این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
دوشنبه 3 آذر 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۱۷، صفحات ۲۷-۳۱
عنوان فارسی
بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره تام سماق (Rhus coriaria L.) بر سویههای مختلف پوستی Staphylococcus epidermidis و Corynebacterium xerosis
چکیده فارسی مقاله
مقدمه: سماق یکی از گیاهان بومی ایران است که مصرف آن به عنوان چاشنی و طعمدهنده غذا در بین ایرانیان رواج دارد. این تحقیق به منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره تام سماق بر دو گونه باکتری پوستی انجام شده است. روش بررسی: در این تحقیق عصاره هیدرو الکلی پوست میوه سماق (epicarp) ـ تهیه شده از بازار گیاهان دارویی تهران ـ به روش خیساندن با اتانول 80 درصد تهیه شد. حداقل غلظتهای بازدارنده (MIC) و کشنده (MBC) عصاره سماق بر دو گونه باکتری پوستی Staphylococcus epidermidisو Corynebacterium xerosisدر مقایسه با جنتامایسین با روش سریال دایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. باکتریهای پوستی به کار رفته در این تحقیق ده سویه جدا شده از زیر بغل باکتری C. xerosis هفت سویه جدا شده از پوست باکتریS. epidermidis و یک سویه استاندارد باکتری S. epidermidis ATCC12229 بودند. نتایج: نتایج اثر قابل توجه ضدمیکروبی عصاره پوست میوه سماق بر روی باکتریهای پوستی را نشان میدهد. این عصاره بر روی تمام سویهها اثر کشندگی دارد. MIC به دست آمده از این عصاره برای بیشتر سویهها mg/ml 56/1 میباشد. بحث: با توجه به اثرات ضدمیکروبی عصاره سماق بر باکتریهای پوستی و به خصوص اثر باکتریکشی آن بر سویههای مختلف C. xerosis که از عوامل مهم بوی زیر بغل محسوب میشود، شناسایی و خالصسازی مواد ضدمیکروبی سماق و کاربرد آنها در فرآوردههای آنتیسپتیک توصیه میشود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Antimicrobial effect of Rhus coriaria L. (sumac) total extract on skin isolates Staphylococcus epidermidis and Corynebacterium xerosis
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Sumac (Rhus coriaria L. epicarp) is an Iranian traditional spice which is widely used in the country. Following the recent efforts to look for healthy herbal remedies with antimicrobial potential, the effect of total extract of sumac was investigated on some clinical isolates of skin bacteria. Methods: Hydroalcholic extract of Sumac prepared from Tehran botanicals drug market was extracted by maceration method using 80% ethanol. The antimicrobial activity of the extract was studied and compared with the commercial antibiotic of Gentamycin as positive control. Minimum inhibitory concentrations (MICs) and minimum bactericidal concentrations (MBCs) of the extract were determined against the skin bacteria of Corynebacterium xerosis and Staphylococcus epidermidis. The skin bacteria used included ten axilla isolates of C. xerosis, seven skin isolates of S. epidermidis and also a standard strain of S. epidermidis ATCC 12229. Results: The results obtained in this study indicate considerable antimicrobial effect of Sumac on skin bacteria. Sumac showed bactericidal effect on all of the tested strains. The MIC obtained against most of the microorganisms was 1.56 mg/ml. Discussion: The antimicrobial effect of Sumac on skin bacteria looks promising. Further studies should be conducted on identification and purification of the potential antimicrobial compound of Sumac which could be used in the antiseptic products.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
محمدرضا فاضلی | mr fazeli
department of drug and food control, school of pharmacy andpharmaceutical sciences research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran. tel 021 66959090, fax 021 66959060
تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده داروسازی، گروه کنترل دارو و غذا، تلفن 66959090 021 ، نمابر 66461178 021
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
حسام الدین آشتیانی | h ashtiani
department of drug and food control, school of pharmacy and pharmaceutical sciences research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
محمدمهدی احمدیان عطاری | mm ahmadian attari
department of drug and food control, school of pharmacy and pharmaceutical sciences research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
حسین جمالی فر | h jamalifar
department of drug and food control, school of pharmacy and pharmaceutical sciences research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
کارشناس ارشد، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه علوم پزشکی تهران (Tehran university of medical sciences)
احمد زاهری | a zaheri
department of drug and food control, school of pharmacy and pharmaceutical sciences research center, tehran university of medical sciences, tehran, iran
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد، واحد جهرم
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی جهرم (Islamic azad university of jahrom)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-338-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329681.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات