|
تحقیقات دامپزشکی، جلد ۶۲، شماره ۳، صفحات ۳۰۷-۳۱۰
|
|
|
عنوان فارسی |
بررسی گونههای ویبریو در میگوهای پرورشی (Paeneus indicus) و دریایی (Paeneus semisulcatus) صید شده در استان بوشهر |
|
چکیده فارسی مقاله |
در این مطالعه گونههای ویبریو در مراحل مختلف پرورش (پرورش لارو و پرورش میگو) و عرضه در بازار میگو پرورشی (Paeneus indicus)، آب ورسوبات محل پرورش آن و در میگوی دریایی (Paeneus semisulcatus) عرضه شده در بازار فروش در استان بوشهر ، بر طبق روش استاندارد جستجوی گونههای ویبریو در مواد غذایی ارایه شده توسط انجمن بهداشت عمومی آمریکا، مورد آزمایش قرار گرفتند . گونههای ویبریو شناسایی شده، ویبریو آلجینولیتیکوس، ویبریو پاراهمولیتیکوس (کاناگاوا مثبت) و ویبریو فلوویالیس بودند. نتایج بدست آمده و جداسازی هرچند اندک سویه ویبریو پاراهمولیتیکوس کاناگاوا مثبت از اکوسیستم آب محل پرورش میگو در این بررسی، احتمال خطر انسانی حاصل از مصرف فرآوردههای خام، نیمه پخته ویا خوب سرخ نشده میگو را نمایان میسازد . بنابراین توجه به رعایت اصول بهداشتی بعد از صید یعنی شتسشو میگو با آب شیرین حاوی ppm7-2 کلر، منجمد کردن محصول در 40– درجه سانتیگراد و پخت کافی محصول مهم میباشد. |
|
کلیدواژههای فارسی مقاله |
استان بوشهر، گونههای ویبریو، میگو پرورشی و دریایی، |
|
عنوان انگلیسی |
THE STUDY OF VIBRIO SPP. IN CULTIVATED (PAENEUS INDICUS) AND MARINE (PAENEUS SEMISULCATUS) SHRIMP OBTAINED FROM BOUSHEHR A SOUTHERN PROVINCE OF IRAN |
|
چکیده انگلیسی مقاله |
In this study , samples of farm shrimp species Paeneus indicus obtained from different stages of hatchery and rearing period and subsequent marketing , water and sediments of rearing farms and marine shrimp species Paeneus semisulcatus , were analysed for Vibrio spp . according to the methods described by American Public Health Association . The identified Vibrio species , were Vibrio alginolyticus , V . parahaemolyticus , ( Kanagawa positive ) and V . fluvialis . The results and detection of V . parahaemolyticus Kanagawa positive ( even in low proportion ) in this study suggest a probable risk for health of people consuming raw or under cooked shrimp . Therefore it is recommended to pay attention to post harvest handling e . g . washing the shrimp with fresh water containing 2 - 7 ppm chlorine and freezing at -40° C and adequate cooking to safeguard public health . |
|
کلیدواژههای انگلیسی مقاله |
cultivated and marine shrimp, Iran, Vibrio spp. |
|
نویسندگان مقاله |
افشین آخوندزادهبستی | آخوندزادهبستی گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسینعلی ابراهیم زاده موسوی | ebrahimzadeh mousavi گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
علی میثاقی | گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
مهدی سلطانی | گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
حسین اسماعیلی | گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تهران (Tehran university)
|
|
نشانی اینترنتی |
http://jvr.ut.ac.ir/article_24141_ed81595fe7a36985ca94da72a9c11b11.pdf |
فایل مقاله |
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/699/article-699-337240.pdf |
کد مقاله (doi) |
|
زبان مقاله منتشر شده |
fa |
موضوعات مقاله منتشر شده |
|
نوع مقاله منتشر شده |
|
|
|
برگشت به:
صفحه اول پایگاه |
نسخه مرتبط |
نشریه مرتبط |
فهرست نشریات
|