مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، جلد ۲۶، شماره ۱۴۴، صفحات ۴۱۱-۴۲۳

عنوان فارسی مروری بر تاثیر اسانس گیاهان دارویی بر عملکرد میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: اسانس‌های گیاهی ترکیبات فرار حاصل از گیاهان هستند. اسانس‌های گیاهی با داشتن اجزا فنلی و آنتی اکسیدانی از خاصیت ضد میکروبی قوی برخوردار می باشند. پروبیوتیک ها میکروب‌های زنده مکمل غذایی هستند که با بهتر کردن بالانس میکروبی روده، اثرات مفیدی روی میزبان می‌گذارند و دارای اثرات ضدمیکروبی شناخته‌شده‌ای هستند، به این صورت که با باکتری‌های پاتوژن رقابت کنند و باعث مهار رشد آن‌ها می‌شوند. پروبیوتیک ها رفتارهای متفاوتی را نسبت به اسانس‌ها نشان می‌دهند. بعضی از اسانس‌ها باعث افزایش رشد پروبیوتیک و بعضی دیگر باعث کاهش رشد و حتی مهار پروبیوتیک ها می‌شوند. از آن جا که استفاده همزمان اسانس‌های گیاهی و پروبیوتیک ها در مواد غذایی روش جدیدی برای جلوگیری از رشد باکتری‌های پاتوژن به‌حساب می‌آید، هدف از این مطالعه، بررسی تحقیقات انجام‌ شده در کشورمان در مورد تاثیر اسانس گیاهان دارویی بر عملکرد میکروارگانیسم‌های پروبیوتیک است. مواد و روش‌ها: اطلاعات مربوط به این تحقیق حاصل جست‌وجو در پایگاه‌های اطلاعاتی نظیر Google Scholar ، Science Direct، Elsevier، PubMed، Magiran و SID از سال 2006 تا سال 2016 (دهه اخیر) و با استفاده از کلیدواژه‌های گیاهان دارویی، اسانس‌ها، پروبیوتیک و مهار رشد، medicinal plants، Essential oils ، probiotic و growth inhibition می‌باشد. یافته‌ها: نتایج حاصل از مطالعات صورت گرفته نشان داد که ترکیبات موجود در اسانس‌های گیاهی عملکردهای متفاوتی بر باکتری‌های پروبیوتیک دارا می‌باشند به این صورت که در بعضی موارد تقویت‌کننده و در مواردی مهارکننده رشد می‌باشند. استنتاج: اسانس حاصل از پونه، برگ زیتون، مالت، دارچین، سیر، شوید، سویا نعناع فلفلی و زیره سبز دارای اثرات مثبتی روی رشد باکتری‌های پروبیوتیک هستند، در حالی ‌که اسانس گیاهان کرفس کوهی، آویشن شیرازی، کلپوره و استفاده همزمان اسانس کاکوتی کوهی و نعناع فلفلی دارای اثرات منفی روی رشد پروبیوتیک ها هستند.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله گیاهان دارویی، پروبیوتیک، مهار رشد

عنوان انگلیسی A Review on the Effect of Medicinal Plant Essences on the Performance of Probiotic Bacteria
چکیده انگلیسی مقاله Background and purpose: Essential oils are volatile components of plants. Some essential oils with phenolic compounds have a strong antimicrobial properties. Probiotics are live microbial food supplements which beneficially affect host by improving its intestinal microbial balance, and they are well recognized as antimicrobial agents that compete with pathogenic bacteria and inhibit their growth. Various types of probiotic bacteria have different sensitivities to essential oils. Some essential oils increase the growth of probiotics and some others decrease the growth or inhibit that. Simultaneous use of herbal essential oils and probiotics is a new approach in preventing growth of pathogenic bacteria in food, therefore, this study aimed at evaluating researches conducted in Iran about the effect of medicinal plant essential oils on the performance of probiotic microorganisms. Materials and methods: A literature search was conducted in electronic databases including Pubmed, Science Direct, Elsevier, SID, Magiran, and Google Scholar and articles published from 2006 until 2016 (the last decade) were selected. The search keywords included medicinal plants, probiotics, and growth inhibition. Results: The studies showed that compounds found in essential oils have different functions on probiotic bacteria. In other words, in some cases they acted as amplifiers and in some they showed inhibitory effects. Conclusion: Essential oils of oregano, olive leaf, malt, cinnamon, garlic, dill, cumin, soy, and peppermint have positive effects on the growth of probiotic bacteria, while Kelussia, thyme, Teucrium polium and simultaneous use of oregano and Ziziphora have negative effect on probiotic growth.
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله medicinal plants, probiotic, growth inhibition

نویسندگان مقاله مهدی رسولی | mehdi rasouli
d.v.m, faculty of veterinary medicine, university of tabriz, tabriz, iran
دکتری عمومی دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه تبریز (Tabriz university)

رزاق محمودی | razzagh mahmoudi
associate professor, medical microbiology research center, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
زوین دانشگاه علوم پزشکی قزوین، دانشکده بهداشت
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)

مسعود کاظمی نیا | masoud kazeminia
msc student in food hygiene and safety, school of health, qazvin university of medical sciences, qazvin, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی قزوین، قزوین، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی قزوین (Qazvin university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jmums.mazums.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-5029-404&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/119/article-119-330166.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده مروری
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات