این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
یکشنبه 25 آبان 1404
فناوری های نوین غذایی
، جلد ۱۲، شماره ۴، صفحات ۳۲۱-۳۳۷
عنوان فارسی
تغلیظ آب انگور سیاه با استفاده از سیستم ترکیبی گرمایش اهمی-خلاء: پارامترهای کیفی، انرژی مصرفی و راندمان اکسرژی
چکیده فارسی مقاله
در این مطالعه، فرایند تغلیظ آب انگور سیاه با استفاده از سامانه ترکیبی گرمایش اهمی-خلاء و تأثیر پارامترهای فشار (50، 70 و kPa 100) و گرادیان ولتاژ (10، 20 و V/cm 30) بر زمان فرآوری، انرژی مصرفی ویژه، راندمان اکسرژی، و پارامترهای کیفی ( pH، محتوای فنول کل و فعالیت آنتی اکسیدانی) بررسی شد. نتایج نشان داد افزایش گرادیان ولتاژ، نرخ گرمایش به طور معناداری افزایش و زمان فرآوری را کاهش می دهد. در حالی که ترکیب گرمایش اهمی با خلاء (فشار 75 و kPa50) سبب افزایش زمان فراروی شده است. انرژی مصرفی ویژه در فشار اتمسفر (kPa 100) بین 92/1 تا MJ/kg water 27/2 متغیر بود، در حالی کاهش فشار تا kPa50 سبب افزایش 54/2 الی 42/4 برابری انرژی مصرفی ویژه شده است. بالاترین راندمان اکسرژی (78/18%) در فشار kPa 100 و گرادیان ولتاژ V/cm 30 مشاهده شد. از نظر کیفی، کاهش pH (تا 16%) و حفظ محتوای فنول کل (mg GAE/100ml 857) و فعالیت آنتی اکسیدانی (36/19% = IC50) در فشار kPa 50 و گرادیان ولتاژ V/cm 10 بهترین نتایج کیفی بودند. با توجه به نتایج به دست آمده می توان بیان داشت بهینه سازی فرایند تغلیظ با انتخاب سطوح مناسب فشار و گرادیان ولتاژ را برای دستیابی به تعادلی میان کارایی انرژی و کیفیت محصول می تواند در مطالعات آینده مورد بررسی قرار گیرد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
گرمایش اهمی-خلاء،کیفیت،انرژی مصرفی،راندمان اکسرژی،تغلیظ آب انگور،
عنوان انگلیسی
Black Grape Juice Concentration via Ohmic-Vacuum Hybrid Heating: Quality Parameters, Energy Consumption and Exergy Efficiency
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, the concentration process of black grape juice using a combined vacuum ohmic heating system was investigated, focusing on the effects of pressure parameters (50, 70, and 100 kPa) and voltage gradient (10, 20, and 30 V/cm) on processing time, specific energy consumption, exergy efficiency, and quality parameters (pH, total phenolic content, and antioxidant activity). The results indicated that increasing the voltage gradient significantly enhanced the heating rate and reduced processing time, while the combination of ohmic heating with vacuum (at 75 and 50 kPa) increased processing time. Specific energy consumption at atmospheric pressure (100 kPa) varied between 1.92 to 2.27 MJ/kg water, while reducing the pressure to 50 kPa led to an increase in specific energy consumption by 4.42 to 5.54 times. The highest exergy efficiency (18.78%) was observed at 100 kPa and a voltage gradient of 30 V/cm. In terms of quality, the reduction in pH (up to 16%) and the retention of total phenolic content (857 mg GAE/100 ml) and antioxidant activity (IC50 = 19.36%) at 50 kPa and a voltage gradient of 10 V/cm yielded the best quality results. Based on the findings, it can be suggested that optimizing the concentration process by selecting appropriate levels of pressure and voltage gradient to achieve a balance between energy efficiency and product quality could be explored in future studies.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
گرمایش اهمی-خلاء,کیفیت,انرژی مصرفی,راندمان اکسرژی,تغلیظ آب انگور
نویسندگان مقاله
نازیلا زندی |
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه کردستان، سنندج، کردستان
جلال خدائی |
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه کردستان، سنندج، کردستان
حسین درویشی |
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان، سنندج، کردستان
ناصر بهروزی خزائی |
گروه مهندسی بیوسیستم، دانشگاه کردستان، سنندج، کردستان، ایران
محمود کوشش صبا |
گروه مهندسی علوم باغبانی، دانشگاه کردستان، سنندج، کردستان
نشانی اینترنتی
https://jift.irost.ir/article_1549_e2ceb7d937f6ebb415108c7f6f8c092e.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات