این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
توسعه آبزی پروری، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی تاثیر خوراکی عصاره آبی-الکلی کاکوتی (Ziziphora clinopodioides) بر پارامترهای بیوشیمیایی سرم، آنزیم‌های کبدی و دفاع آنتی‌اکسیدانی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
چکیده فارسی مقاله        تأثیر سطوح مختلف عصاره آبی-الکلی کاکوتی Ziziphora clinopodioides بر شاخص‌های بیوشیمیایی سرم، آنزیم­های کبدی و دفاع آنتی اکسیدانی ماهی قزل­آلای رنگین‌کمان ارزیابی شد. ماهیان (450 عدد) با میانگین وزن اولیه 09/1±19/21 گرم در 15 مخزن توزیع و طی مدت 8 هفته با سطوح مختلف عصاره کاکوتی در پنج تیمار شامل: 0 (شاهد)، 5/0، 5/1، 3 و 5/4 درصد غذادهی شدند. نتایج نشان داد که مکمل سازی جیره با غلظت­های 3 و 5/4 درصد به طور معنی­داری سطح گلوکز، کلسترول و کورتیزول را کاهش داد (05/0>p). این در حالیست که بالاترین مقدار آلبومین در ماهیان تغذیه شده با دوز 5/4 درصد (18/0±95/1) ثبت شد که اختلاف معنی­داری را با سایر گروه­ها به جز 3 درصد نشان داد (05/0>p). بررسی آنزیم­های کبدی نشان داد که سطح آنزیم­های کبدی در پاسخ به جیره حاوی کاکوتی 3 درصد کاهش معنی­داری را نسبت به 5/0 درصد و گروه شاهد نشان داد. تجویز عصاره کاکوتی در تمام سطوح به جز 5/0 درصد فعالیت کاتالاز را ارتقا داد (05/0>p). از طرف دیگر، مکمل سازی جیره با کاکوتی 3 درصد منجر به بهبود معنی­دار در فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز (U/ml 09/2±72/77) در مقایسه با ماهیان متعلق به گروه­های 5/1، 5/0 درصد و شاهد شد (05/0>p). همچنین مقدار مالون دی­آلدئید (nM/ml 25/0±70/2) و گلوتاتیون پراکسیداز (U/ml 08/0±38/0) تنها در گروه تغذیه شده با کاکوتی 3 درصد به طور معنی­داری تغییر یافت (05/0>p). در مجموع، عصاره آبی الکلی کاکوتی در تیمار 3 درصد سبب بهبود متابولیت‌های بیوشیمیایی سرم و ظرفیت آنتی اکسیدانی در بچه ماهی قزل­آلای رنگین‌کمان شد.
 
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آلبومین، آنزیم‌های کبدی، دفاع آنتی اکسیدان، مکمل‌های غذایی، گیاه دارویی

عنوان انگلیسی Dietary effect of Ziziphora clinopodioides extract on serum biochemical parameters, liver enzymes activity and antioxidant defense of rainbow trout fry
چکیده انگلیسی مقاله The effect of different levels of hydroalcoholic extract of Ziziphora clinopodioides (ZE) on serum biochemical parameters, liver enzyme activity and antioxidant defense of rainbow trout was investigated. The fish (n=450) with an average weight of 21.19 ± 1.09 g were distributed in 15 tanks and fed with different levels of ZE extract in five treatments including 0 (control), 0.5, 1.5, 3 and 4.5% were for 8 weeks. The results showed that administration of ZE at all levels except 0.5% increased catalase activity (P <0.05). Serum biochemical parameters showed that dietary supplementation with concentrations of 3 and 4.5% significantly reduced glucose, cholesterol and cortisol levels (P <0.05). Meanwhile, the highest amount of albumin was recorded in fish fed with dose of 4.5%, which showed a significant difference with other groups except 3% (P <0.05). Examination of liver enzymes showed that the levels of liver enzymes in response to a diet containing 3% ZE showed a significant decrease compared to 0.5% and the control group. The supplementation of the diet with 3% ZE resulted in a significant improvement in the activity of superoxide dismutase (77.72 ± 2.09 u/ml) compared to fish belonging to 0.5 and 1.5 treatments and the control groups (P <0.05). Also, the amount of malondialdehyde (2.70 ± 0.25 nM/ml) and glutathione peroxidase (0.38 ± 0.08 U/ml) were significantly changed in the group fed with 3% ZE. ZE at 3% improved the serum biochemical metabolites and antioxidant capacity in rainbow trout.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله Albumin, Liver enzymes, Antioxidant defense, Feed supplements, Medicinal plant

نویسندگان مقاله الهه اروجی | Elahe Oroji
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

مهدی شمسایی مهرجان | Mehdi Shamsaie Mehrgan
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

هومن رجبی اسلامی | Houman Rajabi Islami
Islamic Azad University
دانشگاه آزاد اسلامی

عیسی شریف پور | Issa Sharifpour
Agricultural Research, Education, and Extension Organization (AREEO)
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی


نشانی اینترنتی http://aqudev.liau.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-451-2&slc_lang=fa&sid=1
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده تخصصی
نوع مقاله منتشر شده کاربردی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات