این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 24 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۵، صفحات ۱۸-۳۲
عنوان فارسی
تاثیر پوشش خوراکی زئین ذرت حاوی عصاره میوه زرشک و اسانس پیاز بر افزایش ماندگاری اکسیداتیو گوشت سینه مرغ
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر
عصاره زرشک
(BE)
و پوشش خوراکی زئین ذرت
(CZ)
غنی شده
با اسانس پیاز
(AEO)
(
Allium cepa)
بر ماندگاری و خصوصیات حسی گوشت سینه مرغ انجام شد.
آزمایشات آنتی اکسیدانی نشان دادند که عصاره اتانولی زرشک
به طور معنی داری
(0
5/0
≥
P
)
نسبت به سایر عصاره ها، بالاترین خاصیت آنتی اکسیدانی را دارد. تیمارهای مورد مطالعه شامل:
C
(گروه کنترل، نمونه های غوطه وری شده در آب مقطر استریل)،
BE1.5%
(نمونه های غوطه وری شده در عصاره زرشک 5/1%)،
BE3%
(نمونه های غوطه وری شده در عصاره زرشک 3%)،
BE1.5%-CZ
(نمونه های غوطه وری شده در عصاره زرشک 5/1 % و زئین ذرت)،
BE3%-CZ
(نمونه های غوطه وری شده در عصاره زرشک 3% و زئین ذرت)،
BE1.5%-CZ-AEO2%
(نمونه های غوطه وری شده در عصاره زرشک 5/1% و زئین ذرت غنی شده با اسانس پیاز 2%) و
BE3%-CZ-AEO2%
(نمونه های غوطه وری شده در عصاره زرشک 3% و زئین ذرت غنی شده با اسانس پیاز 2%) بودند. مقدار
PV
(عدد پراکسید)،
TBARS
(تیوباربیتوریک اسید) و
pH
به طور معنی داری
(0
5/0
≥
P
)
در تمامی تیمارها در مقایسه با گروه کنترل پایین تر بود.
ارزیابی حسی نشان داد که عصاره زرشک یک اثر ذائقه پسند و خوشایند بر تمام ویژگی های حسی گوشت سینه مرغ نظیر طعم، رنگ، بافت، بو و مقبولیت کلی داشت. هم چنین پوشش دهی توسط زئین ذرت غنی شده با اسانس پیاز بطور معنی داری
(0
5/0
≥
P
)
تمام این ویژگی ها را بهبود بخشید.
از این مطالعه نتیجهگیری میشود که عصاره
زرشک
به همراه پوشش زئین ذرت حاوی اسانس پیاز میتواند به عنوان یک جانشین مناسب برای نگهدارندهها و طعم دهندههای شیمیایی در گوشت سینه مرغ در شرایط یخچال معرفی شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عصاره زرشک،پوشش خوراکی زئین ذرت،اسانس پیاز،نگهدارنده طبیعی،گوشت سینه مرغ
عنوان انگلیسی
Effects of Zein edible coating containing barberry extract and onion (Allium cepa) essential oil on the oxidative shelf life enhancement of chicken breast meat
چکیده انگلیسی مقاله
This study was investigated to introduce a new and palatable product resulting from dipping of chicken breast meat in barberry extract (BE) and Corn Zein coating (CZ) enriched with
Allium cepa
essential oil (AEO) during refrigerated storage. Barberry ethanolic extract significantly (P≤0.05) showed the highest antioxidant activity as compared to the other extracts. Treatments examined in the present study were the following: C (control, dipped samples in sterile distilled water), BE1.5% (dipped samples in 1.5% barberry extract), BE3% (dipped samples in barberry extract 3%), BE1.5%-CZ (dipped samples in barberry extract 1.5% and Corn Zein), BE3%-CZ (dipped samples in barberry extract 3% and Corn Zein), BE1.5%-CZ-AEO2% (dipped samples in barberry extract 1.5%, Corn Zein and onion essential oil 2%) and BE3%-CZ-AEO2% (dipped samples in barberry extract 3%, Corn Zein and onion essential oil 2%). Peroxide, Thiobarbituric acid reactive substance (TBARS) and pH values were significantly (P
≤
0.05) lower in all treatments than control. Sensory evaluation revealed that BE gave a pleasant effect on sensory attributes (taste, odor, color, texture and over all acceptability). Also Corn Zein coating enriched with AEO2% significantly (P≤0.05) improved all of these characteristics. It was concluded that barberry extract with Corn Zein coating containing onion essential oil can be suggested as a good substitute for preservatives as well as for chemical flavors in chicken breast meat during refrigerated conditions.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Barberry extract,Corn Zein edible coating,Allium cepa essential oil,Natural preservative,Chicken breast meat.
نویسندگان مقاله
دعا موسوی پارسا | Doua Mousavi Parsa
Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان
بهناز بازرگانی | Behnaz Bazargani
Associate Prof., Department of Food Hygiene and Quality Control, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
دانشیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان
محمدرضا پژوهی الموتی | Mohammadreza Pajohi alamoti
Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه بوعلی سینا همدان
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-74731-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات