این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
سه شنبه 20 آبان 1404
پژوهش های محیط زیست
، جلد ۱۵، شماره ۲۹، صفحات ۱۵۳-۱۷۱
عنوان فارسی
بررسی عوامل اثرگذار بر رفتار محیطزیستی کاهش پسماند غذا در شهر تهران
چکیده فارسی مقاله
پسماند موادغذایی به یک معضل جهانی تبدیل شده است. براساس گزارشی که توسط برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد (UNEP) و موسسه منابع جهانی (WRI) ارایه شده است، و نیز برآورد فائو، سالانه یک سوم موادغذایی تولید شده در سراسر جهان هدر رفته که نیمی از موادغذایی تلف شده در سطح خانوادهها است. پسماند غذایی به طور غیرمستقیم با تاثیرات محیطزیستی گستردهای مانند فرسایش خاک، جنگلزدایی، آلودگی آب و هوا و همچنین انتشار گازهای گلخانهای همراه است که در فرآیند تولید، ذخیرهسازی، حملونقل، فروش و مصرف موادغذایی رخ میدهد. بدون تردید، رفتارهایی که منجر به کاهش تولید پسماند غذا در سطح خانوار شود، مشارکت همگانی در حفاظت محیطزیست را به دنبال خواهد داشت. هدف از انجام این تحقیق، بررسی رفتار و عادتهای محیطزیستی مربوط به کاهش پسماند غذا و تحلیل روابط بین متغیرهای اثرگذار بر ایجاد پسماند غذایی در بین خانوارهای شهر تهران و میزان اثرگذاری هر یک است. برای جمعآوری دادهها، پرسشنامهای طراحی شد و در بین مصرفکنندگان شهر تهران تکمیل شد و برای تجزیه و تحلیل دادهها و بررسی روابط بین عوامل اثرگذار از مدل SEM استفاده شد. همبستگی متغیرهای ذخیرهسازی، دانش و نگرش محیطزیستی، بستهبندی و تاریخ انقضا، سن و تحصیلات با متغیر رفتار محیطزیستی کاهش پسماند غذایی در سطح (01/0) مثبت و معنیدار است. رابطه بین نگرش محیطزیستی نیز، با رفتار محیطزیستی کاهش پسماند غذایی مثبت و معنی دار شد. طبق نتیجه مدل معادلات ساختاری، بخش عمدهای از تغییرات متغیر رفتار کاهش پسماند توسط متغیر ذخیرهسازی تعیین شده است. چهار متغیر ذخیرهسازی، نگرش محیطزیستی، عادت خرید و بستهبندی و تاریخ انقضا در مجموع توانستهاند، 41 درصد از تغییرپذیری متغیر رفتار محیطزیستی کاهش پسماند غذا را پیشبینی نمایند.
کلیدواژههای فارسی مقاله
رفتار محیطزیستی،پسماند غذایی،مصرف پایدار،مدیریت پسماند،امنیت غذایی،
عنوان انگلیسی
Investigating the Factors Influencing the Environmental Behavior of Reducing Food Waste in Tehran
چکیده انگلیسی مقاله
Food waste has become a global problem. According to a report by the United Nations Environment Program (UNEP), one-third of all food produced worldwide is wasted or lost annually, half of which is wasted. Losses and food waste are indirectly associated with extensive environmental impacts such as soil erosion, deforestation, water and air pollution, as well as the emission of greenhouse gases that occur in the process of production, storage, transportation and management of food waste. Food waste at the household level is affected by various factors, and the purpose of this research is to investigate the behavior and environmental habits related to reducing food waste and analyze the relationships between the variables affecting the creation of food waste among households in Tehran .A questionnaire was designed and filled among the consumers of Tehran, and SEM technique and AMOS26 software were used to analyze the data and check the relationships between the influencing factors. The correlation of storage variables, environmental attitude, packaging and expiration date, age and education with the environmental behavior variable of reducing food waste is positive and significant at the level of 0.01. The relationship between environmental attitude with environmental behavior of reducing food waste was positive and significant. A major part of the changes in the waste reduction behavior variable is determined by the storage variable. These 4 variables (storage, environmental attitude, buying and packaging habits, and history) have been able to predict 41% of the variability of the environmental behavior variable in reducing food waste.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
رفتار محیطزیستی,پسماند غذایی,مصرف پایدار,مدیریت پسماند,امنیت غذایی
نویسندگان مقاله
سیده منصوره مقدم |
دانشجوی دکترای اگرواکولوژی، پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
حسین محمودی |
استادیار پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
هومان لیاقتی |
استاد پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
نشانی اینترنتی
https://www.iraneiap.ir/article_204066_8d6f866b238385e6af0d4c0f825b5206.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
fa
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات