این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 10 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۴۱، صفحات ۱۴۹-۱۵۸
عنوان فارسی
بهینهسازی شرایط استخراج اینولین از ریشه بابا آدم به کمک روش سطح پاسخ (RSM)
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : اینولین به علت داشتن ویژگیهای مفید تغذیهای و اثرات پری بایوتیک به طور بسیار گستردهای در غذاهای عملگردر سطح جهان مورد استفاده قرار میگیرد. ریشه باباآدم حاوی اینولین بوده و به میزان وسیعی در مناطق شمالی و غرب ایران کشت میشوند؛ اما همچنان اطلاعات کمی در خصوص نحوه استخراج آن موجود است. هدف: بهینهسازی فراینداستخراج متداول اینولین با استفاده از طرح مرکب مرکزی و متدولوژی رویهی سطح پاسخ روش بررسی: در این پژوهش از طرح مرکب مرکزی، به منظور بررسی تأثیر همزمان؛ نسبت آب به مادهی جامد V/W ( - 15)، زمان (40 - 5 دقیقه) و دما (9 - 40 درجه سانتیگراد) بر راندمان اینولین استخراجی از ریشه باباآدم بهره گرفته شد. روش سطح پاسخ، جهت یافتن حالت بهینه برهمکنش فاکتورها و برآورد بهترین شرایط فرایند با کمترین تعداد آزمایش قابل اجراست. جهت تعیین میزان اینولین، میزان قند کل و قند احیاء به ترتیب توسط روش فنل سولفوریک اسید و دی نیتروسالیسیلیک اسید، محاسبه شد. نتایج: بر اساس آزمایشهای انجام شده شرایط بهینهی استخراج اینولین جهت به دست آمدن بیشینهی بازده 12 درصد؛ دمای 1/66 درجهی سانتیگراد، نسبت آب به مادهی جامد 98/14 و زمان /37 دقیقه تعیین شد. نتیجهگیری: کارایی مفید متدولوژی رویه سطح پاسخ در بهینهسازی فرایند استخراج اینولین از ریشه بابا آدم.
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Optimization of Inulin Extraction from Burdock Tuber by Using Response Surface Methodology (RSM)
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Inulin is widely used in functional foods throughout the world for its health-promoting and technological properties. Burdock tuber can be a valuable source of inulin. It is cultivated widely in the northern & western parts of Iran. But scarce studies about its extraction exist. It has been increasingly used in functional foods due to its texture improvement, sugar and fat replacer characteristics and beneficial nutritional attributes, as prebiotic ingredient. Objective: Optimize conventional extraction of inulin, by using central composite design (CCD) and response surface methodology (RSM). Methods: In this Research, a series of statistically designed studies such as central composite design and response surface methodology were performed to investigate the effect of each of the independent variables, solvent: solid ratio (5 - 15 v/w), temperature (40 - 90°C) and time (5 - 40 min) on yield of inulin extraction from burdock tubers. Response surface methodology was employed to optimize multiple variables to predict the best performance conditions with a minimum number of experiments. According to determination of inulin content of extraction liquid, firstly total carbohydrate was determined by the phenolsulphuric acid method, then reducing sugar was determined by the dinitrosalicylic acid method and finally the inulin content was measured with the difference between total carbohydrate and reducing sugars. Inulin extraction yield (%) was calculated using the following relationship = (inulin content × volume of extraction liquid/mass of Burdock tuber powder) ×100. Results: Based on canonical analysis, the optimal conditions for maximizing inulin extraction yield (12%) were at 66.14°C for 37.6 min and solvent: solid ratios of 14: 98 (v/w). Conclusion: Using the response surface methodology, the optimum set of the independent variables was obtained graphically in order to obtain the desired levels of inulin extraction.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
الناز میلانی | e milani
iranian academic center for education culture and research acecr , mashhad, tel 98 – 511 - 8762004, 98 – 915 - 3105362, fax 98- 511 - 8762001
مشهد، میدان آزادی، دانشگاه فردوسی، سه راهی علوم تربیتی، ساختمان اقبال، پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد، تلفن 8762004 0511 ، نمابر 8762001 0511
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی
فرشته حسینی | f hosseini
iranian academic center for education culture and research acecr
پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی
الهام زایرزاده | e zaerzadeh
food science and technology, faculty of agriculture, ferdowsi university, mashhad
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
غلامعلی گلی موحد | qa golimovahhed
iranian academic center for education culture and research acecr
پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی
امیر توکلی | a tavakkoli
food science and technology, faculty of agriculture, ferdowsi university, mashhad
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه فردوسی (Ferdowsi university)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-387-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329631.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات