|
علوم و صنایع غذایی ایران، جلد ۲۲، شماره ۱۶۵، صفحات ۲۲۵-۲۳۷
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی اثرات پروبیوتیکی و ضدمیکروبی مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانهزده |
|
چکیده فارسی مقاله |
اخیرا بررسی مخمرهای با قابلیت پروبیوتیک جدا شده از بسترههای تخمیری به دلیل خواص عملکردی منحصر به فرد و فواید سلامتیبخش مورد توجه گستردهای قرار گرفته است. در پژوهش حاضر، مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانهزده با استفاده از PCR شناسایی گردید. سپس ویژگیهای پروبیوتیکی و ضدمیکروبی جدایه مخمری مورد بررسی قرار گرفت. زندهمانی مخمر Rhodotorula mucilaginosa جدا شده در شرایط شبیهسازی شده دستگاه گوارش، معادل 61/49 درصد بود. همچنین اثر ضدباکتریایی و دگراتصالی آن در برابر Escherichia coli نسبت به سایر عوامل غذازاد مورد مطالعه به شکل معنیداری (05/0>p) بیشتر بود و به طور کلی جدایه مخمری در برابر باکتریهای گرم منفی خاصیت بازدارندگی بیشتری نسبت به باکتریهای گرم مثبت نشان داد. این مخمر فاقد فعالیت همولیزی بود و قابلیت خوداتصالی آن 43/85 درصد و آبگریزی آن در مقابل زایلن و هگزان به ترتیب 69/93 و 32/56 درصد بود. علاوه بر این، جدایه مخمری در برابر فلوکونازول و ناتامایسین به ترتیب، حساس و حساسیت نسبی نشان داد و در برابر سایر ترکیبات ضد قارچ و آنتیبیوتیکهای مورد مطالعه مقاوم بود. همچنین جدایه مخمری مانع از رشد و تغییر رنگ قارچ Aspergillus flavus شد. بر اساس یافتههای مذکور، مخمر غالب جدا شده از خمیرترش سویای جوانهزده از قابلیت مناسبی برای استفاده به عنوان کشت پروبیوتیک محافظت کننده در صنایع غذایی برخوردار است. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
،مخمر پروبیوتیک،خمیرترش،سویای جوانهزده،دگر اتصالی،اثر ضدمیکروبی. |
|
عنوان انگلیسی |
Investigating the probiotic and antimicrobial effects of the predominant yeast isolated from sprouted soybean sourdough |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
Recently, the investigation of probiotic yeasts isolated from fermented foods has received widespread attention due to their unique functional properties and health benefits. In the present study, the predominant yeast isolated from sprouted soybean sourdough was identified using PCR. Then the probiotic and antimicrobial properties of the yeast isolate were investigated. The survival of the isolated Rhodotorula mucilaginosa in the simulated conditions of the gastrointestinal tract was 49.61%. Moreover, its antibacterial and co-aggregation activity against Escherichia coli was significantly (p<0.05) higher than other studied foodborne bacteria, and in general, yeast isolate showed more inhibitory activity against Gram-negative bacteria than Gram-positive bacteria. The yeast isolate has no hemolytic activity and its auto-aggregation ability was 85.43%, and its hydrophobicity against xylene and hexane was equal to 93.69 and 56.32%, respectively. In addition, the yeast isolate showed sensitivity and relative sensitivity to fluconazole and natamycin, respectively, and it was resistant towards other antifungal compounds and antibiotics studied. Also, the yeast isolate prevented the growth and discoloration of Aspergillus flavus. Based on the mentioned findings, the predominant yeast isolated from the sprouted soybean sourdough has a suitable ability to be used as a protective probiotic culture in the food industry. |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
Probiotic yeast,sourdough,sprouted soybean,co-aggregation,antimicrobial effect. |
|
نویسندگان مقاله |
سیما شمس شرق | Sima Shams Shargh Department of Food Science and Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran. گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
علیرضا صادقی | Alireza Sadeghi Department of Food Science and Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran. گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
محمود شمس شرق | Mahmoud Shams Shargh Department of Animal Science, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran. گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
فهیمه حاجی نیا | Fahimeh Hajinia Department of Food Science and Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran. گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
علی مویدی | Ali Moayedi Department of Food Science and Technology, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran. گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
|
|
نشانی اینترنتی |
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-15776-11&slc_lang=fa&sid=7 |
فایل مقاله |
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|