این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
بوم شناسی آبزیان، جلد ۱۵، شماره ۲، صفحات ۱۴-۲۲

عنوان فارسی ارزیابی اثرات ضد‌میکروبی و آنتی اکسیدانی عصاره جلبک‌های Padina وSargassum بومی خلیج عمان در مقابل باکتری‌های ویبریو عامل بیماری نکروز حاد هپاتوپانکراس میگو
چکیده فارسی مقاله

هدف مطالعه حاضر ارزیابی فعالیت‌های ضد‌میکروبی و آنتی اکسیدانی جلبک‌هایsp.  Padina وsp.  Sargassum نمونه برداری شده از خلیج عمان بود. بدین منظور در بهار 1403 نمونه برداری از جلبک‌های Padina و  Sargassum در سواحل شهرستان جاسک انجام شد. عصاره‌گیری از نمونه‌های جلبک توسط ترکیب روش‌های خیساندن و حمام اولتراسونیک انجام شد. سپس میزان فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره‌ها به روش مهار رادیکال‌های آزاد دی فنیل1- پیکریل هیدرازیل انجام شد. تعیین کمترین غلظت بازدارندگی (MIC) و کشندگی باکتری (MBC) به روش مایکرودایلوشن براث ارزیابی شد.  نتایج میانه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره‌های آبی و آلی جلبک Padina بترتیب معادل µg/mL 64/6±93/80 وµg/mL 53/41±3/474 و Sargassum معادلµg/mL 11/4±87/65 و µg/mL 23/26±2/325 بود. نتایج نشان داد MIC عصاره آلی Padina در مقابل V. parahaemolyticus، V. alginolyticus و V. harveyi بترتیب معادل µg/mL 256، 64 و 64 ثبت شد. MBC آن‌ها بترتیب معادلµg/mL 512، 256 و 128 ثبت شد. در حالیکه میزان MIC عصاره آبی Padina در مقابل این باکتری‌ها در غلظت‌های 512، 256 و 128 و MBC آن بترتیب بدون فعالیت،µg/mL 512 و 256 ثبت شد. نتایج نشان داد MIC عصاره آلی  Sargassumدر مقابل باکتری‌های مذکور بترتیب µg/ mL  128، 64 و 128 و MBC آن معادلµg/mL  256، 128، 128 ثبت شد. میزان MIC عصاره آبی  Sargassum نیز در مقابل این باکتریها معادلµg/ mL  256، 256 و 128 تعیین شد. این نتایج فعالیت عصاره جلبکی را در مهار رشد باکتری‌های ویبریو ثابت کرد. از اینرو جلبک‌های مورد مطالعه می توانند در جیره غذایی آبزیان مورد مطالعه تکمیلی قرار گیرند.

کلیدواژه‌های فارسی مقاله بیماری نکروز حاد هپاتوپانکراس، جلبک‌های قهوه ای، فعالیت ضد‌میکروبی، فعالیت آنتی اکسیدانی، فیتوبیوتیک.

عنوان انگلیسی Evaluation of the antimicrobial and antioxidant effects of Padina and Sargassum algae extracts against Vibrio species causing acute hepatopancreatic necrosis disease in shrimp
چکیده انگلیسی مقاله

The present study aimed to evaluate the antimicrobial and antioxidant activities of Padina sp. and Sargassum sp. algae collected from the Gulf of Oman. Samples were obtained from the coast of Jask city in spring 2024. Algal extracts were prepared using a combination of soaking and ultrasonic bath methods. Antioxidant activity was assessed using the diphenyl-1-picrylhydrazyl (DPPH) free radical scavenging assay, while antimicrobial activity was determined by broth microdilution to measure the minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC). The median antioxidant activities of aqueous and organic extracts were 80.93 ± 6.64 and 474.3 ± 41.53 µg/mL for Padina, and 65.87 ± 4.11 and 325.2 ± 2.26 µg/mL for Sargassum, respectively. The MICs of Padina organic extracts against Vibrio parahaemolyticus, V. alginolyticus, and V. harveyi were 256, 64, and 64 µg/mL, with MBCs of 512, 256, and 128 µg/mL, respectively. Aqueous extracts of Padina were less effective, with MICs of 512, 256, and 128 µg/mL and MBCs of 512 and 256 µg/mL. For Sargassum, the organic extract exhibited stronger antimicrobial activity, with MICs of 128, 64, and 128 µg/mL and MBCs of 256, 128, and 128 µg/mL, respectively. The MICs of aqueous Sargassum extracts were 256, 256, and 128 µg/mL. Overall, these findings confirm the antioxidant and antibacterial potential of Padina and Sargassum extracts, particularly their activity against pathogenic Vibrio species. These algae therefore represent promising candidates for development as dietary supplements in aquaculture

کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Antioxidant activity, Antimicrobial activity, Acute hepatopancreatic necrosis disease,Brown algae,Phytobiotic

نویسندگان مقاله پریا کشاورز | pariya Keshavarz
Payame Noor University
دانشگاه پیام نور

احمد زاهری | Ahmad Zaheri
Payame Noor University
دانشگاه پیام نور

پوریا کشاورز | poorya Keshavarz
2. Kherad Institute of Higher Education
موسسه آموزش عالی خرد بوشهر


نشانی اینترنتی http://jae.hormozgan.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-785-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات