این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۱۴-۲۶

عنوان فارسی تأثیر لسیتین جیره بر پروفایل اسیدهای چرب فیله در میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) پرورش یافته در آب شور و لب شور
چکیده فارسی مقاله
با توجه به محدود بودن دسترسی به آب‌های شور در مناطق مختلف کشور، پرورش میگو در آب لب شور یک رویکرد ضروری به شمار می‌آید. میگوی پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei) توانایی رشد در محیط‌های با شوری پایین را دارد. این مطالعه با هدف تعیین اثرات لسیتین رژیم غذایی بر پروفایل اسیدهای چرب میگوی پاسفید غربی تولید شده در آب شور و لب شورسازی شده انجام شده است. تعداد 2100 پست لارو با میانگین وزنی حدود 00/1±00/176 تهیه و به دو گروه آزمایشی تقسیم شدند. یک گروه به تدریج به شوری 8 گرم در لیتر عادت کردند و گروه دیگر در شوری 26 گرم در لیتر پرورش یافتند.  سپس تاثیر سطح‌های مختلف لسیتین (0، 1، 3، 5 و 7 درصد) در رژیم غذایی (5 غلظت) و در شرایط آب شور و لب شور (2 غلظت) روی اسیدهای چرب لاشه میگو پاسفید غربی (10 تیمار با 3 تکرار) پس از 9 هفته ارزیابی شد. نتایج نشان داد که در تیمارهای مختلف، اسیدهای چرب مریستیک (C14)، پالمیتیک (C16) و پالمیتولئیک (C16:1N7) تفاوت معنی‌داری نداشتند (05/0˃p). با این حال، بالاترین مقادیر استئاریک (C18)، ایکوزانوئیک (C20) و EPA (C20:5N3) در تیمار HS،  5 درصد مشاهده شد (05/0˂p). همچنین در تیمار HS، صفر درصد مقادیر قابل توجهی از ایکوزنوئیک (C20:1N9) و لیگنوسریک (C24) مشاهده شد (05/0˂p). در بررسی آب لب شور، بیشترین مقادیر مریستیک، ایکوزانوئیک، EPA و لیگنوسریک در تیمارLS  ، 5 درصد و پالمیتیک و استئاریک در تیمارLS  ، 1 درصد ثبت گردید (05/0˂p). این مطالعه نشان داد که ترکیب و نسبت اسیدهای چرب تحت تأثیر نوع محیط پرورش قرار دارد و برخی تیمارها از نظر پروفایل اسیدهای چرب به‌طور معنی‌داری برترهستند. اثرات لیسیتین جیره در این مطالعه بر پروفایل اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره میگو پا سفید غربی در آب شور در غلظت 1 و 7 درصد و در آب لب شور در غلظت های 1 تا 5 درصد لسیتین بر پروفایل اسیدهای چربر غیر اشباع تک اثرگذار بوده است.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آب لب شور، میگو پاسفید غربی (Litopenaeus vannamei)، اسیدهای چرب، آب شور، لسیتین

عنوان انگلیسی The Effect of Dietary Lecithin on the Fillet Fatty Acid Profile of Pacific White Shrimp (Litopenaeus vannamei) Raised in Saline and Brackish water
چکیده انگلیسی مقاله

Introduction: Considering the limited access to saline waters in various regions of the country, shrimp farming in brackish water emerges as a necessary approach. The Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) has the capability to grow in low salinity environments. This study aimed to determine the effects of dietary lecithin on the fatty acid profile of Pacific white shrimp produced in both saline and brackish water conditions.

Materials and Methods :A total of 2,100 post-larvae with an average weight of approximately 176.00±1.00 mg were obtained and divided into two experimental groups. One group was gradually acclimated to a salinity of 8 grams per liter, while the other group was raised at a salinity of 26 grams per liter. Subsequently, the effects of different levels of lecithin (0, 1, 3, 5, and 7 percent) in the diet (five concentrations) and under saline and brackish conditions (two salinity levels) on the fatty acid profile of Pacific white shrimp (10 treatments with three replicates) were assessed after nine weeks.

Results and Discussion: Results indicated that in the various treatments, the fatty acids myristic (C14), palmitic (C16), and palmitoleic (C16:1N7) did not show significant differences (P>0.05). However, the highest levels of stearic (C18), eicosanoic (C20), and EPA (C20:5N3) were observed in the 5% HS treatment (p<0.05). Additionally, significant amounts of eicosenoic (C20:1N9) and lignoceric (C24) acids were found in the 0% HS treatment (p<0.05). In the examination of brackish water, the highest levels of myristic, eicosenoic, EPA, and lignoceric acids were recorded in treatment 9, while palmitic and stearic acids were noted in the 1% LS treatment (p<0.05).

Conclusion: This study demonstrates that the composition and ratio of fatty acids are influenced by the type of rearing environment, with certain treatments exhibiting significantly superior fatty acid profiles. The effects of dietary lecithin in this study on the profile of long-chain unsaturated fatty acids in shrimp under saline conditions at 1% and 7% concentrations, as well as in brackish water at lecithin concentrations ranging from 1% to 5%, highlighted its significant impact on the fatty acids' unsaturated profile.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Brackish water, Vannamei shrimp, Fatty acids, Seawater, Phospholipids

نویسندگان مقاله منیژه بیابانی اسرمی1 | Manizheh Biabani Asrami1
1-گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران

محمد سوداگر1 | Mohamad sudagar1
1-Department of Fisheries, Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Gorgan, Iran


ناصر آق | Naser Agh2
Department of Biology and Aquaculture, Faculty of Artemia and Aquaculture Institute, Urmia University, Urmia, Iran
گروه زیست شناسی و آبزی پروری، پژوهشکده آرتمیا و آبزی پروری، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

حامد پاکنژاد1 | Hamed Paknejad1


فرزانه نوری2 | Farzaneh Noori2



نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-638-1&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده پژوهشی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات