این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 18 شهریور 1404
علوم آب و خاک
، جلد ۲۹، شماره ۲، صفحات ۶۹-۸۲
عنوان فارسی
واکاوی ارزش تغذیهای آب آشامیدنی با استفاده از شاخص کیفی تغذیهای آب آشامیدنی (مطالعه موردی: آب آشامیدنی شهر شیراز)
چکیده فارسی مقاله
در این پژوهش کیفیت آب آشامیدنی با استفاده از شاخصهای مبتنی بر مقبولیت، سلامت و تغذیه در بازه 2022-2010 در شهر شیراز (استان فارس) بررسی شد. منیزیم، فلوراید و کلسیم بهترتیب بیشترین نقش را در مشارکت آب آشامیدنی شهر شیراز در دریافت مواد معدنی مربوط به رژیم غذایی ایفا میکنند. رتبهبندی شاخص کیفیت آب آشامیدنی (DWQI) و زیرشاخصهای مقبولیت (AWQI) و سلامت (HWQI) در شهر شیراز عالی است، ولی میانگین شاخص کیفی تغذیهای آب آشامیدنی (DWNQI) شهر شیراز 5/47 ± 77/52 است که در رتبهبندی خوب قرار دارد؛ بنابراین درحالیکه شاخصهای متداول کیفیت آب
(HWQI، AWQI و DWQI)
عالی هستند، ولی شاخص DWNQI عالی نیست که بهدلیل لحاظکردن ارزش تغذیهای آب در شاخص DWNQI است. بهطورکلی روند
(HWQI، HWQI، AWQI و DWNQI)
در بازه سیزدهساله شهر شیراز نشان میدهد که شاخصهای معمول کیفیت آب آشامیدنی
(HWQI، AWQI و DWQI)
تصویر دقیقی از ارزیابی کیفیت آب آشامیدنی در بسیاری از موارد ارائه نمیدهد؛ زیرا نقش تغذیهای آب را در نظر نمیگیرند و به همین دلیل گاهی اوقات آب بیشتر از نیاز تصفیه میشود؛ بنابراین تجدیدنظر در تفسیر کیفیت آب آشامیدنی در استفاده از دیدگاه ارزش تغذیهای آب آشامیدنی (DWNQI) برای داشتن تصویری جامع از کیفیت آب آشامیدنی ضروری است.
کلیدواژههای فارسی مقاله
آب آشامیدنی، عناصر غذایی، شاخص DWNQI، کیفیت آب، تصفیه آب
عنوان انگلیسی
Analytical Examination of Nutritional Value of Drinking Water Using the Drinking Water Nutritional Quality Index Case Study: Drinking Water of Shiraz City
چکیده انگلیسی مقاله
In this research, drinking water quality was investigated using acceptability, health, and nutrition-based indicators from 2010 to 2022 in Shiraz City (Fars province). Magnesium, fluoride, and calcium play a significant role in the contribution of drinking water in Shiraz City to the intake of dietary minerals. The acceptability water quality index (AWQI), health-based water quality index (HWQI), and drinking water quality index (DWQI) rankings in Shiraz City are excellent, but the average drinking water nutritional quality index (DWNQI) of Shiraz City is 77.52 ± 5.47, which falls within the good ranking. Therefore, while the conventional water quality indices (AWQI, HWQI, and DWQI) are excellent, the DWNQI index does not achieve an excellent rating, due to the inclusion of the nutritional value of water in the DWNQI index. In general, the trend of AWQI, HWQI, DWQI, and DWNQI over thirteen years in Shiraz City shows that the conventional drinking water quality indices (AWQI, HWQI, and DWQI) do not provide an accurate picture of the assessment of drinking water quality in many cases, as they do not consider the nutritional role of water. For this reason, water is sometimes treated more than necessary. Therefore, it is essential to revise the interpretation of drinking water quality using the DWNQI index to gain a comprehensive picture of drinking water quality.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Drinking water, Nutrient elements, DWNQI index, Water quality, Water treatment
نویسندگان مقاله
محسن اسدی | M. Asadi
Department of Water Science and Engineering, Faculty of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
مسعود نوشادی | M. Noshadi
Department of Water Science and Engineering, Faculty of Agriculture, Shiraz University, Shiraz, Iran.
گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران.
علیرضا نوشادی | A.R. Noshadi
School of Medicine, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran.
دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران.
نشانی اینترنتی
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-558-8&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
عمومی
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات