تحقیقات دامپزشکی، جلد ۶۲، شماره ۲، صفحات ۱۵۷-۱۶۱

عنوان فارسی شناسایی قارچ‌های آلوده کننده نمونه‌هایی ازدانه‌های روغنی‌خوراکی(پسته، بادام، فندق) جمع‌آوری شده از تهران
چکیده فارسی مقاله در این مطالعه نمونه‌هایی از غذای انسان پسته، بادام‌زمینی، بادام و فندق به‌طور تصادفی از آجیل ‌فروشی‌های مناطق جنوب، شرق و غرب تهران خریداری گردید و بلافاصله به آزمایشگاه ‌قارچ‌شناسی منتقل شد.‌ این نمونه‌ها پس از آماده‌سازی در محیط‌های سابوروگلوکز‌ ‌آگار، رزبنگال‌ ‌آگار وچاپکس ‌آگار کشت داده شدند. شناسایی قارچ‌ها به‌روش کشت روی اسلاید، از روی مورفولوژی و یا با کشت آنها بر روی محیط‌های اختصاصی دیگر صورت گرفت. نتایج مطالعه بیانگر آلودگی نمونه‌ها به قارچ‌های مختلف از جمله ‌آسپرژیلوس‌ ‌با فراوانی 51 (2/32 درصد)،پنیسیلیوم‌ ‌با فراوانی 48 (3/30 درصد) و‌ ‌موکور، فوزاریوم،‌ ‌پسیلیوم‌ ‌و مخمرها با فراوانی کمتر بود. حداکثر فراوانی قارچ‌ها در نمونه‌های بادام‌زمینی (26 ایزوله) ، پسته (30 ایزوله) ، فندق (30 ایزوله) و کمترین فراوانی در بادام مشاهده گردید. ‌باتوجه به حضور جدی قارچ‌های توکسین‌زا ، آسپرژیلوس ، پنیسیلیوم و‌ ‌فوزاریوم‌ ‌در نمونه‌های تحت – مطالعه، کنترل آجیل‌های مصرفی ازنظر آلودگی به قارچ‌های توکسین‌زا ضروری می‌باشد.‌
کلیدواژه‌های فارسی مقاله آسپرژیلوس، آلودگی قارچی، بادام‌زمینی، پسته، پنیسیلیوم،

عنوان انگلیسی IDENTIFICATION OF FUNGI INFECTION IN EDIBLE OILYNUTS SAMPLES (PISTACHIO, PEANUT AND HAZELNUT) GATHERD IN TEHRAN, IRAN
چکیده انگلیسی مقاله In this study , samples of oily nuts using for human consumption ( pistachio- peanuts- walnut …..) were randomly obtained from markets in three geografical regions (south, east and west) of Tehran. They were immidiatedly sent to Mycology lab. Then they were prepared for detection of fungi on Sabour glucose , Rose bangal and Chapex agars. Analysis of fungi were done by slide-culture, detection of Morphology and culturing on special agar for each fungi. Aspergillus , Penicillium , Fusarium , Mucor, Peicilium and Yeast were separated from samples. Aspergillus (32.2%) and Penicillium (30.3%) in order were the most separated fungi from different samples while yeast was the least(5.6%). The maximum extracted fungi were observed in the Peanuts(26 samples)and Pistachio(30 samples). Regarding the crucial existence of toxin producer fungi ( Penicillium , Fusarium and Aspergillus ) in the studied samples , Controlling toxogenic fungi contamination in these products is very important.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله fungi, Peanut, Pistachio, walnut

نویسندگان مقاله ویدا پیرزمانی | پیرزمانی
دانش آموخته گروه بهداشت وکنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه آزاد اسلامی علوم و تحقیقات (Islamic azad university science and research branch)

علیرضا باهنر |
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)

شهلا رودبارمحمدی | roudbar mohammadi
گروه قارچ شناسی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تربیت مدرس (Tarbiat modares university)


نشانی اینترنتی http://jvr.ut.ac.ir/article_24096_c645eeaf8158ae4836ea4f9af528d1fb.pdf
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-337252.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات