این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 19 مهر 1404
توسعه آبزی پروری
، جلد ۱۹، شماره ۴، صفحات ۱-۱۳
عنوان فارسی
اثرات تغذیهای عصاره آلوئهورا (Aloe vera) بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی، بازماندگی و ایمنی غیراختصاصی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii)
چکیده فارسی مقاله
استفاده از محرکهای ایمنی طبیعی در آبزیپروری، به منظور تقویت پاسخهای ایمنی و افزایش مقاومت ماهی در برابر بیماریهای شایع رو به گسترش است. در این راستا، با توجه به اثرات سودمند گیاه دارویی آلوئه ورا (
Aloe
vera
)، این پژوهش با هدف بررسی اثرات عصاره آلوئه ورا بر عملکرد آنزیمهای آنتیاکسیدانی، بازماندگی و شاخصهای ایمنی غیراختصاصی تاسماهی سیبری (
Acipenser
baerii
) انجام پذیرفت. مجموعاً 180 عدد تاسماهی سیبری با میانگین وزنی 04/0
±
95/10 گرم به طور تصادفی در چهار تیمار شامل یک تیمار شاهد و سه تیمار آزمایشی (هر تیمار با سه تکرار) توزیع شدند. عصاره پودری آلوئه ورا به نسبتهای 5/0، 1 و 5/1 درصد به غذای مصرفی خاص تیمار های آزمایشی افزوده شد. ماهیان در مخازن فایبرگلاس به مدت هشت هفته با جیره غذایی خاص خود به طور دستی تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش، آنزیمهای کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز
مورد سنجش قرارگرفتند. همچنین مقادیر لیزوزیم و
فعالیت
آلترناتیو کمپلمان
از اجزاء ایمنی غیر اختصاصی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که میزان
کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز
و گلوتاتیون پراکسیداز سرم خون ماهیان در تیمارها نسبت به شاهد افزایش داشته است (
p
<0.05
). نتایج نشان داد که تفاوت معنی دار در میزان لیزوزیم و
فعالیت آلترناتیو کمپلمان
در تیمارها نسبت به شاهد وجود دارد (
p
<0.05
). ضمناً در
طول
دوره
پرورش نیز
تلفاتی
در
مخازن
مشاهده
نشد
و
بازماندگی
در
تیمارها
و
شاهد100 درصد
بود.
بر این اساس مشخص گردید که عصاره آلوئه ورا دارای اثرات تقویت کننده ایمنی غیراختصاصی بوده و استفاده از آن به میزان 5/1 درصد در جیره غذایی، میتواند در ارتقاء فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدانی و نیز به عنوان محرک ایمنی بمنظور پیشگیری از بیماری در تاسماهی سیبری موثر باشد
.
کلیدواژههای فارسی مقاله
تاسماهی سیبری، عصاره آلوئه ورا، آنزیم های آنتی اکسیدانی، بازماندگی، ایمنی
عنوان انگلیسی
The nutritional effects of Aloe vera extract on the activity of antioxidant enzymes, survival rate and non-specific immunity of Siberian sturgeon (Acipenser baerii)
چکیده انگلیسی مقاله
Introduction
:
The use of natural immune stimulants in aquaculture, it is developing to booster the immune responses and increase fish resistance against diffusion of diseases spread. In this regard,
considering the beneficial effects of the medicinal plant
Aloe vera
, this research was conducted with the aim of investigating the effects of
Aloe vera
extract on antioxidant enzymes, survival rate and non-specific immune indices of Siberian sturgeon (
Acipenser baerii
).
Materials and methods
:
A
total of 180 Siberian sturgeon with an average weight of 10.95 ± 0.04 g were randomly distributed into four groups including a control group and three experimental groups (each group with three replications).
Aloe vera
powder extract was added to the special diet of the experimental groups in proportions of 0.5, 1 and 1.5%. Fish were fed manually with their special diet in fiberglass tanks for eight weeks.
Results and Discussion
:
At the end of the breeding period, catalase, GPX and SOD enzymes were measured.
The results showed that the amount of catalase, SOD and GPX in the blood serum of the fish in the treatments increased compared to the control
(
p
<0.05).
T
he amounts of lysozyme and ACH50, as non-specific immune components, were measured.
The results showed that there is a significant difference in the amount of lysozyme and ACH50 in the treatments compared to the control group (
p
<0.05). In addition, during the breeding period, no losses were observed in the reservoirs, and the survival rate in the treatments and the control was 100%.
Conclusion
:
Based on this, it was determined that
Aloe vera
extract has non-specific immune enhancing effects and its use at the rate of 1.5% in the diet can improve the activity of antioxidant enzymes and also as an immune stimulant in order to prevent disease
be effective in the Siberian sturgeon.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Siberian sturgeon, Aloe vera extract, antioxidant enzymes, survival, immune
نویسندگان مقاله
سهیل بازاری مقدم | Soheil Bazari Moghaddam
International Sturgeon Research Institute, Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO), Rasht, Guilan, Iran
انستیتو تحقیقات بین المللی ماهیان خاویاری، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، رشت، ایران
نشانی اینترنتی
http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-426-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
تخصصی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات