این سایت در حال حاضر پشتیبانی نمی شود و امکان دارد داده های نشریات بروز نباشند
صفحه اصلی
درباره پایگاه
فهرست سامانه ها
الزامات سامانه ها
فهرست سازمانی
تماس با ما
JCR 2016
جستجوی مقالات
شنبه 17 آبان 1404
پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
، جلد ۱۳، شماره ۳، صفحات ۱۵۵-۱۶۲
عنوان فارسی
چکیده فارسی مقاله
کلیدواژههای فارسی مقاله
عنوان انگلیسی
Microencapsulation of Rosemary Essential Oil by Electrospraying: An Evaluation of Characteristics and Antifungal Properties
چکیده انگلیسی مقاله
In this study, rosemary essential oil was encapsulated at different concentrations (0, 5, 10, 15 % w/v) by the electrospraying technique in zein microcapsules (ZME) and evaluated for their antifungal properties. The morphology, functional groups, thermal stability, and crystallinity of the ZME were characterized by SEM, FT-IR, TGA, and XRD, respectively. SEM results showed that the ZME diameter increased from 2.6 to 5.2 µm in response to increasing the rosemary essential oil concentration from 0 to 15%. FT-IR revealed hydrogen reactions between the zein and rosemary essential oil. The TGA results indicated that rosemary essential oil decreased the thermal stability of ZME. The XRD patterns indicated that the ZME was in an amorphous state. The agar well diffusion method in studying the antifungal properties of ZME showed that the ZME had significant antifungal activity against
Alternaria alternata
(
P
<0.05). According to the results, ZME that carries rosemary essential oil can actively deter
Alternaria alternata
on tomatoes.
کلیدواژههای انگلیسی مقاله
Antifungal agent,electrospraying,Microcapsule,Rosemary essential oil,Zein
نویسندگان مقاله
Ali Ganjali |
Department of Plant Protection, Faculty of agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran
Mahdi Pirnia |
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran
Mohammad Amin Miri |
Department of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran
Shirahmad Sarani |
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran
Mojtaba Keykha Saber |
Department of Plant Protection, Faculty of Agriculture, University of Zabol, Zabol, Iran
نشانی اینترنتی
https://journals.rifst.ac.ir/article_194704_ca6f24afe1f1043ea79bf8e04cb03e68.pdf
فایل مقاله
فایلی برای مقاله ذخیره نشده است
کد مقاله (doi)
زبان مقاله منتشر شده
en
موضوعات مقاله منتشر شده
نوع مقاله منتشر شده
برگشت به:
صفحه اول پایگاه
|
نسخه مرتبط
|
نشریه مرتبط
|
فهرست نشریات