده و منبع غنی از باکتری
لاکتوباسیلوس پلانتاروم
هستند. این باکتری نقش اساسی در جلوگیری از رشد پاتوژنها داشته و همچنین قادر به تحمل شرایط اسیدی، قلیایی و تولید اگزو پلیساکاریدها میباشد. به عنوان یک پروبیوتیک، لاکتوباسیلوس پلانتاروم می تواند برای مصرف کنندگان سلامت محور باشد. مطالعه ما به ویژگیهای باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم بومی جداشده از فراوردههای لبنی ایران، ذخایر ژنتیکی بومی این باکتری و دیگر باکتریهای خانواده لاکتوباسیلاسه پرداخته است. این موضوع زمینه را برای مطالعات بعدی در راستای جداسازی، شناسایی و کاربرد صنعتی این باکتری
فراهم نموده است. از نتایج مطالعات پژوهشگران پیشین میتوان اینچنین استنتاج کرد که از یک سو سویههای لاکتوباسیلوس پلانتاروم بومی نقاط مختلف ایران پروبیوتیک بوده و نقش استارتری دارند؛ لذا میتوان با توجه به ویژگیهای هر سویه جداسازی شده، آنها را در مقیاس صنعتی برای تولید فراوردههای
پروبیوتیکی و کاربردهای استارتری مورداستفاده قرارداد
.
و از سوی دیگر
باید توجه داشت که سویه های لاکتوباسیلوس پلانتاروم جداسازی شده از برخی از غذاهای بومی به دلیل ضعف تکنولوژیکی و پتانسیل رقابتی و آنتی میکروبی پایین توانایی صنعتی شدن ندارند
.
در نتیجه
محققان و صنایع در صورت بهره برداری صنعتی از لاکتوباسیلوس پلانتاروم بومی باید در انتخاب نوع و منبع این میکروارگانیسم دقت نمایند.
در
این
مطالعه
مروری
مطابق با اطلاعات بدست آمده
مشخص شد که
هر سویه جداسازی شده، دارای ویژگی های متفاوتی با دیگر سویه های جداسازی شدهی لاکتوباسیلوس پلانتاروم بومی
می باشد
و
بهره برداری از این باکتری، چشم اندازی شگرف در تولید
کمک استارترها،
سینگل و میکس استارترها وسوپرفودهای آینده خواهد بود
کلیدواژههای فارسی مقاله
لاکتوباسیلوس پلانتاروم،بومی،پروبیوتیک،کشت استارتر،
عنوان انگلیسی
Traces and fate of lactobacillus plantarum isolated from indigenous Iranian dairy product: a comprehensive review.
چکیده انگلیسی مقاله
In Iran, a country characterized by diverse ecosystems and abundant biodiversity, both dairy and non-dairy local products are produced. These products and native plants include numerous lactic acid bacteria that can be isolated and identified. Among these, dairy products stand out as a rich source of Lactobacillus Plantarum. This bacterium plays a vital role in inhibiting pathogen growth, tolerating acidic and bile conditions, and producing exopolysaccharides. As a probiotic, Lactobacillus Plantarum offers health benefits to consumers. Our research focused on indigenous Lactobacillus plantarum strains isolated from local Iranian dairy products, revealing the country’s genetic reservoir of this bacterium and other Lactobacillaceae family members. These findings pave the way for further exploration, including isolation, identification, and industrial applications. According to previous studies, it can be concluded that indigenous Lactobacillus Plantarum strains of different parts of Iran are probiotics and have a starter role that we can use on an industrial scale to produce probiotic products and Starter applications according to the characteristics of each isolated strain.
However, Lactobacillus plantarum strains isolated from some nstive foods are not fit for commercial applications due to their poor technical resilience, low competitiveness, and weak antibacterial characteristics. As a result, both researchers and industry professionals must carefully assess the type and origin of native Lactobacillus plantarum strains before using them in industrial processes. This review study showed that each native Lactobacillus plantarum isolate has distinct characteristics, which will make their unique properties extremely valuable for developing co-starters, single or mixed starter cultures, and future superfoods.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
لاکتوباسیلوس پلانتاروم,بومی,پروبیوتیک,کشت استارتر
نویسندگان مقاله
علی باباپور اسطلخی |
کارشناسی ارشد، گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
امیر سالاری |
دانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
علی نظری |
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس
امیر ارشیا عربی بم |
دانشجوی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
میلاد حسنی اندواری |
کارشناسی ارشد، گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
نشانی اینترنتی
https://fsct.modares.ac.ir/article_27391_af3cbc90340a577c7238bbdca0356c77.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات