این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
پنجشنبه 29 آبان 1404
علوم و صنایع غذایی ایران
، جلد ۲۲، شماره ۱۶۰، صفحات ۱۱۰-۱۳۰
عنوان فارسی
فیلم خوراکی فعال بر پایه موسیلاژ دانه بالنگو: بررسی اثرات نانوذرات اکسید روی و اسانس گیاه زولنگ
چکیده فارسی مقاله
در این تحقیق از موسیلاژ دانه
بالنگو به عنوان پایه فیلم استفاده شد، در حالی که اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه
زولانگ
به همراه نانوذرات اکسید روی
(ZnO)
به عنوان افزودنی برای تولید فیلمهای خوراکی فعال ترکیب شدند. یافتهها نشان داد که ترکیب اسانس حاصل از برگ و ساقه گیاه
زولانگ
(
ZEO
) قابلیتهای آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، خواص حرارتی، استحکام کششی و ازدیاد طول فیلم را افزایش میدهد. تجزیه و تحلیل
FT-IR
ایجاد پیوندهای هیدروژن-اکسیژن جدید بین
ZEO
و زنجیره های پلی ساکارید را تایید کرد که به تقویت ساختار فیلم کمک می کند. درحالیکه افزودن نانوذرات اکسید روی باعث کاهش خواص آنتی اکسیدانی، نفوذپذیری، کریستالینیتی، مقاومت حرارتی، رطوبت و استحکام کششی لایهها شد. علاوه بر این، نانوذرات
ZnO
به افزایش پلاستیسیته کمک کردند که باعث افزایش کشش پذیری لایه ها و ضخامت بیشتر آنها شد. تصویربرداری
SEM
برهمکنش بین نانوذرات
ZEO
و
ZnO
را تأیید کرد و با یافتههای آنالیز
FT-IR
همسو بود.
به طور کلی، این مطالعه نشان میدهد که فیلمهایی که با استفاده از موسیلاژ
دانه بالنگو
در ترکیب با نانوذرات
ZEO
و
ZnO
ساخته شدهاند، پتانسیل بالایی برای کاربرد در بستهبندی مواد غذایی و فیلمها یا پوششهای فعال، بهویژه برای مواد آسیبپذیر در برابر اکسیداسیون دارند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
،بستهبندی فعال،نانوذرات اکسید روی،گیاه زولانگ،موسیلاژ دانه بالنگو
عنوان انگلیسی
Lallemantia royleana seed mucilage-based active edible films: The effects of zinc oxide nanoparticles and zoulang plant’s essential oil
چکیده انگلیسی مقاله
In this research,
Lallemantia royleana
seed mucilage was used as the base of the film, while essential oil derived from the zoulang plant’s leaves and stems, along with zinc oxide nanoparticles (ZnO), were incorporated as additives to develop active edible films. Findings indicated that incorporating ZEO enhanced the films' antioxidant capabilities, permeability, thermal properties, tensile strength, and elongation of the film. FT-IR analysis confirmed the creation of new hydrogen-oxygen bonds between ZEO and the polysaccharide chains, contributing to a reinforced film structure. Conversely, the addition of ZnO nanoparticles was found to decrease the antioxidant properties, permeability, crystallinity, thermal resistance, moisture content, and tensile strength of the films. Additionally, ZnO nanoparticles contributed to enhanced plasticity, which increased the films' stretchability and resulted in greater thickness. SEM imaging verified the interaction between ZEO and ZnO nanoparticles, aligning with the findings from the FT-IR analysis. Overall, the study suggests that films developed using
Lallemantia royleana
mucilage, in combination with ZEO and ZnO nanoparticles, demonstrate strong potential for applications in food packaging and active films or coatings, particularly for materials vulnerable to oxidation.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Active packaging,ZnO nanoparticles,Zoulang plant,Lallemantia royleana seed mucilage
نویسندگان مقاله
معین نبوی | Moein Nabavi
Graduated
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران
محسن اسمعیلی | Mohsen Esmaiili
Professor
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران
آرش قیطران پور | Arash Ghaitaranpour
assistant professor
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه ارومیه، ارومیه - ایران
نشانی اینترنتی
http://fsct.modares.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-84705-3&slc_lang=fa&sid=7
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات