این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
جمعه 18 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۹، شماره ۳، صفحات ۱-۱۹
عنوان فارسی
اثرات افزودن مکمل آنزیمی تریپسین خوکی به جیره کپور معمولی (Cyprinus carpio) بر رشد، ترکیبات لاشه، شاخصهای بیوشیمیایی خون و فعالیت آنزیمی روده
چکیده فارسی مقاله
این مطالعه باهدف بررسی اثربخشی مکمل آنزیمی تریپسین خوکی در جیره غذایی ماهی کپور معمولی جهت بهبود رشد ماهی و ارتقا عملکرد دستگاه گوارش انجام شد
.
تعداد 120 قطعه ماهی کپور معمولی (
Cyprinus carpio
)
با میانگین وزن (12/0
±
45/15 گرم)
بهطور تصادفی به چهار گروه تقسیم شدند. ماهیان با جیرههای غذایی حاوی سطوح مختلف تریپسین (
01/0، 02/0 و 04/0 درصد
) به مدت هشت هفته تغذیه شدند و پارامترهای مختلف رشد، شاخصهای بیوشیمیایی خون و فعالیت آنزیمی روده در آنها اندازهگیری شدند
.
نتایج نشان داد که استفاده از تریپسین در جیره بهطور قابلتوجهی عملکرد رشد را بهبود میبخشد و به افزایش وزن بدن و بهبود ضریب تبدیل غذایی منجر میشود
(
p
<0/05
)
. غلظت بهینه تریپسین 02/0 درصد تعیین شد. درحالیکه مکملسازی جیره با آنزیم تأثیر قابلتوجهی بر ترکیب شیمیایی بدن ماهی نداشت
(
p
>0/05
)
، منجر به افزایش جزئی فعالیت تریپسین در روده شد
(
p>0/05
)
. پارامترهای بیوشیمیایی خون مانند گلوکز، پروتئین کل، آلبومین، گلوبولین و نیتروژن اورهای خون در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری با یکدیگر نداشتند.
یافتههای این مطالعه نشان داد که مکملسازی جیره غذایی با تریپسین میتواند بهطور مؤثری عملکرد رشد ماهی کپور معمولی را بهبود بخشد
(
p
<0/05
)
و بهعنوان یک استراتژی پایدار برای بهینهسازی تولید آبزیان و کاهش هزینههای خوراک برجسته شود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رشد، ضریب تبدیل، تریپسین، پروتئین، هضم، دستگاه گوارش
عنوان انگلیسی
Effects of adding porcine trypsin enzyme supplement to the diet of common carp (Cyprinus carpio) on growth, body composition, blood biochemical indices, and intestinal enzyme activity
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction
:
The global surge in population has intensified the demand for protein sources, particularly from aquaculture. While fish farming has seen significant growth, challenges such as resource constraints and escalating production costs persist.
This study was designed to evaluate the efficacy of dietary supplementation with porcine trypsin enzyme in enhancing growth performance and improving digestive system functionality in common carp (
Cyprinus carpio
(
.
Materials and Methods:
A total of 120 common carp,
averaging 15.45±0.12 g in initial body
weight,
were randomly
allocated
into four
experimental
groups.
The fish were fed dietary regimens containing varying levels of trypsin (0.01%, 0.02%, and 0.04%) over a period of eight weeks. Subsequently, various growth parameters, blood biochemical indices, and intestinal enzyme activity were measured.
Results
and Discussion
:
The results demonstrated that the inclusion of trypsin in the diet significantly enhanced growth performance, leading to increased body weight and improved feed conversion ratio (
p
<0/05). The optimal concentration of trypsin was determined to be 0.02%. While dietary supplementation with the enzyme did not significantly affect the proximate composition of the fish (
p
>0/05), it led to a slight increase in trypsin activity in the intestine (
p
>0/05). Finally, the blood biochemical parameters, including glucose, total protein, albumin, globulin, and blood urea nitrogen, did not exhibit significant differences among the various treatment groups (
p
>0/05).
Conclusion:
The findings of this study demonstrated that dietary supplementation with trypsin can effectively enhance the growth performance of common carp. Furthermore, it may serve as a sustainable strategy for optimizing aquaculture production and reducing feed costs.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Growth, Feed Conversion Ratio, Trypsin, Protein, Digestion, Gastrointestinal System
نویسندگان مقاله
علی خسروانی زاده | Ali Khosravanizadeh
Department of Aquatic sciences, Hamoun International Wetland Institute, Research Institute of Zabol, Zabol, Iran
گروه علوم آبزیان، پژوهشکده تالاب بینالمللی هامون، پژوهشگاه زابل، زابل، ایران
عبدالعلی راهداری | Abdolali Rahdari
هاشم خندان بارانی | Hashem Khandan Barani
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-647-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات