این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل، جلد ۱۹، شماره ۱، صفحات ۰-۰

عنوان فارسی اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه گیاه گل سفید (Ammi majus) بر استافیلوکوک اورئوس و اشیرشیاکلی
چکیده فارسی مقاله سابقه و هدف: تنوع گیاهان و گرایش استفاده از آنها در درمان موجب شده تا غربالگری عصاره ها مورد توجه قرار گیرد. گزارشات زیادی از اثرات ضد میکروبی گیاهان وجود دارد. لذا هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضد باکتریایی عصاره متانولی میوه majus Ammi می باشد. مواد و روش­ها: این مطالعه تجربی پس از تهیه عصاره متانولی میوه گل سفید با غلظت (2 و 1، 5/0 درصد) خواص ضد باکتریایی میوه این گیاه بوسیله روش های حداقل غلظت مهارکنندگی باکتری (MIC)، حداقل غلظت کشندگی (MBC)، روش دیسک دیفیوژن (تعیین هاله عدم رشد) و چاهک بر باکتری های استافیلوکوک اورئوس و اشیرشیاکلی مورد سنجش قرار گرفت. یافته­ ها: در روش چاهک کمترین غلظت (0/5 درصد) قطر هاله ای برابر با0/000±9 میلی متر و بالاترین غلظت (2درصد) قطر هاله ای برابر یا 0/57±12/3 میلی متر ایجاد نمود (0/001>p). آزمون به روش فتومتری نشان داد که عصاره متانولی گیاه بر روی اشیرشیاکلی در غلظت 1-0/5 درصد با اختلاف میانگین 0/04 اثر ضد باکتری داشت (0/001>p). اما با افزایش غلظت (2 درصد) اثر معکوس در جهت عدم مهارکنندگی داشته است. نتایج آزمون به روش کلنی کانت نشان داد که عصاره گیاه در غلظت های 2و1و5/0 درصد اثر ضد باکتری بر استافیلوکوک اورئوس داشته (0/001>p)، ولی بر روی باکتری اشیرشیاکلی تنها در غلظت 2 درصد خاصیت مهار کنندگی داشته است(0/01>p). نتیجه گیری: نتایج تحقیق نشان داد که عصاره متانولی گیاه Ammimajus اثر ضد میکروبی بیشتری بر روی باکتری استافیلوکوک اورئوس نسبت به باکتری اشیرشیاکلی دارد.
کلیدواژه‌های فارسی مقاله عصاره، گیاه گل سفید، استافیلوکوس اورئوس، اشیرشیاکلی

عنوان انگلیسی Antibacterial effects of methanol extract of Ammi majus on Staphylococcus aureus and Escherichia coli
چکیده انگلیسی مقاله
کلیدواژه‌های انگلیسی مقاله li

نویسندگان مقاله پروین سجادی کبودی | p sajadi kabodi
department of university campus2 university of guilan rasht, iran
پردیس دانشگاهی دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

داود بخشی | d bakhshi
department of horticultural sciences, university of guilan, rasht, iran
گروه علوم باغبانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه گیلان (Guilan university)

علی اکبر مقدم نیا | aa moghadamnia
department of pharmacology and physiology , babol university of medical sciences, iran
گروه فارماکولوژی وفیزیولوژی،دانشگاه علوم پزشکی بابل، ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بابل (Babol university of medical sciences)

علی اصغر سفیدگر | aa sefidgar
department of mycology and parasitology, faculty of medicine, babol university of medical sciences, iran
گروه قارچ وانگل شناسی،دانشکده پزشکی،دانشگاه علوم پزشکی بابل ،ایران
سازمان اصلی تایید شده: دانشگاه علوم پزشکی بابل (Babol university of medical sciences)


نشانی اینترنتی http://jbums.org/browse.php?a_code=A-10-591-1&slc_lang=fa&sid=fa
فایل مقاله فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده fa
موضوعات مقاله منتشر شده فارماکولوژی
نوع مقاله منتشر شده تحلیلی
برگشت به: صفحه اول پایگاه   |   نسخه مرتبط   |   نشریه مرتبط   |   فهرست نشریات