این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 11 آذر 1404
فیض
، جلد ۱۸، شماره ۶، صفحات ۵۵۳-۵۶۳
عنوان فارسی
بررسی تاثیر پروپولیس بر فروکته شدن هموگلوبین انسانی در شرایط آزمایشگاهی
چکیده فارسی مقاله
سابقه و هدف: پروپولیس ترکیب رزینی پیچیدهای از ترشحات گیاهان مختلف است که توسط زنبور عسل جمعآوری و فرآوری میشود؛ این ماده دارای خواص بیولوژیک متعددی است. گلایکه شدن واکنشی است که بین یک پروتئین و یک قند احیاءکننده اتفاق میافتد و در نهایت موجب تغییرات ساختاری و تخریب پروتئین میشود و نقش آن در ایجاد و تشدید عوارض دیابت تایید شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصارهی اتانولی پروپولیس بر میزان فروکته شدن و تخریب ساختار هِم موجود در هموگلوبین در شرایط آزمایشگاهی است. مواد و روشها: در این مطالعه تجربی هموگلوبین تخلیص شده به تنهایی و با فروکتوز در حضور و عدم حضور عصارهی اتانولی پروپولیس با غلظتهای 10، 20 و µg/ml40 بهمدت 5 هفته انکوبه گردید. سنجش میزان فروکته شدن هموگلوبین از طریق اندازه گیری میزان آزادسازی گروه هِم و جابه جایی باند سورت، تولید محصولات ناشی از تخریب هِم و نیز بررسی ساختارهای آمیلوئیدی بهکمک روش های طیفسنجی مرئی-ماوراء بنفش و فلوئورسانس انجام شد. نتایج: انکوباسیون هموگلوبین با فروکتوز باعث تخریب ساختار هموگلوبین و رهاسازی گروه هِم شد. درحضور عصارهی پروپولیس با غلظت µg/ml40 فروکته شدن هموگلوبین به میزان 45درصد مهار گردید. دو غلظت کمتر عصاره میزان مهار پایین تری را نشان دادند. هم چنین، بررسی های انجامشده در مورد محصولات ناشی از تخریب هِم و ساختار فیبریلار، نشان دهنده کاهش نسبی فروکته شدن هموگلوبین در حضور عصارهی پروپولیس می باشد. نتیجه گیری: هموگلوبین در حضور فروکتوز به شدت گلایکه میشود و عصارهی اتانولی پروپولیس میتواند گلایکه شدن هموگلوبین را به صورت وابسته به غلظت کاهش دهد.
کلیدواژههای فارسی مقاله
فروکته شدن، هموگلوبین، پروپولیس، آنتیاکسیدان
عنوان انگلیسی
Investigating the human hemoglobin fructation in the presence of propolis in vitro
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Propolis is a complex resinous mixture that is gathered and processed by honeybees from resin they collect from trees and plants. This substance has various biological properties. Glycation is a reaction, which occurs between a protein and a reducing sugar and finally causes structural alterations and destruction of proteins. The role of glycation has been approved in the development and aggravation of diabetic complications. This study aimed to examine the effect of ethanolic extract of propolis (EEP) on fructation and destruction of hemoglobin protein structure. Materials and Methods: In this experimental study, purified hemoglobin was incubated alone and with fructose in the presence and absence of different concentrations of EEP (10, 20 and 40µg/ml) for 5 weeks. The extent of hemoglobin fructation was determined by measuring the amount of heme release, blue shift in soret band, releasing the products of heme destruction and assessing the amyloid structures using the UV-visible and fluorescence spectroscopy. Results: Incubation of hemoglobin with fructose was led to the hemoglobin destruction and heme release. Hemoglobin fructation was inhibited up to 45% in the presence of EEP with a concentration of 40µg/ml. The two lower concentrations of EEP showed the lower degrees of inhibition. Moreover, fluorescence studies of products resulting from heme degradation and fibrillar structures are indicative of the reduction in hemoglobin fructation in the presence of EEP. Conclusion: Hemoglobin is drastically glycated in the presence of fructose and EEP can decrease the hemoglobin fructation in a concentration-dependent manner.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Fructation, Hemoglobin, Propolis, Antioxidant
نویسندگان مقاله
یونس صاحبی | yonos sahebi
عادله دیوسالار | adeleh divsalar
department of cell and molecular biology, faculty of biological sciences, kharazmi university, tehran, i. r. iran.
تهران، دانشگاه خوارزمی، دانشکده علوم زیستی، گروه سلولی و مولکولی
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه خوارزمی (Kharazami university)
علی اکبر صبوری | ali akbar saboury
نشانی اینترنتی
http://feyz.kaums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-176-1167&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
medicine, paraclinic
نوع مقاله منتشر شده
پژوهشی
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات