این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
چهارشنبه 7 آبان 1404
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی
، جلد ۱، شماره ۴۱، صفحات ۹۳-۱۰۲
عنوان فارسی
بررسی اثر اسانس زیره سبز بر روی رشد باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی
چکیده فارسی مقاله
مقدمه : باسیلوس سرئوس باکتری است گرم مثبت و اسپوردار که اغلب در فرآوردههای غذایی مانند گوشت، سبزیجات، سوپ، برنج، شیر و سایر فرآوردههای لبنی تکثیر مینماید. بین 1 الی 20 درصد تمامی موارد شیوع مسمومیتهای غذایی در جهان به دلیل باسیلوس سرئوس بوده است. امروزه توجه و علاقه فزاینده به استفاده از اسانسهای گیاهی به عنوان نگهدارندههای طبیعی برای غذا وجود دارد. یک نمونه از این افزودنیهای ضدمیکروبی طبیعی اسانس زیره سبز است و تاکنون مهار رشد چندین باکتری بیماریزا توسط این اسانس در مقالات مختلف گزارش شده است. هدف : هدف از این تحقیق ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز علیه باکتری باسیلوس سرئوس در یک مدل غذایی است. روش بررسی : اسانس گیاه زیره سبز به وسیله روش تقطیر با بخار آب استخراج شد و به کمک دستگاه رنگنگار گازی متصل به طیفنگار جرمی مورد تحلیل قرار گرفت. سپس تأثیر غلظتهای مختلف اسانس (صفر، 50، 150، 300 و ppm 450) بر باکتری باسیلوس سرئوس در سوپ جو تجاری در دو دمای نگهداری 10 و 25 درجه سانتیگراد طی زمانهای معینی از آزمایش (روز صفر، 1، 2، 3، 4، 5، 6، 9، 12، 15، 18 و 21) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج : لگاریتم باکتری باسیلوس سرئوس به وسیله غلظتهای 300 و ppm 450 اسانس در دمای نگهداری 10 درجه سانتیگراد و همچنین غلظت ppm 450 اسانس در دمای نگهداری 25 درجه سانتیگراد به طور معنیداری کاهش پیدا کرد (01/0> p ) . نتیجهگیری : یافتههای این پژوهش نشانگر اثرات بالقوه مهارکننده اسانس زیره سبز بر باکتری باسیلوس سرئوس در مدل غذایی (سوپ جو تجاری ) بود.
کلیدواژههای فارسی مقاله
اسانس زیره سبز، باسیلوس سرئوس، سوپ جو تجاری
عنوان انگلیسی
The Survey of the Effect of Cuminum cyminum L. Essential Oil on the Growth of Bacillus cereus in a Food Model System
چکیده انگلیسی مقاله
Background: Bacillus cereus is a gram positive and spore-forming bacteria that often associated with food products such as meat, vegetables, soup, rice, and milk and other dairy products. 1 - 20% of total outbreaks of food intoxication in the world are caused by Bacillus cereus. There is an increasing interest in the use of plant-derived antimicrobial compounds as natural preservatives for foods such as Cuminum cyminum L. essential oil that inhibition of the growth of several pathogens by it has been reported in various articles. Objective: The objective of this survey is evaluation of antibacterial effect of Cuminum cyminum L. essential oil on Bacillus cereus in a food model. Methods: The essential oil of Cuminum cyminum plant was obtained by steam-distillation and analyzed by GC/MS. Then, effects of different concentrations of this essential oil (0, 50, 150, 300 and 450ppm) on growth of Bacillus cereus were evaluated in commercial barely soup in two storage temperature (10 and 25°C) at 12 intervals (0, 1, 2, 3, 4, 5,6, 9, 12, 15, 18 and 21 days). Result: The logarithm of Bacillus cereus was significantly decreased by 300 and 450ppm EO concentration incubated at 10°C storage temperature and 450 ppm EO concentration incubated at 25°C storage temperature (p< 0.01). Conclusion: The results showed, the potential inhibitory effects of the Cuminum cyminum L. essential oil on Bacillus cereus in a food model (commercial barely soup).
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
نویسندگان مقاله
بهروز مرادی | b moradi
1- department of microbiology, faculty of science, islamic azad university, karaj branch
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
زهره مشاک | z mashak
department of food hygiene, islamic azad university, karaj branch, karaj, iran. tel 98-26-34405130
کرج، بلوار موذن، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی، تلفن 34405130 026
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی کرج (Islamic azad university of karaj)
افشین آخوندزاده بستی | a akhondzadeh basti
faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
بیژن مرادی | b moradi
4- department of microbiology, faculty of science, islamic azad university, zanjan branch
گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجان
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه آزاد اسلامی زنجان (Islamic azad university of zanjan)
عباس برین | a barin
5- department of clinical science, faculty of veterinary medicine, university of tehran
گروه کلینیکال پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
سازمان اصلی تایید شده
: دانشگاه تهران (Tehran university)
نشانی اینترنتی
http://jmp.ir/browse.php?a_code=A-10-136-2&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله
اشکال در دسترسی به فایل - ./files/site1/rds_journals/88/article-88-329625.pdf
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
1
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات